Greske lammekoteletter med bladbetestuing og fetaost

En sunn hverdagsoppskrift du bare må prøve!

Publisert Sist oppdatert

Bladbetestuingen passer godt sammen med den kraftige lammesmaken, mens søte rips balanserer feta og sitron fint. Får du ikke tak i bladbeter, går det fint å bruke grønnkål.

Greske lammekoteletter med bladbetestuing, fetaost og oregano

(Oppskriften gir ca 4 porsjoner)

Dette trenger du:

0,8 dl olivenolje + litt ekstra til drypping til slutt

3 ts tørket oregano eller rigani

(gresk oregano, se notis)

6 hvitløkbåter, finhakket

8 lammekoteletter (ca 100 gram pr stk)

1/2 bunt bladbeter, finhakk stilkene og riv bladene

1 ts fennikelfrø

1,25 dl hvitvin

40 gram rips

Sitronbåter og feta til servering

Slik gjør du:

Lammekoteletter med gresk vri – enkelt å lage og fantastisk på smak.

1. Rør sammen olivenolje, 2 ts tørket oregano og halvparten av hvitløken i en stor bolle og legg i lammekotelettene. Bland godt så alt kjøttet er dekket av marinaden i 10 min.

2. I mellomtiden setter du en stor teflonpanne på medium varme. Ha i stilkene fra bladbetene, fennikelfrøene, resten av oreganoen og hvitløken. Rør forsiktig og øk varmen, og tilsett vinen og ripsen. La blandingen putre til væsken er redusert til halvparten (ca 2 min). Tilsett bladene fra bladbetene og legg på et lokk. Kok til bladene så vidt faller sammen (ca 1–2 min). Tilsett salt og pepper etter smak, hell blandingen over i en ny panne og hold den varm. Vask teflonpanna.

3. Sett teflonpanna igjen på medium varme. Dryss litt salt og pepper på lammekotelettene og stek dem på begge sider til de er gylne (2–3 min på hver side for medium/ rå). Sett kjøttet til side for å hvile (5 min), og dekk løst med aluminiumfolie. Server lammet med sitronbåter og bladbetestuing. Topp med et dryss av feta.

PSST..

Rigani, som er tørket viltvoksende gresk oregano, finnes i enkelte delikatessebutikker. Bruker du rigani, kan du tilsette litt mer enn du ville gjort med vanlig tørket oregano.

Powered by Labrador CMS