livsstil

«Mammaperm» er ikke-eksisterende som toppidrettsutøver

I sommer kjemper hun mot de beste i verden, men på veien har det vært noen hinder. Hekkeløper Amalie Iuel forteller om opp- og nedturer i livet som mamma, kjæreste og toppidrettsutøver i eksklusivt intervju med ELLE.

Publisert Sist oppdatert

I vår sommerutgave – som kommer i butikk nær deg fra fredag 28. juni – har vi snakket med hekkeløper Amalie Iuel om blant annet mammalivet, det å bli sammen med en av Norges mest profilerte idrettsutøvere, OL og det å komme tilbake etter en tøff fødsel. Et av temaene i intervjuet er også foreldrepermisjon, og hvordan det fungerer når man konkurrerer på det nivået som Amalie gjør. 

Amalie kan fortelle at «mammaperm» er ikke-eksisterende som idrettsutøver – et tema som har vekket sterke reaksjoner blant flere utøvere – og i friidretten finnes det ingen beskyttelse for en vordende mor. Utøvere som er ute i permisjon mister all ranking, og må starte fra «scratch» ved et eventuelt comeback, og de siste årene har det vært mye fokus på det å «beskytte mammaer» i idretten. 

– Allyson Felix er blant dem som har tatt et standpunkt i fri- idretten. Hun var Nike-utøver og mistet kontrakten sin da hun ble gravid. Hun har endret idretten ganske mye på grunn av det, spesielt i forhold til utstyrsleverandørene. Jeg var jo litt nervøs for hvordan mine samarbeidspartnere skulle reagere, men de var veldig raske med å gratulere meg, og de forsikret meg også om at jeg ikke skulle være redd for kontrakten min.

Videre forteller hun at mye har forandret seg de siste årene. 

– Jeg tror folk har lært litt ...

Les hele intervjuet med Amalie Iuel i vår sommerutgave – i butikk fra fredag 28. juni. 

Foto: Cathrine Wessel | Styling: Caroline Skjelbred og Petra Middelthon | Creative Director: Vibeke Ruud | Makeup og hår: Sissel Fylling, Style Management | Intervju: Charlotte Sørvald

Powered by Labrador CMS