Hvordan få tykkere hår – og gjerne også lengre? Det er mulig både å få tynt hår til å se tykkere ut, men også å bli tykkere med rett putetrekk, produkter og vitaminer. ELLE har samlet tipsene som får håret ditt til å vokse fortere og se tykkere ut. 

Hvordan få tykkere hår:

1. Extensions for tynt hår

Den raskeste «løsningen» er extensions, eller løshår (kjært barn har mange navn). Om du vil ha et permanent alternativ gjøres dette på en frisørsalong. Individuelle hårfester tilpasses ditt naturlige hår ved at frisøren varmer opp festene i løshåret og limer det fast i ditt eget hår. Dette er en skikkelig luksusbehandlig som ofte koster rundt 5000 kroner og holder i opp til tre måneder.

Et billigere alternativ for deg som også vil kunne velge mellom lengre og kortere frisyre er clip-in extensions. På kun minutter kan du selv sette fast løshåret og fjerne det like lett.

2. Produkter for tykkere hår

Nioxin er et merke med fokus på å skape tykkere hår og behandling av hårtap.

Scalp Renew Dermabrasion Treatment funker som en ansiktsmaske for hodebunnen. Den eksfolierer området og gjør at cellefornyelsen akselereres. Resultatet: et tykkere og friskere hår på sikt.

Scalp & Hair Treatment, kr 339.

3. Olaplex for tykkere hår

Olaplex er superbehandlingen som går inn i hårstrået og reparer fra innsiden. Olaplex kan fåes hos salong i sammenheng med farging eller som egen behandling.

Prisen ligger på rundt 300 kroner avhengig av behandlingen. Du kan i tillegg bruke hårkurer fra serien hjemme for å supplementere behandlingen slik at resultatet varer lenger, eller som et ordinært produkt om du ikke ønsker å gjennomføre behandling i salong.

Det finnes mange forskjellige produkter i Olaplex-serien. Shampoo, balsam, hårkur og en styrkende bond smoother creme fåes kjøpt sammen i et startkit, kr 1276.

4. Bruk hårkur

Gi håret en fukt-bombe et par ganger i uken med en god hårkur. Perfekt for deg som utsetter håret for mye varme i hverdagen – slik som for eksempel rettetang. En god hårkur reparerer splittede tupper og gir et blankere og sunnere hår. Dette er alltid lurt for at håret skal holde seg friskt mens du sparer til en lenger frisyre.

5. Masser hodebunnen

Når du masserer hodebunnen øker du blodtilførselen og stimulerer hårsekkene, noe som bidrar til at håret vokser fortere. I tillegg er det jo superdeilig. Hvorfor ikke unne deg selv en herlig hårkur og litt massasje mens kuren sitter i?

6. Spis sunt

Skjønnhet kommer innenfra! Rett mat kan gi deg herlig langt hår. Spis mat med høyt innhold av c-vitamin ettersom det bidrar til – ja, du gjettet rett – bedre blodsirkulasjon, til og med i hodebunnen. Mat som inneholder mye c-vitamin er for eksempel appelsin, paprika og brokkoli.

7. Unngå varme

Ingenting sliter like mye på håret som varme. Å krølle, rette og føne skader håret ditt. Bruk en god del varmebeskyttende hver gang du utsetter håret ditt for varme.

8. Klipp håret regelmessig

For at ditt framtidige hår skal være sunt er det regelmessige frisørbesøk som gjelder. Heller et litt kortere men sunt hår enn langt og slitt.

9. Putetrekk av silke

Sliketrekk er suverent om du vil slite mindre på håret og beskytte det for å få det tykt og lang.

10. Bruk kun scrunchies

Scruncies motvirker krusete hår og sliter mindre på håret enn vanlige hårstrikk. Vi elsker denne fra Celine.

Hvordan får jeg tynt hår til å virke tykkere?

Fint og tynt (altså: typisk skandinavisk!) hår er noe helt annet enn tynt og svekket hår. Det er omkretsen på hårstrået som skiller tynt og tykt hår.

Om hårstrået er tynnere har du ofte fler hårstrå på hodet enn en person med tykkere hårstrå. For å få fart på et tynt hår et knepet å legge inn volum, og det med ny teknologi som kan skape følelsen av fyldigere hår. Først og fremst kan du selv vurdere å:

  • Vaske håret to ganger. Hvert hårstrå har en hårsekk med tilhørende fett, derfor blir ofte tynt hår fetere i hodebunnen raskere. Å vaske håret to ganger gjør at du får bort mesteparten av oljen i hodebunnen.
  • Bruk produkter uten sulfat for å redusere slitasjen på tynt, og dermed følsommere hår.
  • Klipp en frisyre som skaper mer volum i tynt hår.

Denne saken er fra ELLE.se

Relatert

Anja Rubik på Met-gallaen

Få beauty-looken til Anja Rubik

Avslappende beach waves, solkysset hud og rocka eyeliner – slik får du looken!
Hudproblemer

Avslører huden din hva du spiser?

Har du et vinansikt? Eller spiser du for mye sukker eller gluten? Sjekk her!

Dagens craving: pisket krem til ansiktet

En enkel fuktighetskrem som har blitt en stor favoritt!

Les også

HÅROSKOP

Sommerens håroskop 2021

La stjernene bestemme din frisyre denne sommeren!

Årets største hårtrender

Hvordan burde egentlig håret se ut i 2021? Skal det være «au natural» eller er det «go big or go home»-vibes?
Frisyrer for tynt hår

14 hårfrisyrer for tynt hår

Har du tynt hår? Da er disse frisyrene perfekte for deg!