Greske lammekoteletter med bladbetestuing og fetaost
![Greske lammekoteletter med bladbetestuing og fetaost](https://image.elle.no/124195.webp?imageId=124195&width=960&height=586&format=jpg)
En sunn hverdagsoppskrift du bare må prøve!
Bladbetestuingen passer godt sammen med den kraftige lammesmaken, mens søte rips balanserer feta og sitron fint. Får du ikke tak i bladbeter, går det fint å bruke grønnkål.
Greske lammekoteletter med bladbetestuing, fetaost og oregano
(Oppskriften gir ca 4 porsjoner)
Dette trenger du:
0,8 dl olivenolje + litt ekstra til drypping til slutt
3 ts tørket oregano eller rigani
(gresk oregano, se notis)
6 hvitløkbåter, finhakket
8 lammekoteletter (ca 100 gram pr stk)
1/2 bunt bladbeter, finhakk stilkene og riv bladene
1 ts fennikelfrø
1,25 dl hvitvin
40 gram rips
Sitronbåter og feta til servering
Slik gjør du:
Lammekoteletter med gresk vri – enkelt å lage og fantastisk på smak.
1. Rør sammen olivenolje, 2 ts tørket oregano og halvparten av hvitløken i en stor bolle og legg i lammekotelettene. Bland godt så alt kjøttet er dekket av marinaden i 10 min.
2. I mellomtiden setter du en stor teflonpanne på medium varme. Ha i stilkene fra bladbetene, fennikelfrøene, resten av oreganoen og hvitløken. Rør forsiktig og øk varmen, og tilsett vinen og ripsen. La blandingen putre til væsken er redusert til halvparten (ca 2 min). Tilsett bladene fra bladbetene og legg på et lokk. Kok til bladene så vidt faller sammen (ca 1–2 min). Tilsett salt og pepper etter smak, hell blandingen over i en ny panne og hold den varm. Vask teflonpanna.
![Greske lammekoteletter med bladbetestuing og fetaost](https://image.elle.no/124188.webp?imageId=124188&width=960&height=1440&format=jpg)
3. Sett teflonpanna igjen på medium varme. Dryss litt salt og pepper på lammekotelettene og stek dem på begge sider til de er gylne (2–3 min på hver side for medium/ rå). Sett kjøttet til side for å hvile (5 min), og dekk løst med aluminiumfolie. Server lammet med sitronbåter og bladbetestuing. Topp med et dryss av feta.
PSST..
Rigani, som er tørket viltvoksende gresk oregano, finnes i enkelte delikatessebutikker. Bruker du rigani, kan du tilsette litt mer enn du ville gjort med vanlig tørket oregano.