SPAGETTI MED KJØTTSAUS UTEN SPAGETTI OG KJØTTSAUS

Dagens middagstips!

Publisert Sist oppdatert

Ja du så riktig! Det er faktisk mulig å nyte både spaghetti og en deilig italiensk tomatsaus uten å bruke hverken spaghetti (for de som ønsker å unngå det) og kjøtt.

Mia og Lina bak bloggen Food Pharmacy har fokus på et antiinflammatorisk kosthold, det vil si mat som hemmer den dårlige bakteriefloraen i tarmen. Det har seg nemlig slik at 80 prosent av immunforsvaret vårt sitter i tarmen, hvor dårlige bakterier koser seg med sukker og raske karbohydrater.

I boken med samme navn, som har solgt over 60.000 eksemplarer i Sverige, finner du en masse nyttig info og gode oppskrifter til hvordan du kan spise deg til en bedre helse.

Prøv Food Pharmacy`s favorittoppskrift som hele familien vil like; Spaghetti og kjøttsaus uten spaghetti og kjøttsaus:

Dette trenger du:

1 1/2 dl linser, helst svarte Beluga

1 ss økologisk grønnsaksbuljongpulver

1 hvitløksfedd, skrelt og hakket

1 gul løk, skrelt og hakket

500 g hakkede tomater fra boks

2 håndfuller babyspinat

1 gulrot, skrelt og revet

salt og nykvernet svart pepper

2 squashoregano

Slik gjør du:

Ha linsene, buljongen og løken i en kjele og kok opp med dobbelt så mye vann. Tilsett de hakkede tomatene når vannet har kokt inn. Tilsett spinat og gulrot, og kjør sammen med en stavmikser eller en hurtighakker. Smak til med salt og pepper etter smak. Strimle squashen med en spiralizer eller riv den med en mandolin/ostehøvel/potetskreller/rivjern. Server det hele med rikelig med antiinflammatorisk oregano på toppen.

P.S: Kresne barn? Det er fritt fram å bytte ut grønnsakspasta med for eksempel bønnepasta(glassnudler). Bruk de samme krydderne som du bruker i den vanlige kjøttsausen din, eller bland den vanlige kjøttsausen i vår vegetariske, og reduser så gradvis mengden kjøtt og øk mengden med linser. Alle veier fører til Rom, ikke sant?

Powered by Labrador CMS