Kremet sitrus- og gulrotcurry

Prøv denne til middag denne uka!

Publisert Sist oppdatert
Vi blir fort litt matlei i sommerferien, og da er det digg med litt sunn og fresh matinspirasjon! Gulrøtter brukes kanskje oftest som middagstilbehør, men kan med fordel spille hovedrollen i retten. Som i denne kremete sitrus-gulrotcurryen. Prøv den til middag denne uka! Kremet sitrus- og gulrotcurry 4–6 porsjoner Du trenger: 600 g gulrøtter 1–2 ss sitronsaft 1 boks soyayoghurt 1 ts currykrydder 1 ts salt 5 ss olje (rapsolje, solsikkeolje) Frisk koriander Slik gjør du: Skrell gulrøttene og kutt dem i små terninger. Kok terningene helt til de er myke. Hell så av vannet og ha terningene i en bolle. Finn fram en blender, gjerne håndholdt. Tilsett 1 ss sitronsaft, yoghurt, currykrydder, salt og 2 ss olje. Blend sammen til du får en myk, kremet konsistens. Smak deretter til med salt og evt. mer sitronsaft. Tilsett resten av oljen og bland godt. Sett bollen i kjøleskapet i en til to timer. Server med finhakket koriander. TIPS: Ved å bruke samme metode, kan du også lage puré av løk og squash eller søtpotet. Tenk på hvilke krydder du har på kjøkkenet for å sette smak på retten.
Powered by Labrador CMS