En sen nattetime i et av Paris’ eldste nabolag ble idéen bak det Oslo-baserte konseptet Sanatorium til.

Foto: Ignat Wiig
Interiørarkitekt MNIL og møbeldesigner, Vigdis Bergh og hennes kollega, designer og fotograf, Gro Sævik, snakket om den skjøre grensen mellom kreativitet og galskap, og hvordan kreative mennesker som designere, kunstnere, musikere og skuespillere, gjerne har en del galskap i seg.

Foto: Julio Mauricio Salas
Foto: Ignat Wiig
Resultatet ble Sanatorium. Et slags mad house for kreativitet, som siden har blitt en destinasjon for estetikere. Gjennom Sanatorium både formidler og selger, Gro og Vigdis en livsstil. Her kan du finne parfyme og velværeprodukter fra Le Labo, de ikoniske Ton-stolene, håndlagde kraner prousert i Brooklyn fra The Watermark, italienske kjøkken fra Minacciolo, deilige møbler fra Gervasoni, samt sengetøy og håndklær fra Tekla. Med sin enorme kompetanse kan også Gro og Vigdis veilede sine kunder i egne prosjekter, dersom du for eksempel drømmer om en spesialbygget glassvegg. 

Og dersom du virkelig har behov for å kurere litt galskap (eller rett og slett få visuelt påfyll) kan du også booke deg inn på Sanatorium for en natt, på et av deres “hotellrom”. 

Nå lanserer Sanatorium et eget livsstilsmerke – madeinsane

Denne høsten utvider Sanatorium sitt univers med madeinsane – en unisex-kolleksjon med konseptuelle plagg. Kolleksjonen er gjort i samarbeid mellom Sanatorium og designer Eline Dragesund, og kreativ konsulent Jens Carlos Schwartz.

Foto: Julio Mauricio Salas
Foto: Ignat Wiig
Igjen er inspirasjonen hentet fra krysspunktet mellom kreativitet og galskap, der tegnefrakken møter tvangstrøyen i kontemporære street-plagg. madeinsane er ikke mote, det er en livsstil, og helt i tråd med Sanatoriums visjon – it’s not for everyone. 

Foto: Julio Mauricio Salas
Foto: Julio Mauricio Salas

Work in progress

Unikt for kolleksjonen er hvordan “plagget blir til mens man går”. I designprosessen er det lagt stor vekt på at den som bærer plagget, kan bære det nærmest som et lerret. Mal på det, klipp i det, brenn det, søl kaffe, eller tegn på det. På denne måten er plagget alltid en work in progress. 

Kolleksjonen består av en frakk, sekk, bag og hoodie, og er produsert i Oslo, i begrenset antall. Du kan kjøpe madeinsane eksklusivt hos Sanatorium.

Foto: Ignat Wiig
Du kan også besøke Sanatorium i Frydenlundgata 14 på St. Hanshaugen i Oslo.

Relatert

Trend: Kabelstrikk

Den perfekte looken for vinteren.

Fem fine: Platåsko

Disse trendskoene løfter antrekket til nye høyer.

Slik styler du cargobukser

Dette er trenden som kommer til å ta av i 2022.