Vegansk pesto

Foto: Jim Hensley

Hjemmelaget pesto smaker ekstra godt!

Publisert Sist oppdatert

Pesto er blitt min nye favoritt og passer til alt - på brødskiven, på pizza, i pasta eller til å smøre utover ovnsstekte grønnsaker.

Vegansk pesto oppskrift

Ingredienser

1/2 pakke grønnkål

1/2 bunt frisk basilikum, eller en hel potte om du vil være raus

1/2 bunt frisk persille

1-2 ss næringsgjær, om du har

2 hvitlløkfedd, grovhakket

2 dl extra virgin olivenolje

100 g ristede cashewnøtter

50 g gresskarkjerner

1 sitron, saften av

En klype havsalt

Slik gjør du

Kjør grønnkål, urter, næringsgjær og hvitløk grovt i en foodprosessor.

Tilsett olje, nøtter og kjerner.

Juster med olje til ønsket konsistens.

Smak til med sitron og salt.

Holder seg opptil fem dager i kjøleskapet!

Powered by Labrador CMS