Slik får du fine beach waves

Foto: Instagram/@chiaraferragni

Få fine krøller på 1-2-3.

Publisert Sist oppdatert

Veldig mange av oss, kanskje til og med de fleste, eier en rettetang. Stort sett brukes den til å rette ut håret, men det er helt genialt å bruke den som krølltang også – det er bare å få til riktig teknikk.

Det geniale med å lære seg denne teknikken er at du slipper å eie både rettetang og krølltang – du får rett og slett 2 in 1.

Metoden under skal fungere uansett hvilken rettetang du har, men vi kan varmt anbefale rettetanga fra Dyson – spesielt hvis du bruker den mye. Dyson Corrale er, som vi også har meldt tidligere, «rettetanga over alle rettetenger», og får jobben gjort på null komma niks. De runde kantene og de fleksible platene, gjør at den egner seg til helt perfekt til dette formålet.

Slik krøller du håret med rettetang:

1. Del håret inn i flere seksjoner

Lag en dott på toppen av hodet, slik at du kan jobbe med håret i nakken først. Del for eksempel håret i nakken i to seksjoner, og håret på toppen i 3-4 seksjoner. Jo mer hår du har, jo flere deler/seksjoner.

For mer definerte krøller, er det best å jobbe med mindre seksjoner – større seksjoner er vanskeligere å krølle.

2. Forskjellige måter å krølle

Det finnes flere måter å krølle håret med en rettetang, så her er det bare å prøve seg frem og finne den måten som du liker best.

Det som er gjort her (som også er det aller enkleste) er å bruke rettetangen slik som ved «vanlig» retting, for så å vri rettetangen 180 grader mens du drar den gjennom håret.

NB: Ikke glem varmebeskyttelse!

3. Dra rettetangen gjennom håret

Begynn ved roten, vri rettetangen 180 grader (slik som på bildet) og dra den forsiktig gjennom håret for å lage en krøll.

4. Gjenta

Gjenta operasjonen helt til du har kommet gjennom hele håret.

Varier retningen på rettetangen – drei både til og fra ansiktet, slik at du får en avslappet, «beachy» look. Hvis du ønsker et enda mer naturlig resultat, kan du forsiktig rette litt nederst på tuppene.

5. Sett frisyren

Når du er ferdig med hele håret, kan du gre og «rufse det til», og eventuelt sette frisyren med en ønsket spray med litt hold.

Tips: hvis du ikke ønsker at håret skal bli så «satt» eller stivt, bruk en tørrsjampo eller en tørrspray (for eksemel denne fra Oribe).

Tips: Det finnes også mange videoer på YouTube med forklaring på hvordan du bruker en rettetang for å krølle håret.

Powered by Labrador CMS