Superfood på 1-2-3!

Et kosthold med mindre mettet fett, økt omega-3 og 6-fettsyrer og mer umettet fett er bare noen dråper unna! Denne lille kjøkken-hacken forvandler maten din til superfood, gir kroppen og huden din næring og styrker immunforsvaret ditt.

Publisert Sist oppdatert

Annonse i samarbeid med Odelia

Gjør maten din sunnere med denne lille hacken!

Et kosthold med mindre mettet fett, økt omega-3-fettsyrer og mer umettet fett er bare noen dråper unna!

Gjør en liten kjøkken-hack og berik skapet ditt med rapsoljer fra Odelia.

– Kortreist superolje som gir kroppen din næring, smører deg på innsiden, øker immunforsvaret ditt, tåler steking og perfekt til baking.

Bruk oljen som kosttilskudd i en smoothie eller i en dressing over en deilig sommersalat.

Ved å bytte over til rapsoljer i matlaging så får du faktisk et sunnere og mer sammensatt kosthold. Rapsolje er nemlig den sunneste fettkilden da den inneholder ulike fettyper – her får man umettet fett i kombinasjon med omega-3 og-6.

Omega-3-fettsyrer fra planter er essensielle og livsnødvendige for mennesker. Dette er fettsyrer som ikke kroppen selv kan danne, og derfor er det viktig med et kosthold som inneholder disse fettsyrene.

Det er også spesielt viktig for gravide kvinner at de har et kosthold som er rikt på omega-3-fettsyrer. Noe som enkelt som 1 til 2 spiseskjeer rapsolje gir anbefalt dagsbehov for omega-3.

Olje-tips

Olje har 3 fiender; lys, varme og luft.

Oppbevar helst olje mørkt og kald.

Når oljen er på frostede flasker, så filtrerer glasset 60% av lysstrålene.

Fersk matolje bør brukes innen 2 år etter åpning.

Våre olje-favoritter

Vi elsker Odelia sine sine rapsoljer til steking da de inneholder mest omega 3 av alle oljer som tåler oppvarming og tåler varme opptil 180 grader - andre oljer tåler bare 120 grader.

Den er norskprodusert – ren supermat og kortreist.

Odelia Steking tåler høye temperaturer og er vår favoritt når vi steker grønnsaker eller lager en deilig lørdagsbiff.

Et lite tips er å bruke Odelia Steking med Chili, denne er ELLE-redaksjonens favoritt da den gir en deilig chilismak til maten, og er helt perfekt å bruke når man lager alt fra guacamole, i pannen når vi steker fredagstacoen eller bare å bruke over salat for en liten dose chili i tillegg til at salaten får en supermat-hack på 1-2-3.

Matolje beriket med omega-fettsyrer som pleier kroppen, styrker immunforsvaret ditt, huden din, i tillegg til at den er supergod.

Odelia Baking er spesielt utviklet for luftig og saftig bakst med bedre holdbarhet.

I raps finnes naturlig lecitin og dette stoffet gir gode bakeegenskaper. Så er du ingen bakermester, fortvil ikke – i Odelia Baking er det tilsatt ytterligere lecitin slik at oljen er optimal å bruke til baking.

Skoleavslutning? Eller skal du bake til helgen? – Hvorfor ikke bruke Odelia Baking? Dette er oljen som passer perfekt til å lage alt fra brød, muffins, kaker, paier og pannekaker, og du tilfører baksten massevis av næringsstoffer. Snakk om biohacking bakermester!

Et lite tips er å bruke den i pannekakene!

Supergode pannekaker med en dose superfood – den perfekte søndagsfrokosten!

Strø noen ferske blåbær over og du har din daglige dose med omega-fettsyrer, umettet fett og antioksidanter på en og samme tallerken. Bland en teeskje Odelia med tre teskjeer honning, en skvis sitron -og hell over de varme pannekakene -yummy!

Bon Appétit!

Powered by Labrador CMS