Markeringen av Mulberrys 50-års jubileum fortsetter med annonsering av et nytt samarbeid med ingen ringere enn Alexa Chung.

Alexa Chung har allerede inspirert en av husets mest ikoniske vesker, Alexa, men nå er den britiske modellen og it-jenta invitert inn som designer. Samarbeidet er en del av Mulberry Editions som vil omfatte en serie samarbeid hvor Mulberry inviterer en rekke kreative profiler til å tolke husets design DNA.

ALEXA CHUNG MULBERRY
Foto: Mulberry

Til tross for en lang relasjon med Mulberry er dette første gang Alexa Chung faktisk designer noe for dem.

– Jeg så på dette som en helt utrolig og sjelden mulighet. Jeg hadde aldri forventet invitasjonen til å faktisk designe min egen Mulberry-veske. Dette er virkelig en drøm som går i oppfyllelse, sier Chung om samarbeidet.

The Big Guy + The Little Guy

Alexa Chungs capsule-kolleksjon består av to ulike modeller. En romslig skulderveske, the Big Guy, og en kompakt clutch, the Little Guy. Begge designet for å være allsidige vesker som passer til alt og alle anledninger, inspirert av Chungs personlige stil der det maskuline møter romantisk vintage i en forkjærlighet for britisk design.

ALEXA CHUNG MULBERRY
Foto: Mulberry
ALEXA CHUNG MULBERRY
Foto: Mulberry

Som en hyllest til deres lange vennskap har Chung også hentet inspirasjon fra Alexa-vesken fra 2010, i tillegg til vintage satchels og Mulberrys Elkington briefcase, som var den opprinnelige inspirasjonen til Alexa-vesken.

– Mulberry er et merke som alltid har ligget mitt hjerte nært. Alexa-vesken representerer en tid i livet mitt som jeg er ekstremt stolt av, og føler meg svært heldig for å ha opplevd. Det er både nostalgisk, sentimentalt, spesielt og fullt av glede.

Jeg ønsket å skape noe som kunne representere mer enn hva denne vesken har betydd for meg personlig, og som kunne bety noe for andre i deres garderobe. Jeg ville forsikre meg om at den ville vare, og bli en fremtidig klassiker. Denne nye dimensjonen av et samarbeid som allerede har pågått i over et tiår betyr mye for meg. Vi er setter jo alle pris på en god opprinnelseshistorie om noe autentisk, og det blir vel ikke mer autentisk enn dette. For min del har dette vært en ganske romantisk reise, sier Alexa Chung om samarbeidet.

ALEXA CHUNG MULBERRY
Foto: Mulberry

Kolleksjonen er tilgjengelig allerede i dag.

Relatert

chunky boots

Høstens chunky boots

Fjorårets store trendsko holder koken i år også. Her er våre favoritter
& Other stories gratis frakt

Her er våre favoritter

& Other Stories har gratis frakt i helgen

Helgens ønskeliste

9 ting vi ønsker oss denne helgen!