Pesto er blitt min nye favoritt og passer til alt – på brødskiven, på pizza, i pasta eller til å smøre utover ovnsstekte grønnsaker.

Vegansk pesto oppskrift

vegansk pesto

Ingredienser

1/2 pakke grønnkål

1/2 bunt frisk basilikum, eller en hel potte om du vil være raus

1/2 bunt frisk persille

1-2 ss næringsgjær, om du har

2 hvitlløkfedd, grovhakket

2 dl extra virgin olivenolje

100 g ristede cashewnøtter

50 g gresskarkjerner

1 sitron, saften av

En klype havsalt

Slik gjør du

Kjør grønnkål, urter, næringsgjær og hvitløk grovt i en foodprosessor.

Tilsett olje, nøtter og kjerner.

Juster med olje til ønsket konsistens.

Smak til med sitron og salt.

Holder seg opptil fem dager i kjøleskapet!

Relatert

Iskaffe med en twist

10 oppskrifter på iskaffe med en twist til inspirasjon.
Green Goddess Smoothie Bowl

6 oppskrifter som passer perfekt på varme sommerdager

Is og smoothies er alt vi craver nå!

Middagstips: Søtpotetgryte

Lyst på en vegetargryte til middag i dag? We got you!