Sminken som holder hele dagen

Med disse tipsene får du en makeup som varer lenge.

Publisert Sist oppdatert

Sliter du med at sminken så og si forsvinner fra ansiktet før lunsjen er omme? Det er nemlig en kunst å få sminken til å sitte godt, spesielt om man jobber i varme, sterkt lys eller foran en dataskjerm.

Men det er heldigvis flere tips og produkter du kan bruke for å få en makeup som sitter.

SLIK FÅR DU SMINKEN TIL Å HOLDE HELE DAGEN

Tilpass hudpleien din

At huden er grunnlaget for all sminke, er gjentatt i det kjedsommelige. Men for å lage et grunnlag som gjør at sminken sitter lenger, er det viktig at hudpleien er perfekt tilpasset din hud.

Om du for eksempel bruker en for rik dagkrem, vil ikke foundationen sette seg like godt på huden. Og bruker du en for lett dagkrem, vil sminken lett sprekke opp.

En annen ting å tenke på er at serumer og lignende kan få sminken til å rulle på huden om konsistensene krasjer. Så ta først og fremst tak i hudpleien og tilpass den etter hudtilstanden din for et best mulig resultat.

Bruker du riktig foundation til din hud?

Bruk baseprodukter

Produkter som legges før sminken, kan ha mye å si for både resultatet og hvor lenge den sitter. En foundation primer er et must om du sliter med sminke som ikke sitter, husk bare å kjøpe en tilpasset din hud. Har du fet hud, vil primeren holde huden matt, og på den måten vil foundationen sitte bedre.

En øyenskyggebase er perfekt for deg som sliter med øyenskygge som legger seg i striper på øyelokket etter noen timer.

Om problemet er maskara som drysser, kan en maskarabase gi fukt til vippene dine og forhindre dryss.

Bruk riktig teknikk

Makeupartister vet at påføring av sminke har mye å si for hvor lenge resultatet varer. Sminken skal klappes på med lette trykk, og ikke dras på i lange sveip.

Dytt på øyenskyggen din med små lette trykk med penselen, istedet for å dra penselen over lokket.

Klapp også på foundationen lett med fingrene, for å sette den bedre på huden. Det samme med pudder, påfør med små lette klapp med pudderkosten for at det skal holde lenger.

Husk også regelen om å legge kremprodukter først, for så å sette det med pudderprodukter. Dette trikset kan brukes på rouge også. Legg en kremrouge først og fest den med en pudderrouge etterpå, for å få farge i kinnene som holder ekstra lenge.

Bruker du pudderfoundation, kan du forsegle sminken med et fuktet produkt, for eksempel en fuktspray.

Slik får du perfekt hud!

SKJØNNHET: Hold deg morgenfrisk gjennom hele dagen med disse tipseme. © Imaxtree

Velg produkter med omhu

Det er ingen hemmelighet at det er enkelte produkter som sitter bedre enn andre. Matte produkter sitter bedre enn glossy, derfor må lipglossen stadig påføres på nytt.

Et tips kan være å bruke en flytende lip tint, som fungerer nærmest som en tusj på leppene. Da har du et grunnlag av farge som holder hele dagen, og så kan du bruke en gloss eller leppomade over for å få glans.

En tynnflytende eyeliner holder mye lenger enn en kajal i blyantform, og om du orker det ekstra bryet når du fjerner sminken på kvelden, holder som regel en vannfast maskara bedre enn en vanlig variant.

Frisk opp sminken

Selv om du legger makeup etter alle kunstens regler, er det alltid greit å friske opp sminken i løpet av dagen. Ha derfor alltid en fuktspray i vesken, det vil reaktivere makeupen din og gi en frisk glød.

Concealer, pudder, blush og leppomade er også greit å ha med i vesken slik at du kan ha en touch up når det trengs. Ta også gjerne med en flytende highlighter, slik at du kan jukse fram litt glød på slutten av

arbeidsdagen.

1. Clarins Daily Energizer dagkrem, 270,-// 2. Elizabeth Arden Eight Hour Miracle Hydrating Mist, 239,-// 3. Diorskin Forever & Ever Wear Primer, 410,-// 4. Urban Decay Eyeshadow Primer Potion, 115,-// 5. YSL Tatouage Couture Lipgloss, 350,-//

Flere skjønnhetstips får du her!

Powered by Labrador CMS