Høsten nærmer seg sakte, men sikkert og vi gleder oss faktisk litt til å tenne masse stearinlys og kose oss med filmer og serier – med god samvittighet. I år har vi kost oss med serier som Rådebank, Bridgerton, It’s a Sin og Industry, men nå er vi klare for litt nye impulser, romantikk og drama. Her er et lite utvalg av filmer og serier høsten 2021 har å by på.

Om du trenger en ny serie allerede til helgen, kan vi anbefale miniserien, The White Lotus på HBO.

Filmer høsten 2021

After We Fell

Den tredje filmen i After-serien er rett rundt hjørnet, og kjærlighetsdramaet mellom Tessa og Hardin fortsetter. De to første filmene i serien, After og After We Collided fikk blandede anmeldelser, men har allikevel blitt seer-hits. Kanskje de to siste bøkene i serien, After Ever Happy og Before, også blir adaptert? De to første filmene kan leies på Viaplay.

Filmen har premiere 3. september.

Dune

Alt med Timothée Chalamet er en sikker vinner. Hollywood-yndlingen spiller Paul Atreides i den etterlengtede science fiction-filmen. Resten av casten er heller ikke til å kimse av – vi får blant andre se skuespillere som Stellan Skarsgård, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Zendaya og Javier Bardem.

Verdens verste menneske

Dette er kanskje den filmen vi gleder oss aller mest til å se denne høsten!

Verdens verste menneske er den tredje filmen i Oslo-trilogien til Joachim Trier, som han har skrevet sammen med Eskil Vogt. Renate Reinsve – som sensasjonelt vant prisen for «Beste kvinnelige skuespiller» for denne rollen i Cannes, spiller mot Herbert Nordrum og Anders Danielsen Lie i filmen som har premiere 15. oktober.

Top Gun: Maverick

Ok, mega-80s-vibber?! Hvis vi får den samme følelsen av oppfølgeren som vi fikk av klassikeren fra 1986, så blir dette en skikkelig nostalgi-reise. På med pilot-brillene. Filmen – med Tom Cruise i hovedrollen (selvfølgelig) skulle vært lansert i 2020, men ble fremskyndet grunnet Covid-19. Nå ser det ut til at filmen har premiere i november 2021 – vi venter i spenning.

Serier høsten 2021

Nine Perfect Strangers

Nicole Kidman spiller direktøren på et velværesenter i Nine Perfect Strangers, hvor gjestene oppdager dype hemmeligheter om seg selv og omgivelsene. Miniserien er basert Big Little Lies-forfatter Liane Moriartys bok med samme navn, og har premiere i slutten av august. Etter Big Little Lies kan vi vel si at vi gleder oss litt ekstra til denne serien, som dog ser litt mer creepy ut.

Scenes from a Marriage

Jessica Chastain og Oscar Isaac spiller mann og kone i denne «nye» klassikeren. Miniserien er basert på Ingmar Bergmans kjente Scener fra et ekteskap fra 1973, med Liv Ullman og Erland Josephson i hovedrollene.

Kommer på HBO Nordic i september.

Gossip Girl

Nye Gossip Girl hadde premiere i USA på HBO Max 8. juli, så vi krysser fingrene for at denne blir å se denne høsten. Vi gleder oss til masse tenåringsdrama fra Upper East Side!

Furia

Endelig en ny, norsk krimserie. Furia sies å være det norske svaret på Homeland, og handler om høyreekstremisme og radikale miljøer i Norge og Europa. Exits Ine Marie Wilmann og Pål Sverre Hagen er to av hovedrollene i dramaserien. I tillegg får vi se Trond Espen Seim, Preben Hodneland og Henrik Mestad i serien som kommer på Viaplay 26. august.

Furia
Foto: Keshet International/Variety

Relatert

Halloween-kostyme

Halloween-kostymer inspirert av 90-tallet

10 kostyme-ideer til Halloween

Serietips: ‘Scenes from a Marriage’

Nå kan du binge denne publikumsfavoritten.

Her kan du se Justin Biebers nye dokumentar!

I dag kan du se den nye dokumentaren til Justin Bieber – "Our World".