Kristine Froseth (23) er et kjent fjes for ELLEs lesere. Hun har prydet coveret vårt flere ganger, og gjort mange fantastiske moteserier for oss. I tillegg har hun gått visninger for flere store motehus og gjort kampanjer for blant annet Miu Miu, Armani og H&M. Nå er hun aktuell med hovedrollen i ny TV-serie på HBO Nordic.

FRA DRØBAK TIL HOLLYWOOD

Drøbak-jenta, som gjennom oppveksten har bodd både i Norge og i New Jersey i USA, har de siste årene gjort mange smarte valg på veien til å bli en etablert Hollywood-skuespiller. Og nå har vårt søstermagasin, amerikanske ELLE, plukket ut Kristine som en av ni unge «breakout stars» i Hollywood.

I novemberutgaven deres, som er dedikert til Women in Hollywood, figurerer Kristine Froseth på en helside alene.

De andre åtte utvalgte er gjengen fra Netflix-hiten The Politician (Ben Platt, Zoey Deutch, Lucy Boynton, Rahne Jones og Julia Schlaepfer), nykommeren Ana De Armas, Alexa Demie (Maddy fra Euphoria) og Anthony Ramas (fra blant annet A Star Is Born og Broadway-suksessen Hamilton).

LOOKING FOR ALASKA

Kristine Froseth er for tiden aktuell med serien Looking For Alaska, som hadde premiere 19. oktober på HBO Nordic .

Serien, som består av åtte episoder, er basert på boksuksessen med samme navn fra 2005 skrevet av forfatter John Greene (som også har skrevet The Fault In Our Stars og Paper Town).

Kristine Froseth i Looking For Alaska.

Boka handler om forfatterens egne opplevelser fra high school, og historien sirkulerer rundt fortellerstemmen Miles, tittelkarakteren Alaska, som han forelsker seg i, og deres vennekrets på en kostskole i Alabama.

Produsent og manusforfatter er Josh Schwartz som hjernen bak blant annet The O.CGossip Girl og The Carrie Diaries.

 

 

Looking for Alaska har vunnet mange priser og er blitt en elsket «coming of age»-bok. Det er derfor knyttet store forventninger til serien, og spesielt Kristine som tittelrolleinnehaver.

Vi har troa, og det har The Hollywood Reporter også, som kaller Kristine for «et vidunder» i rollen.

FRA MOTE TIL FILM

Før Kristine Froseth gjorde kometkarriere i Hollywood, begynte hun som modell. Blant annet for norske ELLE.

Som 17-åring var hun en av tre jenter som skulle ut i verden og prøve seg foran kamera i Dagbladets nettserie New Faces

Etter mange modelloppdrag og store kampanjer fulgte opptredener i flere musikkvideoer, blant annet The Weeknds False Alarm, før hun i 2017 landet rollen som Shirley Blaney i filmen Rebel in the Rye – en film om J. D. Salinger, forfatteren bak kultklassikeren Catcher in the Rye. Her spilte hun mot Hollywood-stjerna Nicholas Hoult (fra blant annet X-Men, også kjent som eksen til Jennifer Lawrence).

 

Image result for shirley blaney rebel in the rye

Kristine Froseth i filmen Rebel in the Rye.

BRAKSUKSESS

2018 var året Kristine virkelig fikk vist seg fram.

Først dukket hun opp i Netflix-filmene Apostle og Sierra Burgess Is A Loser. Sistnevnte ble en stor hit for strømmegiganten og rollen som den populære, men slemme Veronica som blir venn med skolens mest upopulære jente (Shannon Purser i tittelrollen som Sierra Burgess), gjorde henne for alvor kjent i Hollywood.

Det faktum at Hollywood-yndlingen Noah Centineo (fra megahiten To All The Boys I Loved Before) spilte kjærlighetsinteressen – samt Kristine og Shannons gode kjemi – gjorde nok sitt for filmens popularitet. «Hun er en hjertetyv» konstanterte Elite Daily om innsatsen, mens Seventeen Magazine mente at hun var «i ferd med å ta over filmverdenen».

Shannon Purser og Kristine Froseth i Sierra Burgess Is A Loser. 

Kristine rakk også å gjøre en miniserie i fjor sammen med blant andre Patrick Dempsey, The Truth About The Harry Quebert Affair, som du kan se på TV2 Sumo og viaplay. Og hun ble valgt ut til å være ambassadør for Chanel på det amerikanske markedet.

The Society

I mai kom nok et samarbeid med Netflix på skjermen, nemlig det dystopiske Fluenes herre-inspirerte dramaet The Society. Her spiller Kristine en av de sentrale karakterene, Kelly. Hun er det del av en gjeng high school-elever som etter en fatal busstur befinner seg i det de oppdager er en parallel virkelighet.

The Society begynner filminga av sesong 2 på tampen av 2019, så vi kan forvente et gjensyn med Kristine og gjengen i West Ham neste høst en gang.

I tillegg til Looking For Alaska dukker «breakout star» Kristine også opp i skrekkfilmen Prey og thriller-dramaet Low Tide i denne høsten.

Heia Kristine!

 

Relatert

Elise By Olsen

Elise By Olsen

Nytt motebibliotek har åpnet i Oslo.
ellen von unwerth

Ellen Von Unwerth

Motefotografen stiller ut i Norge for første gang.
ELLE-gallaen 2022 beste antrekk

ELLE GALLAEN 2022: Streetstyle

Kveldens fineste antrekk!

Les også

Kultur oktober 2019

10 ting vi vil gjøre i oktober

Dette står på vår to-do liste denne måneden...
Anna Skavlan Hollywood

Anna goes to Hollywood

ELLE-spaltist Anna Skavlan (21) skriver om sitt noe overraskende og ganske intense kjærlighetsforhold til englenes by.​​
kjendisbarnebarn

Barnebarn som ser prikk like ut som sine berømte besteforeldre

Noen ganger er det helt åpenbart at de gode genene arves nedover i generasjonene.
Dakota Johnson og Chris Martin

Blir hun den hotteste kjendisbruden i 2019?

Superparet kommer visstnok til "å forlove seg snart"...