Bladbetestuingen passer godt sammen med den kraftige lammesmaken, mens søte rips balanserer feta og sitron fint. Får du ikke tak i bladbeter, går det fint å bruke grønnkål.

Greske lammekoteletter med bladbetestuing, fetaost og oregano

(Oppskriften gir ca 4 porsjoner)

Dette trenger du:

0,8 dl olivenolje + litt ekstra til drypping til slutt
3 ts tørket oregano eller rigani
(gresk oregano, se notis)
6 hvitløkbåter, finhakket
8 lammekoteletter (ca 100 gram pr stk)

1/2 bunt bladbeter, finhakk stilkene og riv bladene
1 ts fennikelfrø
1,25 dl hvitvin
40 gram rips
Sitronbåter og feta til servering

Slik gjør du:

Lammekoteletter med gresk vri – enkelt å lage og fantastisk på smak.
1. Rør sammen olivenolje, 2 ts tørket oregano og halvparten av hvitløken i en stor bolle og legg i lammekotelettene. Bland godt så alt kjøttet er dekket av marinaden i 10 min.

2. I mellomtiden setter du en stor teflonpanne på medium varme. Ha i stilkene fra bladbetene, fennikelfrøene, resten av oreganoen og hvitløken. Rør forsiktig og øk varmen, og tilsett vinen og ripsen. La blandingen putre til væsken er redusert til halvparten (ca 2 min). Tilsett bladene fra bladbetene og legg på et lokk. Kok til bladene så vidt faller sammen (ca 1–2 min). Tilsett salt og pepper etter smak, hell blandingen over i en ny panne og hold den varm. Vask teflonpanna.

3. Sett teflonpanna igjen på medium varme. Dryss litt salt og pepper på lammekotelettene og stek dem på begge sider til de er gylne (2–3 min på hver side for medium/ rå). Sett kjøttet til side for å hvile (5 min), og dekk løst med aluminiumfolie. Server lammet med sitronbåter og bladbetestuing. Topp med et dryss av feta.

PSST..

Rigani, som er tørket viltvoksende gresk oregano, finnes i enkelte delikatessebutikker. Bruker du rigani, kan du tilsette litt mer enn du ville gjort med vanlig tørket oregano.

Relatert

Mercury Retrograde 2022

Mercury retrograde 2022

"Must be something in the universe" – Det er så sant det!

«Har du barn?»

– Jeg blir klaustrofobisk av tanken på barn og giftemål.
vibeke ruud

ELLEs feriefavoritter 2022: Vibeke Ruud

Dette pakker ELLEs Creative Director og Art Director med seg i feriekofferten.