mat

Smak av sommer

Denne retten tar deg rett til strålende sommersol i Italia.

Hva skal du lage til middag i dag? Denne digge sitronpastaen.

Publisert

Dette er en rett som umiddelbart gir deg en smak av sommer. Perfekt å lage nå som Amalfi-sitronene er å finne i butikk.

Sitronpasta

Nok til 2 personer.

Du trenger:

200 g pappardelle (eller annen båndpasta)

100 g parmesan

2 eggeplommer

2 hvitløksfedd

1/2 sitron

En håndfull dill (basilikum eller persille funker også)

Olivenolje

Gjør dette: Skill eggene, skvis sitron, riv parmesan og finhakk hvitløk og urter. Sausen skal lages raskt, så det er greit å ha alt klart ved siden av deg.

Kok pastaen al dente i godt salta vann. Vannet skal smake sjø. Husk å ta vare på litt pastavann etter at pastaen er kokt. Når det er et par minutter til pastaen er ferdig, freser du hvitløk i en panne med olivenolje. Ha den ferdigkokte pastaen over i panna og skru av varmen.

Så begynner prosessen med å lage sausen: Ha i eggeplommene og cirka halvparten av parmesanen. Rør godt. Ha i litt pastavann. Rør jevnt og trutt til du merker at alt begynner å tykne. Ha i resten av parmesanen og rør videre til sausen er jevn og kremete. Dette tar gjerne et minutt eller to. Juster med mer pastavann hvis sausen blir for tykk. Rør inn sitronsaft og urter til slutt.

Topp med svart pepper, revet sitronskall og olivenolje. Spis.

Oppskriften er laget av Sultne gutter.

Sultne gutter består av kjæresteparet Magnus Liøkel og Ole Kristian Samuelsen. I 2020 opprettet de Instagram-kontoen @sultnegutter etter oppfordring fra venner, og siden den gang har både antall følgere og populære oppskrifter vokst.

Les også: Her finner du den beste brunchen i Oslo.

Sultne gutter består av kjæresteparet ­Magnus Liøkel og Ole Kristian Samuelsen. Følg dem på @sultnegutter
Powered by Labrador CMS