Must Have: Omslagskjolen

Foto: Musier Paris og Produsentene.

Dette er kjolemodellen alle vil ha i sommer! Shop våre favoritter her.

Publisert Sist oppdatert

I sommer bør en omslagskjole være en del av din sommergarderobe. Den er enkel å style og passer til alt. Bruk den på stranden med en bikini under, på hot spaghetti-date i Italia eller som hverdagskjole på jobb. Kombiner den med en kurvveske, plattformsandaler og smale 90-talls solbriller. Eller et par flip flops, en solhatt og en liten snerten veske.

Du kan også style den med en t-skjorte under eller til jeans på dager når solen ikke skinner!

OMSLAGSKJOLE: HER ER DE FINESTE

Rødmønstret kjole fra Vero Moda, kr 300 // Gul omslagskjole fra Days Like This, kr 699// Lillamønstret kjole fra Bik Bok, kr 349.

Kjole fra Realisation Par, kr 1800// Kjole med prikker fra Gestuz, kr 1799// Blåmønstret kjole fra Ganni, kr 1899.

Se flere fine sommerkjoler her!

Hvit kjole med mønster fra Rixo London, kr 3000 // Kjole med blomster og striper fra Diane von Furstenburg, kr 4500 // Kjole fra Nelly, kr 299.

Kjole fra Lindex, kr 399// Rutete kjole fra Rails, kr 1300// Kjole fra Gina Tricot, kr 299.

HISTORIEN OM OMSLAGSKJOLEN

Diane Von Fürstenberg får ofte æren for å ha funnet opp den ikoniske omslagskjolen på 1970-tallet. Men den flatterende fasongen og knytefunksjonen ble mye brukt av designere til sportsklær i USA lenge før 70-tallet. På 1930-tallet gikk mange kvinner med kjoler som ble kalt "hooverettes", som også er en versjon av omslagskjolen, men den gikk til midt på leggen og hadde ofte en bred krage og korte ermer. Designere som Elsa Schiaparelli designet også kjoler med omslagsdesign og knyting i siden på 30-tallet.

Von Fürstenbergs omslagskjole var kortere og mer sporty i jersey-stoff med masse farger og mønstre og ble en stor trend i 1974. Kjendisene elsket den, og den ble ikke mindre populær da Cybill Shepherd hadde på seg en omslagskjole av Von Fürstenberg i Scorseses kultfilm "Taxi Driver".

I 1997 relanserte hun kjolen og den lages fortsatt hver sesong og er et sikkert plagg å investere i. Men hvis du ikke har 5 til 6000 kroner i budsjettet er omslagskjolene over gode alternativer.

Mer sommermote: Sommerens it-smykker
Powered by Labrador CMS