Annonse

Marte Bratberg om egenpleie, nye vaner og velvære-favoritter

– Jeg tar en lang og varm dusj før sengetid, og legger meg i nytt sengetøy. Finnes det egentlig noe bedre?!

Publisert Sist oppdatert

Rituals er et foretrukket velværebrand for veldig mange – inkludert flere i ELLE-redaksjonen – og med sine mange nydelige duftkolleksjoner finnes det noe for enhver smak. 

En serie som stikker seg litt ekstra ut som en liten favoritt, er The Ritual of Sakura, som nå skal relanseres med forbedrede formuleringer og oppdatert design – samt tre produktnyheter. 

Serien The Ritual of Sakura er inspirert av den japanske feiringen av Hanami, som betyr «å se på blomster». Feiringen går ut på at venner og familie samles til piknik under de vakre kirsebærtrærne, også kalt Sakura. Trærne blomstrer kun for en kort periode, og er – i tillegg til å symbolisere skjønnhet – en påminnelse om at livet er midlertidig og at hvert øyeblikk er en gave som bør feires. 

Inviter disse følelsene inn på ditt eget bad med duftlys, såper og kroppsprodukter som minner om vår, sommer og kjærlighet. Med den delikate duften av kirsebærblomst og de nærende egenskapene til risemelk, er alle produktene i kolleksjonen designet for å bringe en følelse av fornyelse til både kropp og sjel – og ikke minst: sinnet.

Q&A med Marte Bratberg

TV-profil og podkast-host, Marte Bratberg, lever et travelt småbarnsliv. Med to små barn, gjelder det å finne balansen mellom jobb og familieliv – og ikke minst: Finne tid til egenpleie. Vi har hatt en prat med Marte om hva hun gjør for å slappe av, favorittprodukter og hva hun gjør KUN for seg selv. 

Jeg tar en lang og varm dusj før sengetid, og legger meg i nytt sengetøy. Finnes det egentlig noe bedre?! 

ELLE: – Hva gjør du for å slappe av? 

Marte: Det er ikke så ofte jeg får tid til det, men de gangene jeg kan sette av litt ekstra tid til meg selv, elsker jeg å organisere skuffer og skap. Jeg river ut alle klær av skapet, organiserer og bretter de fint tilbake. Det er den beste følelsen å se alt organisert og oversiktlig. 

ELLE: – Har du et spesielt produkt som hjelper deg med å slappe ekstra av?

Marte: – Et nytt produkt for meg er Refreshing Spray fra Rituals som man kan spraye på klær og tekstiler for å gi god lukt. Jeg har akkurat hentet masse vårklær fra loftet og da var det utrolig deilig å friske de opp med en digg duft. 

ELLE: – Hvis du er skikkelig stressa, hva sier du til deg selv? 

Marte: – Slapp av, alt ordner seg! 

ELLE: – Har du noen spesielle ritualer som gjør at du føler deg beroliget eller avslappet etterpå? 

Marte: – Jeg tar en lang og varm dusj før sengetid, og legger meg i nytt sengetøy. Finnes det egentlig noe bedre?! 

ELLE: – Må du ha det ryddig rundt deg for å kunne slappe av? 

Marte: – Nei det må jeg ikke. Jeg plages ikke av rot, for jeg har system i rotet. Jeg må ikke ha det helt perfekt hele tiden, og det er jeg takknemlig for nå etter at jeg ble mor, for den kampen taper du uansett. Så jeg er egentlig mer opptatt av å ha god stemning i huset. 

ELLE: – Hva gjør du for å skape god stemning i huset, da?

Marte: – Jeg er veldig glad i levende lys. Det tenner jeg egentlig hele året for det gir så deilig duft i hele huset.

ELLE: – Hvordan har vanene dine endret seg etter at du ble mor? 

Marte: – Jeg har ikke den samme egentiden som jeg hadde før, så da må jeg bare nyte de små øyeblikkene jeg får i løpet av dagen hvor jeg får tid til å puste og tenke en fullstendig tanke. Men jeg må si at jeg elsker å være mamma, og det er utrolig koselig å ha fått sin egen lille familie. 

ELLE: – Men hva gjør du KUN for deg selv? 

Marte: – Da tar jeg massasje. Det er det deiligste jeg vet og en luksus jeg prøver å unne meg når det er mulig. 

Martes favorittprodukter fra The Ritual of Sakura

The Ritual of Sakura består av produkter til kropp og hjem, og kan også kjøpes som sett. Skal du kjøpe en gave til noen du er glad i, så er Rituals et sikkert valg. Hvem elsker vel ikke å få noe som gir litt hverdagsluksus? 

– I disse dager hvor de fleste tenker litt mer på økonomien så syns jeg det er innmari fint å gi noe som man faktisk har bruk for og som kan være en liten hverdagsluksus. Duoen håndsåpe og håndkrem til badet er min go-to-gave som alltid slår an, for det er noe alle trenger og som er skikkelig hyggelig å få. Også har jeg jo gitt Refreshing Sprayen til alle om dagen siden jeg er så gira på at alle må prøve den, sier Marte. 

Under finner du Martes favoritter fra den bestselgende serien hos Rituals – The Ritual of Sakura:

– En ny favoritt er Body Lotion Mousse, den er helt amazing! Det er rett og slett en body lotion i mousse form, så deilig å smøre på og gir veldig god fukt og trekker raskt inn. 

– Rituals sin håndsåpe er jo en klassiker, og den har jeg ved alle vaskene i huset. 

Her finner du de ulike sjampo- og dusjsåpene fra Rituals.

Refreshing Spray, som er duftspray til tekstiler, er helt nydelig og har blitt en favoritt som jeg har pushet på både mor, søsken og venner. Men sånn blir det når man blir imponert av noe og vil bare at alle skal ha samme aha-opplevelse som deg. 

Duftlysene til Rituals er også supergode, og den perfekte gaven. Hvem elsker vel ikke duftlys? Jeg kjøper det til både kvinner og menn, ung som gammel. 

Bærekraftig velvære

Velvære skal være bærekraftig – både for deg selv og for planeten. Finn metoder for egenpleie som passer inn i din hverdag og som dekker dine behov, slik at du enkelt kan opprettholde dem. I Rituals-appen finner du blant annet guidede meditasjoner, som er en fin måte å implementere egenpleie og mindfulness i en travel hverdag. Prøv også å velge produkter som kan fylles på, for å redusere miljøpåvirkningen. 

Rituals er B-corp-sertifisert og er helt unike innenfor det luksuriøse kosmetikksegmentet med sitt brede utvalg av refill-produkter.

Les mer om Rituals bærekraftmål her. 

Powered by Labrador CMS