Marte Krogh kom nylig hjem fra to ukers ferie med datteren Sofia. Se hennes feriebilder og få Martes reisetips her.

Destinasjon: Den franske rivieraen

Reisefølge: Datteren min Sofia og mamma

I feriekofferten min: Reiste for en gangs skyld uten å ta med meg altfor mye! Men sørget for å ha med fine, behagelige klær i og med at det var så varmt. Sandaler, noen få vesker og solhatt må alltid med.

Disse beautyproduktene har jeg alltid med meg: For meg er det viktig å ta vare på huden min, derfor tar jeg alltid med meg en fuktighetskrem med høy faktor. I varmen bruker jeg aldri mye sminke, men en foundation med glow, vannfast maskara og en Maya Water Facial Mist er en must!

– Reiste jo med min datter Sofia som elsker basseng, så på dagtid lå vi også mye ved poolen i leiligheten. @marte_krogh
Her bodde jeg: Vi bodde for det meste i en leilighet i Antibes, litt i St.Tropez og noen dager på Carlton Hotel i Cannes. 

Hotellfrokosten bestod av: Iskaffe, pain au chocolat og litt frukt.

Ellers spiste jeg frokost på: Ingenting er som hotellfrokost spør du meg.. 

@marte_krogh
På dagtid: Var vi på stranden eller hang ved bassenget  i leiligheten. Det finnes så mange fantastiske strender å velge mellom! Men på denne reisen var vi mye på en strand som heter Plage Keller som ligger i Antibes. Reiste jo med min datter Sofia som elsker basseng, så på dagtid lå vi også mye ved poolen i leiligheten.

Disse strandrestaurantene bør du sjekke ut: Bâoli Beach i Cannes er en av mine favoritter når det kommer til både mat og atmosfære. Det samme gjelder Le Club 55 og Les Palmieres i St. Tropez. Må bare oppleves! Drar man andre vei mot Monte Carlo er Plage Mala helt magisk. En opplevelse uten om det vanlige er å spise lunsj på Hotel du Cap-Eden-Roc for så å legge seg ved poolen etterpå.

– Jeg fant denne fine strandkjolen på en beachklubb i Sant Tropez! Foto: @marte_krogh
Mitt beste kjøp: En lyserosa kjole fra en strandbutikk i St. Tropez …

Beste matopplevelsen: Synes stort sett man får helt fantastisk mat uansett hvor man er i Frankrike. Men kan virkelig anbefale Michelangelo i Antibes.  

Andre spisesteder jeg kan anbefale: Sass Café i Monaco, Hotel Château de la Chèvre d’Or i Éze og Hotel du Cap-Eden-Roc i Antibes.

@marte_krogh
Jeg følte meg veldig fin da..: Jeg og Sofia hadde på oss matchende kjoler. 

De beste drinkene får du på: Jimmy`z i Monaco

Om det rocker i dansefoten: Le Baoli i Cannes eller Les Caves du Roy i St.Tropez

Møtte min store helt Woody Allen på Eden Roc. @marte_krogh
Mitt aller beste minne: var da vi tok fergen over til St.Tropez for å spise lunsj på Club 55.  Tanken var å dra tilbake på kvelden, men vi ville ikke reise fra den gode stemningen som var der, så vi overnattet heller på et tilfeldig hotell og ble der et par dager.

Mine beste tips: Jeg foretrekker å reise til Syd-Frankrike i begynnelsen av juni eller litt ut i september. Da er det ikke så mange mennesker og ikke uutholdelig varmt. Prisene er også bedre da! Et nydelig lite sted oppe i fjellene over Monaco som heter Éze er verdt et besøk. Og på vei dit kan man dra innom VilleFranche-sur-Mer, en nydelig liten by ved stranden. Ellers er det vel verdt å ta turen til øya Sainte-Marguerite  som ligger rett utenfor Cannes  og spise på nydelige La Guérite.

Relatert

vibeke ruud

ELLEs feriefavoritter 2022: Vibeke Ruud

Dette pakker ELLEs Creative Director og Art Director med seg i feriekofferten.
caroline kildebo

ELLEs feriefavoritter 2022: Caroline Kildebo

Dette pakker ELLEs journalist og innholdsprodusent med seg på ferie i år.
CHARLOTTE SØRVALD

ELLEs feriefavoritter 2022: Charlotte Sørvald

Dette pakker ELLEs redaksjonssjef og skjønnhetsansvarlig med seg på ferie i år.