Beste maskara: Maskara – uten tvil det mest avhengighetskapende skjønnhetsproduktet.

Hvilken maskara er den beste?

Svaret er ikke enkelt. Skjønnhetsansvarlig i ELLE, Marthe Jakobsen går for Sensai Lash Volumiser 38 C.

– Dette er en av de beste maskaraene jeg har prøvd ever! Den tåler de hardeste treningsøkter og drysser aldri. Den må du bare prøve, sier hun.

På topplista til Marthe finner du også Oriflame 5-in-1 WonderLash Mascara og nyheten False Lash Effect Max Out Eyelash Primer fra Max Factor.

– Primeren fra Max Factor er knallblå og er perfekt under False Lash Effect Raven Mascara. Den nye fargen deep raven black forsterkes av den blå primeren.

Marthe har skikkelig lyst til å teste ut den japanske maskaraen Kiss Me Heroine Long and Curl Mascara.

– Jeg har ikke fått tak i den enda, men har så lyst til å teste den. Den skal visst gi fantastisk bøy til vippene, som i tillegg skal vare lenge.

Undertegnede er også på evig jakt etter den perfekte maskara og på topplista mi har jeg Urban Decay Perversion Mascara og Helena Rubenstein Lash Queen Feline Blackbalck. Og det ryktes at det kommer en stor nyhet på mascarafronten fra Urban Decay senere i år…

I 2018 kom også NARS Climax, som er helt rå.

ELLE-girl, Caroline Skjelbred liker de budsjettvennlige maskaraene fra L’Oréal og Max Factor best, mens nettjournalist Nathalie Helgerud sverger til en fra Jan Thomas. Se alle våre favoritter nederst i saken.

I dag kan vi skreddersy en maskaragarderobe, noe som må ha vært en utopi for bare 40 år siden. Men fakta er at maskaraen og dens formula har gjennomgått en total transformasjon siden fødselen på slutten av 1800-tallet. Da ble ufarget vaselin lansert som en vippeforsterker. Den ga fin glans og fremhevet den naturlige vippefargen. Fort begynte kvinner å mikse den med kull og sot for å gjøre vaselinen tykkere og svartere. Det var også utgangspunktet for lanseringen av den første kommersielle maskaraen: kakemaskaraen.

Maskaraens historie

Det hele begynte i Chicago, der apotekeren Thomas Williams fikk ideen i 1917 etter å ha sett sin søster Mabel påføre vaselin på vippene. Han lagde en formula av vaselin, voks og kullpigment sammen med en liten børste og kalte produktet Maybelline. Mabel etter søsteren og line etter vaselin. Det var først en maskara på tube, men ble siden laget i kakeform.

Fram til 1957 var kaken enerådende på markedet. Den var verken sofistikert eller hygienisk. På slutten av 50-tallet kom den første maskaraen med hylse og applikator, Helena Rubinsteins Mascaramatic. Børsten var ikke en vanlig børste, men en metallpinne som man rullet maskaraen på med. Senere, på midten av 60-tallet kom de første maskaraene med innebygd børste, blant annet Maybellines Ultra lash.

En stor betydning for å gjøre maskaraen ble mer effektfull er polymerene som kom på slutten av 80-tallet. Et syntetisk molekyl som gjør maskaraen tjukkere, mer utfyllende og som gjør at den fester seg. Polymerene har revolusjonert maskarabruken og er en av de ingrediensene som gjør at vi kan legge flere lag og få den til å feste seg i timevis.

Bytt maskara jevnlig

Dagens maskaraer har en ingrediensliste som er klart mer sofistikert og uten risiko for øyeinfeksjoner -forutsatt at du bytter ut maskaraen din jevnlig.

Hva er det som gjør at en maskara er optimal? Foruten den evige jakten på den pandasikre, dryssfrie maskaraen, legges det stor vekt på børsten. Det er lett å gå seg vill i jakten på det perfekte produktet. Gummikost, vibrerende maskaraer og bøyde børster.

Verdens beste maskara

Det finnes så mange maskaraer å velge i, og å finne sin absolutte favoritt tar tid. Her er ELLE-redaksjonens favorittmaskaraer, som vi kjøper igjen og igjen.

Sensai Lash Volumiser 38 C, 370,- (annonse) 

Oriflame 5-in-1 WonderLash Mascara, 179,- 

beste maskara

Max Factor False Lash Effect Max Out Eyelash Primer, 139,- og False Lash Effect Raven Mascara, 179,- 

L’Oréal Paradise Extatic mascara, 139,- (annonse) 

Beste maskara

Jan Thomas Studio Cosmetics Everyday Volume Mascara, 199,- 

Beste maskara

Urban Decay Perversion Mascara, 275,- (annonse) 

Beste maskara

Helena Rubenstein Lash Queen Feline Elegance, 335,- (annonse) 

Beste maskara

NARS Climax Mascara Explicit Black, 275,- (annonse) 

Beste maskara

Maybelline Lash Sensational Mascara Intense black, 149,- (annonse) 

 

Relatert

Julegavetips budsjett

Julegavetips: 10 fine ting til under 200 kr!

Fine julegaver til under 200 kr

ELLE tester: Vitaminterapi

ELLE har testet Release Co's vitaminterapi i Oslo.

Beauty hack: Ice face roller

Vi har testet ut denne TikTok-trenden, og er frelst!