Mat

27. juli, 2020

Kremet sitrus- og gulrotcurry

Prøv denne til middag denne uka!

Vi blir fort litt matlei i sommerferien, og da er det digg med litt sunn og fresh matinspirasjon!

Gulrøtter brukes kanskje oftest som middagstilbehør, men kan med fordel spille hovedrollen i retten. Som i denne kremete sitrus-gulrotcurryen.

Prøv den til middag denne uka!

Kremet sitrus- og gulrotcurry

4–6 porsjoner

Du trenger:

600 g gulrøtter

1–2 ss sitronsaft

1 boks soyayoghurt

1 ts currykrydder

1 ts salt

5 ss olje (rapsolje, solsikkeolje)

Frisk koriander

Slik gjør du:

Skrell gulrøttene og kutt dem i små terninger. Kok terningene helt til de er myke.

Hell så av vannet og ha terningene i en bolle.

Finn fram en blender, gjerne håndholdt.

Tilsett 1 ss sitronsaft, yoghurt, currykrydder, salt og 2 ss olje.

Blend sammen til du får en myk, kremet konsistens.

Smak deretter til med salt og evt. mer sitronsaft.

Tilsett resten av oljen og bland godt.

Sett bollen i kjøleskapet i en til to timer.

Server med finhakket koriander.

TIPS:

Ved å bruke samme metode, kan du også lage puré av løk og squash eller søtpotet. Tenk på hvilke krydder du har på kjøkkenet for å sette smak på retten.

Relatert

Les også