Har Kim Kardashian ødelagt den ikoniske Marilyn Monroe-kjolen?

Dette er bråket om Marilyn Monroe-kjolen.

Publisert Sist oppdatert

Kjolen som ble båret av Marilyn Monroe 19 mai 1962 – da hun sang Happy Birthday til president John F. Kennedy – sies å ha blitt ødelagt etter Kim Kardashians bruk på MET-gallaen.

Selv om stjernen kun brukte kjolen på den røde løperen, viser tydelige og avslørende bilder at den ikoniske kjolen til Marilyn har revnet flere steder bak.

Foto: Kim Kardashian

Kim Kardashian på den røde løperen under årets MET-Galla, som stolt viste frem både kjæresten og den ikoniske Marilyn Monroe-kjolen fra 1962. Kjolen var lånt ut av Ripley's-museet for anledningen.

Foto: Kim Kardashian

Allerede dagen etter den anerkjente MET-gallaen, haglet det inn sterkt kritikk fra mediabransjen da det ble kjent at Kim Kardashian hadde uttalt at hun hadde brukt flere måneder på å slanke seg inn i kjolen. Utsagnet ble blant annet tolket som svært umoderne.

Videre var flere medier usikre på om det faktisk var den ikoniske kjolen, og flere stilte spørsmål om den hadde blitt ødelagt av Kims bruk.

Men – det var ikke før The Marilyn Monroe Collection avslørte før- og etter-bilder av kjolen at det kom frem at kjolen virkelig var ødelagt. Bildene viser at stoffet angivelig er revet i stykker flere steder, manglet strass-steiner og at sømmene hadde åpnet seg på flere steder i midjen og bak.

Verdens dyreste kjole:

Flere setter nå spørsmålstegn til hvordan dette kunne skje.

I 2016 kjøpte Ripley's-museet kjolen på en auksjon for svimlende 36 millioner kroner, og satte med det verdensrekord for verdens dyreste kjole.

Kjolen er ikonisk, og er et arvestykke etter en av verdens mest legendariske kvinner, og det diskuteres nå om hvem som har skylden for at kjolen trolig er ødelagt.

Var det riktig av museet å låne den ut, eller har Kim Kardashian vært hensynsløs da hun brukte den? Museet på sin side nekter skyld, og mener at tilstanden har vært slik hele tiden, og at det er ingen skade skjedd ...

Foto: The Marilyn Collection

The Marilyn Collection

Marilyn Monroe bar kjolen da hun sang bursdagssangen til presiden Kennedy i 1962 – her på etterfest.

Foto: Getty

Hvem som har skylden i at kjolen er ødelagt spekulerer det i, og det gjenstår ved neste auksjon om kjolen har mistet sin Marilyn-magi etter Kim Kardashians lån.

Powered by Labrador CMS