ELLES STORE SOMMERHOROSKOP

Har sommeren stått til forventningene og hvordan blir resten av sommeren? Les vårt store sommerhoroskop her.

Publisert Sist oppdatert

Sommerhoroskop 2020: For de aller fleste av oss har hendelser på begynnelsen av året satt en stopper for alle våre normale rutiner og planer for framtiden.

Alt er blitt satt på vent fram til en eller annen ukjent dato i framtiden.

Nå når sommeren er her og avstanden til det som var før er større, blir kontinuiteten i den hverdagen vi hadde før vanskeligere å opprettholde.

Store avgjørelser må tas. Skal vi prøve å gjenskape det livet vi hadde før? Eller bør vi prøve å se disse ekstraordinære tidene i et mer positivt lys – som et genuint vendepunkt, som gjør det mulig for oss å styre livene våre i en annen retning, hvis det er det vi vil?

Å finne den riktige retningen når alt virker å være tapt, er ingen enkel oppgave. Men, som alltid, vil planetene hjelpe oss. Den mektige innflytelsen fra Jupiter, Saturn og Pluto, som stod rett overfor hverandre i begynnelsen av året – noe som medførte en brå avslutning av én æra og starten på en ny – er i ferd med å blekne. De tre planetene toner ned, sprer seg og letter på trykket.

De er selvfølgelig der fremdeles, og de står fortsatt tett, men vi har vendt oss til situasjonen nå – og vi greier å håndtere den. Når de ytre planetene passerer et hvilket som helst område på himmelen, gjør de det vanligvis i tre faser. Den første bringer med seg den innledende hendelsen, den andre er der vi responderer på den, og den tredje er der vi gjør alvor av planene våre og løser problemet. Disse sommermånedene er denne andre fasen, mens planetene er nokså inaktive. Vi er nødt til å finne en vei framover; å tenke over hvem vi er, hva vi ønsker og hva vi vil gjøre med det som nå framstår som en veldig annerledes framtid. Den tredje fasen vil innfinne seg på slutten av året, men vi har det ikke travelt. Vi trenger denne sommeren til å tenke og planlegge – men også til å hvile og leke, om vi kan, for den første delen av 2020 har allerede krevd så mye av oss.

For å kunne skape en ny start, trenger vi inspirasjon, energi og tillit til oss selv. I astrologien er denne typen energi symbolisert ved kraften fra Mars, og en ny start for Væren, som er det første tegnet i zodiaken. Det som er veldig bra nå, er at Mars beveger seg inn i Væren i slutten av juni – og istedenfor å passere tegnet i løpet av et par uker som planeten vanligvis gjør, klamrer den seg fast og blir der helt fram til begynnelsen av neste år og gir oss en hjelpende hånd i seks hele måneder. Dette er akkurat den gnisten og det bålet vi trenger – og i grevens tid! Venus bringer oss også styrke gjennom disse sommermånedene, etter en liten kalddusj i mai og juni. Og Merkur, planeten for ideer, men som ikke har bidratt med så mye så langt, spretter nå fram med en ny og ukuelig energi. Det er disse planetene som gjør livene våre levelige – og gode – i det daglige. Disse planetene gjenoppretter vår følelse av velvære og gir oss små øyeblikk med uventet glede. I tillegg vil de tilføre humor, denne verdifulle og hardt tiltrengte muntrasjonen, som ofte blir borte når de ytre planetene legger stein til byrden. Og, selvfølgelig … Hver gang Venus er aktiv, er det gode muligheter for kjærlighet og forhold.

Ikke mye kan måle seg med de følelsene som oppstår i en uventet krisetid; følelser mellom mennesker som kanskje ellers ikke ville møtt hverandre. Og når tiden er knapp og framtiden usikker, blir kjærligheten enda mer intens.

Denne sommeren vil gi oss muligheter vi aldri har bedt om, steder vi aldri hadde trodd vi ville reise til og nye venner, folk vi aldri hadde sett for oss at vi ville omgås.

Hver og en av dem er full av potensial og i stand til å gi oss den suksessen og gleden vi har ønsket oss – så lenge vi i tankesettet er fleksible nok til å få øye på deres potensial og å være lydhøre for det – istedenfor å lengte etter det vi har lagt bak oss. Gjør vi dette, vil alt bli bra.​

Sommerhoroskop 2020

VÆREN 21. mars – 20. april​

I planetariske termer vil din herskerplanet Mars returnere hjem til sitt tegn, som er Væren. Dette er det beste som kunne skje nå. Etter seks måneder der de fysiske energiene dine har vært tappet, vil Mars lade batteriene dine og få deg i gang igjen. Dette er selvfølgelig en god ting for deg som individ, men det vil være godt for alle andre også. Væren er det tegnet som tar det første skritt; som leder an og viser vei. Og straks det er bevegelse, vil de andre tegnene bli med og bidra. Men den innledende impulsen må komme fra en som er i besittelse av Mars’ energi – og det er du. Det spiller egentlig ingen rolle om det du drar i gang viser seg å ikke fungere slik du hadde ønsket; du vil lære av feilene dine og starte på ny. Det andre forsøket vil gå mye bedre. Et av dine beste fortrinn er at du aldri mister motet etter et mislykka forsøk, og få av de andre tegnene kan matche din selvtillit. De rundt deg vil bli inspirert av den enkle årsaken at du er aktiv, har nye ideer og du beveger deg framover i retning framtiden. Så, hva enn det er du ønsker å foreta deg – gjør det!

Men hva har du lyst til? Dette er det store spørsmålet. Med de tre ytre planetene Jupiter, Saturn og Pluto på toppen i horoskopet ditt, og som ikke flytter på seg før i slutten av dette året, vil den hindringen for framgang som de representerer fortsatt være til stede. Å prøve å gjenoppta din tidligere kurs vil derfor ikke være mulig. Nå har du to alternativer. Du kan enten fortsette i samme retning som før, og akseptere at å nå målet vil ta mye lengre tid enn du opprinnelig planla – og tålmodig snirkle deg fram mellom alle vanskelighetene som ligger foran deg. Eller du kan vende ryggen til alt det der, og finne deg en ny destinasjon og en helt ny retning. Sannsynligvis vil du velge det siste fordi dette gir deg mye mer fleksibilitet, og du vil se resultatene raskere. Og nå er jo engang ikke tålmodighet en av dine store styrker … Men før du tar din endelige beslutning, må du gi dine gamle rutiner et siste forsøk. Gi de dørene som nå er lukket, en liten dytt i håp om at de vil åpne seg. Kun når du er helt sikker på at det ikke går an å skru tiden tilbake, er du klar til å forplikte deg til en ny framtid. Alt dette skjer i august og september, og emosjonelt blir det fryktelig slitsomt.

Selv om det tar tid å nå dine langsiktige mål, blir det plenty små og oppmuntrende distraksjoner underveis, spesielt i juli og tidlig i august. Disse ukene har du det morsommere sosialt enn du har hatt på veldig lenge. Tempoet stiger, og du er lykkeligere. Det er også en stor mulighet for et nytt forhold, men dette fører til et territorielt sammenstøt. Det dreier seg om en mindre krangel om hvem som eier hva og hvem som var der først. Roen senker seg i løpet av september, og forholdet utvikler seg til noe mye varmere og vennligere. I slutten av måneden kan det godt hende at du tenker at selv om du ikke kan gå videre slik du hadde håpet, er det ikke lenger så farlig. Nå er det nemlig en i livet ditt som er verdt at du er der du er, og om skjebnens krefter tvinger deg til å vente, så kan dere iallfall vente sammen – og lære å kjenne hverandre bedre.​

TYREN 21. april – 21. mai​

For deg er dette en periode fylt med motstridende følelser. Av alle tegnene er det Tyren som best forstår hvor viktig det er å ha sterke røtter og beina godt plantet i tilværelsen. Så å tilbringe sommeren med å gjøre en midlertidig situasjon om til noe varig virker som det mest fornuftige nå – bortsett fra at du nå befinner deg på et sted du verken ville eller forventa å være. Selv om du prøver å rigge deg til, har du en følelse av at du snart må bevege deg videre. Eller har du et hemmelig håp om å dra tilbake til det stedet du egentlig føler deg mest hjemme?

Denne følelsen av usikkerhet skyldes helt klart planeten Uranus’ bevegelser. Uranus er fremdeles i Tyren, og vil fortsette å være der i minst et par år til. Du har aldri vært komfortabel med planetens tilstedeværelse, men du aksepterer motvillig de forandringene den bringer med seg. Når Uranus mister framdriften og så smått trekker seg tilbake, som den gjør nå, omfavner du muligheten til å ta livet ditt tilbake – slik det var før. Men dette vil dessverre ikke fungere. Du vil føle at trykket letter, men du må heller se på det som en mulighet til å hvile og hente krefter før neste skvis – som kommer denne høsten. Dette er en rytme du bare er nødt til å venne deg til, og den har ingen ting å gjøre med de utfordringene vi alle har vært nødt til å håndtere siden årets første måneder. Så slå rot på det nye stedet ditt – for dette vil få deg til å føle deg bedre – men vært også forberedt på å forflytte deg. Tidlig i august er du glad for utsiktene til flere forandringer, men i september vil du stritte imot med nebb og klør. Begge deler er midlertidig, og du må bare prøve å flyte med …

Noe av det beste med denne sommeren er forbedringen av din materielle og økonomiske status. Om du har vært vant til en spesiell livsstil, men nylige hendelser har ført til en endring i denne, vil de neste månedene by på betraktelige forbedringer. Dette fører til at du får det bedre. Det sies at man ikke kjenner den virkelige verdien på ting før man ikke har dem lenger, men sannheten er at når du får dem tilbake – selv om det kun er for en tilmålt periode – vil du sette mye større pris på dem enn før. Men vær forsiktig i slutten av juli; du kan bli fristet til en ekstravaganse som budsjettet ditt er for skjørt til å håndtere.

Denne sommeren fører med seg en samvittighetskrise i kjærlighetslivet ditt. Du er fortsatt i et langvarig forhold, men oftere og oftere lurer du på hvorfor … Blir du værende fordi det er dette du virkelig ønsker, eller er det fordi du føler at du må? Kjæresten din virker ikke villig til å gi deg den responsen du venter på, og siden Uranus fortsetter å dytte deg framover, åpner det seg en kløft mellom dere to. Dette fører til at du analyserer og grubler på følelsene dine, og du stiller spørsmål ved ønskene og motivene dine. Når en ny person dukker opp i livet ditt tidlig i september, begynner du å se for deg en framtid som er helt annerledes enn den du trodde var staket ut. I enden av veien er det mest sannsynlig at du vil gjøre forandringer i ditt eksisterende forhold og få fart på dette igjen. Dette handler ikke utelukkende om lojalitet; det dreier seg mer om hva du vet det har å tilby deg i det lange løp. Men den endelige avgjørelsen er det du som må ta.

TVILLINGENE 22. mai – 21. juni​

En liten båt vil seile i en mild bris, og likedan er en Tvilling den første til å respondere på en hvilken som helst forandring i de rådende omstendighetene. De mørke dagene som har preget den første halvdelen av dette året, blir noe lysere – og enkelte dager åpenbarer sola seg mellom skyene. Og alle steder det er forandringer, er det muligheter. Dette føler du, og du vet å benytte deg av det. Muligens er det ikke så mye å hente på dette, men ethvert steg er et godt steg for deg. Dette skyldes at du trenger variasjon og forandringer neste like mye som du behøver mat og drikke. Etter en lang tid uten noen form for forandring, vil disse små, nesten umerkelige endringene i vindretningene bringe med seg en følelse av frihet, og humøret ditt blir straks bedre.

Juli blir faktisk en veldig fin måned – ja, du er nesten flau over hvor fint du har det. Uansett hvor du er eller hvem du er sammen med, blir det en god blanding av fine folk, noe å gjøre (om ikke veldig mye) og en komfortabel tilværelse. Dette varer antagelig ikke lenger enn noen få uker – og dette vet du – men du nyter det til tross for at det er mange rundt deg som ikke har det like bra som deg nå. Innimellom får du litt dårlig samvittighet for de gode dagene dine, men det skal du ikke ha. Gode og mindre gode tider kommer og går uten at du kan styre det, så gjør det beste ut av moroa mens du har den – og gjør så godt du kan de dagene livet ikke smiler.

Tidlig i august blir du nødt til å ta noen viktige avgjørelser vedrørende de langsiktige planene dine og det karrierevalget du har tatt. To ting er avgjørende her: For det første er det du alltid har sett på som din fremtidige vei, ikke lenger der. Det andre er at du også har fått en annen innstilling til dette nå, og egentlig ikke lenger har noe lyst til å fortsette på den veien. Som du skjønner, så passer disse to kjensgjerningene sammen som hånd i hanske, og du er bare glad for å sette en strek over fortiden og begynne på nytt. Det som gjør Tvillingen annerledes enn mange av de andre tegnene, som også er i lignende situasjoner nå, er at du aldri angrer på noe; du kjenner ikke på at du har mistet noe eller grubler over hva som kunne ha vært. Du vandrer ikke inn i framtiden med tung sekk – og det vil gi deg en frihet og mobilitet som andre tegn ikke er i besittelse av. Du har det heller ikke travelt med å forplikte deg til en ny og langvarig oppgave. Muligens er grunnen til dette at uansett hva du var involvert i tidligere, så innebar det mange restriksjoner. Nå foretrekker du å nyte den nye friheten. Små oppdrag, som det ser ut til å være mange av denne sommeren, er mer enn nok til at du er fornøyd.

Som alltid når du finner et pustehull i livet ditt, dukker det opp noe som fyller det – og denne gangen er det lite svermeri, men så pass lite betydningsfullt at knapt noen legger merke til det. Og det er akkurat sånn du vil det skal være. Ingen stormende lidenskap, ingen planlegging av en felles framtid. Sommeren vil være over før dere tenker på å si høyt at dere er kjærester. Det inntreffer et øyeblikk i midten av september der du tenker på å ta forholdet ett steg videre, men det er åpenbart at ingen av dere egentlig ønsker dette, så du trekker deg unna. Så la forholdet forbli, nettopp, bare et lite svermeri. Det er best sånn for dere begge.

KREPSEN 22. juni – 22. juli

Det som helt tydelig vil vise seg denne sommeren, er at det i lengden lønner seg å være utholdende. Det sies gjerne at Krepsen er en sjenert og skjør skapning, men sannheten er at du er blant de mest besluttsomme av alle tegnene. Når det er tøffe tider, vil du alltid gjøre alt som skal til for å beskytte de menneskene du er glad i og å fremme stillingen din.

I begynnelsen av juli er det en måneformørkelse i Steinbukken, ditt motsatte tegn, og vanligvis vil dette indikere at du har gått så langt det er mulig i én spesiell retning, og at alle forsøk på å bevege seg videre vil lede til skuffelse. Men dette er bare en delvis formørkelse; måneskinnet er kun svakt dempet – og ikke helt borte. Dette fører til bare et lite tilbakeslag, så med tilstrekkelig besluttsomhet er du fremdeles i stand til å oppnå mye av det du ønsker. Muligens er det nødvendig å justere litt på kravene; kanskje du må redusere forventningene dine og gå for et mer tilgjengelig mål. Du kjenner din egen situasjon best, så du vet nok hva du skal gjøre. Her er det viktig at du minner deg selv på å ikke gi opp. Tvert imot. Tenk på alt du har oppnådd så langt i livet, ta små praktiske grep og stå i det til du får det, etter omstendighetene, beste resultatet. Uansett vil dette kreve mye hardt arbeid, men her har du heldigvis Mars til stede i toppen av horoskopet ditt, i suksess-sektoren, hele den siste halvdelen av dette året. Dette vil gi deg den energien du trenger for å sikre suksessen.

Det hviler et mildt nostalgisk skjær over juli måned. Kanskje tenker du på det som var før, og ønsker å få den tiden tilbake. Det er søtt, men du vet jo at du har en jobb å gjøre. Eklipsen 5. juli og nymånen i tegnet ditt den 20. markerer starten på et nytt kapittel. Du må gi slipp på fortiden og snu deg i retning framtiden. Nå har du vurdert alle de mulighetene og alternativene som har åpnet seg for deg, avslått et par av dem og tatt en beslutning. Du tar et par forsiktige, men viktige steg framover, og du er trygg på at du har valgt riktig. Får du tid, kan du jo skjenke det du trodde 8. juli en tanke – og sammenligne det med dine synspunkter tre uker senere. Her snakker vi en fullstendig forvandling, og det er veldig bra.

Er det plass til noe mildere og mer kjærlig i alt dette fornyede fokuset? Ja, men kun om forholdet tar fart i samme retning som du er nå. Du vet hvor mye tid og krefter et vanskelig forhold krever av deg, og det kan godt tenkes at du i slutten av august finner ut at et spesielt forhold drar deg ned framfor å hjelpe deg framover. Tøffe beslutninger må tas! Dette kommer ikke til å bli lett; det er mye og sterk lidenskap i dette forholdet, men du får heldigvis hjelp. En spesiell person tar seg tid til å bistå deg, og passer på at du har det best mulig. Denne typen omsorg og nærhet, i en kritisk periode som denne, setter du stor pris på.​

LØVEN 23. juli – 23. august​

Som flere av de andre dyretegnene, for eksempel Tyren og Steinbukken, er du veldig territorial. Du har ditt eget kongerike, der alt er nøyaktig slik du liker å ha det, og du vil forsvare det med nebb og klør mot inntrengere. Men hva gjør du når du blir nødt til å forlate alt sammen og starte helt på nytt?

Denne sommeren dreier seg om å akseptere at livet du har levd det siste tiåret, er over. Dette er – på alle vis – starten på en ny æra. Etter det som skjedde i den første halvparten av året vil det ta noe tid før alt er oppe og står, men du kan være sikker på at når det først gjør det, vil det være annerledes enn det som var før. Attityder og ambisjoner har for alltid forandret seg. Det samme vil karrierestrukturer, sosiale nettverk og forhold gjøre. Alle vil være ivrige etter å bevege seg framover og skape noe nytt, og mye fra det siste tiåret vil bli etterlatt. Og din egen personlige verden, dette Løve-territoriet du var så stolt av, vil være lite aktuell. Det er antagelig overhodet ikke mulig å opprettholde noe fra den. Så du er simpelthen nødt til å gi slipp, og det gjør deg rasende. Din første impuls vil være å fortsette som før, men det vil bare sette deg enda lenger tilbake.

Uansett om du liker det eller ikke, er du nødt til å følge samme retninger som alt annet tar, og omfavne ideer som gir deg fornyet energi. Om du tror det er nok å gjøre små overflatiske forandringer og samtidig holde fast i det gamle for å få tilbake livet ditt slik det var, så vil ikke det fungere. Dette er en genuin ny start helt fra bunnen av, og om du vil ta opp igjen den jobben du hadde før på toppen av det hele, må du stå på i konkurranse med alle andre. Forskjellen nå er at reglene har endret seg, og det vil ta tid å finne ut av hva som er best for deg. Du kan forvente deg tilbakeslag og frustrasjoner på måter du ikke har opplevd på lang tid. Selv om du vil oppnå noen få suksesser, må du vokte deg vel for å tro at livet ditt er tilbake til normalen. Det er en ny normal nå, og den er helt annerledes enn den gamle. Dette er en ny verden, så du må slippe taket i det som var før.

De vanskeligste beslutningene må tas i andre halvdel av juli. Kanskje synes du at bursdagen din er en grei dag å starte ditt nye liv på; stelle i stand en liten feiring – et lanseringsparty, om du vil, for din nye tilværelse. Den andre halvdelen av august vil tydeliggjøre hvordan du ligger an og hvorvidt forandringene du har gjort er store nok. September vil by på noen muligheter for framtiden. Alle disse mulighetene er gode, men ikke alle er riktige for deg. Du må ikke bare ta imot det første som kommer din vei, men heller sjekke dem nøye ut før du foretar et valg.

Også forholdet ditt er nødt til å fange opp den nye tidsånden om det skal kunne fortsette å blomstre. Tidlig i august vil det være som å se deg i et speil; liker du fremdeles det du ser? Og hvis ikke; hva har du tenkt å gjøre med det? I begynnelsen av september vil det bli enklere å ta de rette valgene, og framover vil du være mye lykkeligere.

JOMFRUEN 24. august – 23. september​

Planene dine for denne sommeren er ganske enkle. Fram til midten av august har du altfor mye å gjøre og ikke nok tid til å få gjort alt du skal. Men i slutten av august og i hele september er du fri til å gjøre som du vil. Dette er fordi livet ditt nå igjen er tilbake på rett spor; alt er bra, og kanskje til å med mer innbringende enn før. Så derfor vil du ha tid – antagelig for første gang i år – til å lene deg litt tilbake og få et overblikk over hvilke andre muligheter som åpner seg for deg.

Årsaken til din uventede suksess er at du helt enkelt er den rette personen til rett tid. I begynnelsen av dette århundret var den gjengse oppfatningen at jo større, dess bedre – og dette har så langt ført til en og annen ulempe for deg. Du har alltid foretrukket å jobbe individuelt og småskala, og sørget for at alle resultater ble så bra som overhodet mulig. Men i år er alt annerledes, og lite og smått er igjen bra. At ett menneske gjør noe for et annet høres ikke ut som en ambisiøs plan, men denne sommeren vil veldig mye foregå på nettopp dette nivået og være de første nye, grønne spirene til gjenoppretting. Du vil blomstre i dette miljøet. Alt det du tror på og livsstilen din; du er opptatt av miljøet og å leve sunt, samt å gjøre ting skikkelig, personlig og helst med egne hender – alt dette vil få en stor plass i denne nye og annerledes tiden. Du er rett person for dette tidsskiftet, og tidsskiftet er rett for deg.

Juli har vært en suksessrik måned for deg. Uansett hva du foretar deg, så virker det som om du er svært ettertraktet og høyt verdsatt. Dette er du ikke vant til, men det føles absolutt bra. Det er ett og annet økonomisk problem som du er nødt til å ta tak i nå, men etter noen gode forhandlinger ser alt ut til å løse seg til din fordel, og vel så det, innen utgangen av måneden. Du kjenner din egen verdi, så ikke gi deg. August fortsetter fremover og oppover, og når Merkur, herskerplaneten din, returnerer til tegnet ditt den 20., føler du at du går inn i en fullstendig ny fase i jobbsammenheng. Denne fasen er i stand til å mikse de åpenbare tiltakene for å lykkes med en stor dose personlig tilfredsstillelse. Kanskje for aller første gang trenger du ikke å kompromisse med dine personlige verdier for å tjene penger.

Forholdet ditt, derimot, er ikke like enkelt. Stressende hendelser i første halvdel av året har avdekket enkelte underliggende forskjeller mellom deg og kjæresten din. Tidligere har disse vært lette å ignorere, men nå er de veldig synlige og uunngåelige. I tidligere tider ville du antagelig bestemt deg for at nå var forholdet over og gått videre – men utenforliggende omstendigheter gjør at dere må fortsette sammen, enten du liker det eller ei, iallfall i noen måneder til. Og i løpet av den tiden kan det hende at dere finner en måte å omgå forskjellene på. Om det ikke skjer, vil allikevel den ekstra tiden sammen føre til at dere sannsynligvis forblir venner etter bruddet. I det lange løp vil dette være en god ting. Hadde det vært et brått brudd, ville et videre vennskap vært umulig.

VEKTEN 24. september – 23. oktober​

Er du i stand til å forplikte deg emosjonelt til noen eller noe i disse usikre tider? Når omstendigheten dytter deg i ulike retninger, vil vel ikke noen av dine håp for framtiden kunne realiseres? Eller hva? Men slik er det jo selv i de beste tider; livet byr på mange uventede hendelser. Denne sommeren er ingen ting hugget i stein, og du har en klar følelse av at livet må leves i øyeblikket. Vi har allerede mistet mange måneder, og det er mye som skal tas igjen. Å forplikte seg emosjonelt betyr helt enkelt å gripe sjansen når vi får den, og satse på at framtiden blir bedre. Forpliktelsen, uansett hva den dreier seg om, er som å satse penger i kortspill; den øker energien og det sterke ønsket om å vinne. Men uansett om du vinner eller taper, så vil det være spennende underveis – og spenning er jo også bra.

Mesteparten av denne sommeren er preget av at din og kjærestens planeter bringer med seg en konflikt til forholdet. Å bevege seg noe som helst sted i dette triangulære dramaet virker å være umulig uten å såre andre, og et skritt framover vil sannsynligvis etter noen uker bli etterfulgt av et steg tilbake, så den generelle forbedringen er veldig liten. Men disse små skrittene er uansett behjelpelige til å lette på stemningen – slik at hverdagen blir overkommelig.

Den største bekymringen din er om forholdet har en framtid. Men forholdet er bra nok, det – det er faktisk mer enn som så også; det er hett. Og det at det er så hett er antagelig en del av problemet. Det er ikke ofte man finner så mye lidenskap som dette, og i et vanskelig år som dette, er pasjonen veldig velkommen fordi den er noe du kan flykte til fra alle de andre problemene dine. Så du nyter hvert minutt av dette. Det er en god, men også vond spenning, og du ønsker ikke å miste ham. Du vil gjøre nesten hva som helst for at forholdet skal bli sterkere og mer solid eller permanent, men ut ifra ditt nåværende ståsted kan dette bli veldig vanskelig.

Du har egentlig ingen grunn til bekymring. Det var omveltningene i begynnelsen av året som førte dere sammen, og fremdeles er det mer enn nok press fra de ytre planetene til å holde dere sammen. I september vil det blir klart at du blir den første av dere to som er i stand til å bryte ut. På denne tiden får du et jobbtilbud som innebære et stort trinn opp på karrierestigen. Dette tilbudet krever at du flytter, og vil være et klart brudd med alt du før har hatt. På én måte er dette en perfekt ny start. Det er bedre å se framover enn å prøve å bygge en bro over den stadig større glipen mellom hvor du var på slutten av fjoråret og alt som har skjedd siden den gang. Men, som vanlig, bekymrer du deg over forholdet som jo er for godt til å miste. Er det mulig å forflytte det? Eller er du nødt til å ta et valg? Nei, det trenger du ikke. Kjæresten din føler det på nøyaktig samme måte som deg, og er villig til å flytte med deg. Om det viser seg å bli umulig for ham å flytte, finner dere en annen løsning for å holde forholdet varmt. Dere har begge funnet alt dere har lett etter i hverandre, og alt annet er bare ubetydelige detaljer.

SKORPIONEN 24. oktober – 22. november​

Endelig har du litt tid for deg selv. Siden begynnelsen på året har planeten din Pluto blitt nøye voktet på av Jupiter på den ene siden og Saturn på den andre. Dette har vært en mektig kombinasjon, som allerede har satt små preg på året og livet ditt. Nå er de tre planetene i ferd med å gjenopprette avstanden til hverandre.

Saturn vil begynne å legge litt press på deg i september, men det vil bli langt ifra like intenst som det var i januar. Jupiter vil trekke seg tilbake for sommeren, og vil vende tilbake for et siste møte i november. Så nå kan du puste lettere noen måneder. Når presset fra Jupiter blir lettere, vil det bli enklere for deg å ta tilbake kontrollen i livet ditt istedenfor å bli tvunget av eksterne hendelser til å ta beslutninger du ikke ønsker eller synes er risikable.

I normale tider ville du ikke hatt noe imot å ta risikoer, men bare når du har en viss mulighet til å påvirke dem i den retningen du ønsker. Nå har Jupiter dyttet deg i retninger langt utenfor komfortsonen din, og det føltes vanskelig. Økonomien har også sannsynligvis vært skjør de siste månedene. Jupiter kan være en sjenerøs planet, men også en storsløser, så det blir godt for deg å få stabla økonomien på beina igjen i løpet av noen få uker.

Frigjort fra Saturns knugende påvirkning, kan dine daglige rutiner returnere til noe tilnærmet normalt også – selv om du er klar over at de aldri kan bli helt som før. Det eneste du kan gjøre nå, er å finne en midlertidig og kortsiktig løsning mens du tenker over hvordan du skal forme livet ditt i framtiden. Du må skape helt nye rammer, og med disse tre ytre planetene fremdeles så tett på sentrum av horoskopet ditt er det nok best å unngå å forplikte deg for lengre tid før de har flytta seg bort fra dette sensitive området. På begynnelse av neste år vil de være borte. Av samme grunner som ovennevnte, er dette altså ikke tiden for å bytte karriere. Hold deg til det du kan!

Du kan ha god framgang i juli og august, og ting vil være overraskende enkelt for deg, men når du føler presset fra de ytre planetene igjen i september, må du gi slipp. Det er ikke noe poeng å gi alt du har i kriger du ikke kan vinne. Denne sommeren handler om hvile og restitusjon – og det må du ikke glemme.

Men om framtiden er usikker og dine daglige rutiner er tuftet på midlertidige ordninger, så kanskje du kan finne emosjonell støtte og trygghet ved å ta et steg tilbake til fortiden. Med planetenes påvirkning er det åpenbart at denne sommeren ikke er det rette tidspunktet for å prøve å ta et eksisterende forhold lenger og laget store planer for en felles framtid. Ta det heller bitte litt tilbake, og mimre over deres fineste stunder sammen. Gjør ting som dere gjorde mer av før, og ha det moro sammen. Hold deg i nærheten av ham, men ikke hold ham fast. Bare vær sammen uten å snakke så mye om veien videre. La bare forholdet flyte litt, det viktigste er at dere fortsatt er sammen, og det er ikke så farlig å bevege seg litt ut av den opprinnelige kursen.

SKYTTEN 23. november – 21. desember ​

Et av dine fortrinn er evnen til å se det gode i enhver situasjon og å fokusere på det positive. Noen ganger fører det til en slags naiv optimisme, og du går helhjerta inn i prosjekter som aldri kan føre til noe – men det kan også lede til at du skaper suksess ut av små ting som andre aldri ville ha gitt seg i kast med. Denne optimismen din vil komme godt med denne sommeren.

Siden begynnelsen av året har verden endret seg fullstendig. Det er mange mennesker som fremdeles er lammet etter kollapsen, som førte til store forandringer i livene deres. Dette gjelder – til en viss grad – deg også, men siden planetene igjen begynner å bevege seg framover er de nå mer fordelaktig plassert for deg enn for de andre tegnene. Derfor vil du oppleve det som lettere å se framover og forestille deg mulighetene for en bedre framtid.

De tre ytre planetenes tette plassering brakte med seg en ny æra. En av dem, din egen herskerplanet Jupiter, har lettest for å bevege seg bort fra de to andre, og nå skygger den unna som en som er på fest og ikke ønsker å bli sett med de feile folka. Når Jupiter beveger seg, gjør du det samme, og planetens bevegelse gir deg mobilitet og bevegelsesfrihet denne sommeren. Dette blir en stor kontrast til årets tidligere måneder. Mars er også gunstig plassert for å kunne hjelpe deg, og lille Merkur – som alltid er en selvskreven indikator på din suksess og status – klatrer opp i toppen av horoskopet ditt etter en vanskelig periode i juni. Her er det selvfølgelig ingen absolutte garantier for noe, men planetene bremser deg ikke, men de legger til rette for gode muligheter for deg. Din egen energi og entusiasme vil ta seg av resten.

Det er fullt forståelig om du velger å gå tilbake til hvordan livet ditt var før, og når Jupiter beveger seg bakover – iallfall fram til september – vil alle muligheter absolutt være åpne for deg. Men som alltid ser du framover. Når Jupiter beveger seg bort fra Saturn og Pluto, gjør den en nyttig justering i forhold til inspirerende Neptun, og dette får deg til å tenke på framtiden på en ny og veldig annerledes måte. Du vil se på hendelsene de siste månedene ikke bare som en avbrytelse, men som avslutningen av et kapittel – og kanskje til og med slutten på hele historien. Nå kan du starte helt på nytt og gjøre akkurat det du vil – uten noen som helst referanse til fortiden. For deg er dette spennende utsikter, og du vil snart oppdage at istedenfor å ikke ha noen framtidige muligheter for veien, så har du nå nærmest uendelig mange valg.

Dette er også en god periode for kjærligheten. Hvis det ikke er én spesiell i livet ditt nå, er det en svært stor mulighet for at du finner noen. Tidlig i august tar du innover deg hvor mye du har forandra deg. Diskusjonene dere imellom er av det slaget som bringer dere nærmere hverandre. Den beste måten å utvikle dette forholdet på er ikke å stå stille og prøve å få ting til å fungere, men å legge planer for framtiden, ja, kanskje for hvor dere ønsker å være om to–tre år, for så å jobbe for det sammen. Vær ikke redd for å tenke stort, eller for å flytte til et totalt annerledes sted; husk at vi nå snakker en helt ny historie – og den kan du plassere akkurat hvor du vil.

STEINBUKKEN 22. desember – 20. januar​

Hvis du skal definere Steinbukkens personlighet med ett enkelt bilde, tenk på en geit – dyret i tegnet ditt. Det finnes ikke det fjell du ikke ønsker å bestige. Du velger de vanskeligste rutene, der det ikke er noe å holde seg fast i underveis – før du når toppen. Og om du, av en eller annen grunn, finner ut at du ikke er på den høyeste toppen fordi fjellet er høyere enn du trodde, ja, så starter du på nytt. Dette året har imidlertid brakt med seg et slags jordskjelv, og det kan tenkes at du finner ut at fjellet ditt ikke lenger er der. Så hva skal du gjøre?

Dette er et veldig viktig spørsmål. Når de ytre planetene stimler seg sammen slik de har gjort i år, genererer de enorme forandringer i den verdenen vi bor i og tvinger oss til å tenke over hvordan vi lever livene våre. Denne sammenstillingen av tre ytre planeter inntreffer kun en eller to ganger hvert århundre, og siden dette ikke har skjedd tidligere i det 21. århundre, har 2020 blitt et stort sjokk. Alt dette har ført til har rammet alle mennesker, men siden alle de tre planetene er i Steinbukken, føler du påvirkningen mye sterkere enn andre. Du er, bokstavelig talt, midt i «stormen», og derfor er det desto viktigere at du responderer ærlig på alle spørsmålene som planetene stiller. Du må ikke ignorere dem eller prøve å fortsette som før. Det du må gjøre – og det vil slett ikke bli enkelt – er å se deg selv utenifra, om du kan. Nå utfordrer sola og Merkur planetene i Steinbukken. De ber deg om å se på din egen situasjon fra et annerledes perspektiv.

Hvorfor hadde du lyst til å klatre opp på fjellet? Og hvorfor akkurat det fjellet? Ville et annet fjell funket like bra? Har du slutta med fjellklatring nå? Hvis ja, hva kan du gjøre i stedet? Dette er ikke bare spillteori; du har vært med gjennom krisen, og nå krever planetene at du responderer, så på slutten av året kan du gjøre store endringer i livet ditt og gå videre til bedre tider. Du kan ikke forvente umiddelbare resultater; med tre planeter som beveger seg bakover og framover i tegnet ditt – i ulik hastighet – hele resten av året, er det en mengde faktorer involvert her og mange ting å ta i betraktning. Det kan godt tenkes at du vil forandre mening utallige ganger før du trekker den endelige konklusjonen, men det gjør ikke noe. Dette er en prosess – ikke en kjapp beslutning. Og det vil ta tid. Selv om det er vanskelig å ikke tenke på å la seg prege av dette årets hendelser, skal du prøve å tenke lengst mulig framover. Når Saturn passerer gjennom tegnet ditt, setter planeten – selv i normale tider – en agenda for opp til tretti år fram i tid. Derfor er det alltid en overgang mellom ditt tidligere liv og tiårene som ligger foran deg. Alt som har skjedd nå, har skjedd fordi behovet for forandring er atskillig større og mer tydelig enn før.

De gode nyhetene er at du ikke trenger å gå igjennom alt dette alene. Venus er i forholds-sektoren i horoskopet ditt denne sommeren, så det er en der ute som bryr seg om deg. Dette er kanskje ikke akkurat den personen du først hadde sett for deg. Her genererer Venus og herskerplaneten din Saturn en interessant kombinasjon; avslappa, men langvarig og næringsrikt emosjonelt – noe som alltid er bra. Forholdet kan sammenlignes med en liten hytte på et fredelig sted – så totalt annerledes enn den penthouse-leiligheten den klatreglade geita pleide å strekke seg etter. Men akkurat nå er dette perfekt for deg.

​VANNMANNEN 21. januar – 19. februar​

Så å si fra dag én har dette året vært fylt av tungtveiende planeter som har gjort betydelige justeringer i forhold til hverandre, og som for alltid har forandret livene til de menneskene de har påvirkning på. Men din egen planet Uranus har ikke deltatt i noe av dette. Den har sittet stille på sidelinja og sett de andre kjempe seg ferdig – interessert, men ikke involvert. La oss håpe at du har hatt det likedan. Vi har mer planetarisk uro i vente denne sommeren, men – igjen – dette skjer bak deg og rundt deg, og det ser ut til at du kan ta ett steg til siden og unngå den verste støyten. Føler du at du går glipp av noe? Ingen grunn til bekymring; 2021 vil by på mer action, men det er en helt annen historie.

Det du vil bite deg mest merke i denne sommeren, er hvor vanskelig det er å fullføre forskjellige påbegynte oppgaver som du egentlig burde ha avsluttet for mange måneder siden. Da krisen var som verst, aksepterte du at enkelte ting ville bli avlyst og at all den jobben du hadde lagt ned i disse, ikke lenger var verdt noe. Men du klistra på deg ditt beste smil og gikk videre. Men nå, når livet er i ferd med å sette opp farta igjen, ser du at du henger etter med oppgavene. Du har muligens gått videre, men de gamle sakene er der fremdeles. Nå venter du på at Jupiter og Saturn skal entre tegnet ditt og åpne opp den nye framtiden for deg, men de to henger fremdeles i Steinbukken, tegnet bak deg, og skaper ekstra forsinkelser og unødvendige komplikasjoner. Jobben, helsa, privatlivet, kjærligheten, økonomien … Ingen ting av dette har du landa skikkelig, så du har ingen andre alternativer enn å sette deg ned og rydde opp i rotet ditt. Og dette gjør du med tungt hjerte fordi du vet at veldig få av disse tingene har en plass i framtiden din. Du tok avskjed med det tidligere på året, men det må allikevel ryddes opp i. Når du må, kan du være temmelig hensynsløs, og Vannmannens logiske tenkning er ganske så usentimental når du bestemmer deg for hva som er verdt å bruke tid på og hva som ikke er det. Derfor vil du jobbe deg kjapt og nøkternt gjennom etterslepet, og brenne av en salve på dem som kommer i veien for deg og det du driver med.

Tidlig i juli kneler du nesten under vekta av det hele, men innen den første uka av august har du fått alt unna, og du er fri til å bruke mer tid på ting du virkelig har lyst til. Da vil du også se deg om etter nye karrieremuligheter og prøve å finne noe mer langvarig, og i september skjer det noe positivt på det området. Før ville ikke slike ting vært så viktig for deg, men i år ser du definitivt på det som et steg framover.

Midten av august blir uventa romantisk, og kan også bli starten på en ny og betydelig kjede av emosjonelle opplevelser som vil berike livet ditt i noe tid framover. Det er ikke usannsynlig at der allerede har bestemt dere for at dere hører sammen, og at dere er klar for å annonsere dette for resten av verden. Det er absolutt en form for deklarasjon her, eller kanskje til og med en fastsatt dato. Like gjerne som at dere våger å planlegge framover, kan dette være en feiring av alt det dere så langt har gått igjennom sammen. Kanskje ler dere litt av måten dere møttes på, av hvordan dere var da og hvordan dere er nå. Men like mye som det er en åpenbar kjærlighet og hengivenhet, er det en voldsom stolthet og styrke i forholdet. Her er det bare å nyte!

​FISKENE - 20. februar – 20. mars​

For et vanntegn som deg, er flyt i situasjoner åpenbart en fordel – og dette er en sommer der ingenting avgjøres. Alt flyter. De siste månedene har brutt ned mange sosiale barrierer, men påtvunget oss mange fysiske, og alle de reglene vi pleide å leve etter er forandra. Dette innebærer at mange mennesker har mistet retningene sine og er usikre på hva de skal gjøre videre, men utover sommeren vil noe av den gamle tryggheten og de sosiale strukturene komme tilbake. Før den tid vil de neste par ukene by på kreative muligheter, muligheter som tidligere har vært helt utenkelige. Disse vil antagelig heller ikke komme tilbake. For en som deg vil denne vidunderlige fritt flytende strømmen av muligheter være som en drøm som går i oppfyllelse. Nye typer musikk, skriverier og opptredener vil definitivt dukke opp som en konsekvens av hendelsene dette året, og Fiskene er alltid de første til å involvere seg i en hvilken som helt form for uttrykkende kunst. Dette er en inspirerende tid.

Jupiter og Neptun, disse to planetene som alltid guider deg, står tett på linje denne sommeren.

Det er ofte blitt sagt at en av dem representerer «ditt ytre deg», den rollen du spiller og det ansiktet du viser verden. Den andre er mer ekte, og en indre versjon som du holder veldig privat. Når disse to er i harmoni med hverandre, som nå, har du sjansen til å uttrykke deg og vise fram dine virkelige talenter uten å måtte filtrere dem for å tilpasse deg andres forventninger. For én gangs skyld kan du helt enkelt bare være deg seg. Dette er vidunderlig deilig, men også ganske slitsomt, så prøv iallfall å holde en bitte liten del helt privat – og ikke øs ut alt på én gang.

Kan du egentlig gjøre som du selv vil? Til en viss grad, ja; men du vil se at mye av det du alltid har ønsket å gjøre – men aldri fikk sjansen til – heller ikke er gjennomførbart nå. Takket være omveltningene tidligere på året, er disse dørene nå lukket. Derfor må du nå sette deg helt nye mål, og finne nye ambisjoner å oppfylle. Dette er spennende, men samtidig ganske vanskelig fordi du ikke har noe erfaring med dette. Å være førstemann ut og gjøre noe helt nytt, er alltid mye tøffere enn man tror, men det ser ut til at du er klar til å gi gass. Innen midten av september er det tenkelig at du har skapt deg et helt nytt liv. Suksessen din er faktisk en naturlig kulminasjon i en større syklus skapt av Jupiter og Neptun, en syklus som har blitt bygget opp de siste årene. Omstendighetene er nok litt uvanlige, men prestasjonen er det kun du som har stått for, så den er det bare å glede seg over.

Det ser ut som om du er klar for å ta forholdet ditt videre etter en nokså statisk periode i mai og juni. Kanskje ytre påvirkninger holdt deg tilbake, eller kanskje du bare tok den tiden du trengte til å finne ut av forandringene dine. Uansett grunn, har det fått gode konsekvenser, og du gir gjerne forholdet en sjanse til. Det er en veldig fin periode i slutten av august, men i begynnelse av september kan det tenkes at du føler at din største kjærlighet nå er ditt nye liv og alt det har å tilby framfor dette en-til-en-forholdet, som nå virker å være noe som tilhører fortiden. Hold ting flytende, vær ærlig om hva du vil og hva du føler – og gi ingen løfter som du ikke ønsker å holde.

Les også:

Slik blir august for deg og ditt stjernetegn

Powered by Labrador CMS