Vannbakkels med Gruyére og spisskummen

vannbakkels med ost

Enhver osteelskers drøm – Vannbakkels med Gruyére

Publisert Sist oppdatert

Lyst på noe skikkelig digg? Da kan vi anbefale vannbakkels med Gruyére.

Dette er en deilig oppskrift som vil tilfredstille enhver osteelsker og matmons – Prøv vannbakels med Gruyére og spisskummen!

Gruyére er en sveitsisk ost som er veldig myk når den er modnet i 6 til 9 måneder, men blir fyldigere og hardere med tiden – opptil 24 måneder. Osten ar laget av kumelk. Et særtrekk ved ekte Gruyère er at den ikke har hull.

Sulten? 5 deilige pastaoppskrifter

Vannbakkels med gruyére og spisskummen

Til 4 personer

Forberedelse: 25 minutter

Matlaging: 30 minutter

Du trenger:

40 g smør

65 g mel

2 egg

70 g Gruyère Spisskummenfrø

Pepper

Slik gjør du:

1. Forvarm ovnen til 180 ° og riv Gruyère.
2. Smelt smøret i en gryte med 1,3 dl vann og en klype salt. Fjern gryten fra varmen og tilsett deretter mel mens du rører godt med en tresleiv for å få en jevn deig som ikke setter seg fast. Sett gryten tilbake på platen med veldig svak varme i to minutter, mens du rører godt hele tiden.
3. Tilsett ett egg og rør til blandingen er jevn. Repeter med egg nummer to. Så tilsettes Gruyère (spar litt) og pepper. 4. Form deigkuler på ca 5 cm i diameter og dryss på resten av Gruyèren og spisskummenfrø. Stek i ovnen i 30 minutter. Etter 15 minutter åpner du ovnen og former dem etter behov. Deretter lukker du og lar dem stå de resterende 15 minuttene. Ta vannbakkelsene ut av ovnen og server dem lunkne. Smaker godt med en salat til eller som en apperitiff når du får gjester på besøk. Sjekk ut flere matoppskrifter på ELLE.no her!
Powered by Labrador CMS