Mat

22. april, 2021

Grønn salat med peanøttdressing

Trenger du tips til dagens lunsj eller middag? Denne salaten har vi har dilla på nå...

Salatoppskrift: Green Month fortsetter her hos oss, og da er det jo klart at vi må tipse om vår grønne go-to salat!

Med sin deilige penaøttdressing og knasende grønnkål, faller vi alltid tilbake til denne salaten de dagene vi føler for litt ekstra næringsrik mat, eller bare ønsker noe fresht til middag. Salaten er inspirert av én av våre favoritter fra LETT Oslo (er du på farten, er de et perfekt pitstop), og dressingen fra Matpåbordet.no.

En hyggelig ting å gjøre i hverdagen kan være å rusle bort på nærmeste grønnsaksbutikk, og plukke med seg ferske grønnsaker og frukter – spesielt under koronapandemien (det skjer tross alt ikke så mye annet). Det er lite som er hyggeligere enn å handle middagen hos den lokale grønnsaksforhandleren på hjørnet.

Salatoppskrift: Grønn salat med peanøttdressing

Ingredienser

Salat

Grønnkål

Spinat

Norske Spirer Alfa Økologisk

Hvitkål

Rødkål

Gulrot

Vårløk

Tips: Ønsker du å gjøre det enda enklere kan du kjøpe en pose på butikken som inneholder ferdigkuttet rødkål, grønnkål, rødbet, gulrot og hvitkål (Super Grønnkålmiks, heter den) – den er akkurat like god! 

Topping

Økologiske Sesamfrø

Peanøtter

Dressing 

3 cm fersk, skrelt ingefær

2 ss organisk peanøttsmør

2 ss sesamolje

1/2 appelsin (kun saften)

1 lime (kun saften)

2 ss soyasaus

1 hvitløksfedd

3 ss økologisk akasie honning

1/2 ts kajennepepper

salt

Psst: Lag dobbelt opp med dressing for å kunne ha til senere i uken, men dropp dobbel mengde hvitløk – det holder med ett fedd selv om oppskriften dobles – men, dette er selvsagt smak og behag. 

Slik gjør du

Salat

Kutt grønnsakene slik du ønsker og valgfri mengde.

Bland alt godt sammen.

Dressing

Mål opp og putt alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin eller blender, og kjør til en flytende masse.

Hell dressing over salaten og bland godt.

Topp med sesamfrø og peanøtter.

Voilá!

Relatert

Les også