Kultur

21. juni, 2019

Keanu forever

Vårt 90-tallscrush er tilbake! Og nå er han hele internetts kjæreste.

Keanu forever: Er du en av dem som ble varm om hjertet da du så Keanu Reeves som den nye modellen for høstkampanjen til Saint Laurents herrelinje ? Eller kanskje du nylig har oppdaget ham, i hans suksessfulle comeback-rolle som hardtslående John Wick i action-triologien med samme navn?

Uansett så er Keanu Reeves i vinden for tiden, og derfor er tiden er inne for en liten oppdatering på denne kjekkasen.

Keanu (hvis hawaiianske navn betyr «kjølig bris over fjellet») ble født i Beirut til engelsk mor og amerikansk far (fra Hawaii). Faren hans satt i fengsel for narkotikasalg da Keanu var liten, og de hadde lite kontakt. Keanu flyttet hele verden rundt med moren, som var kostymedesigner, og de bosatte seg etterhvert i Toronto hvor han gikk på high school til han droppet ut som 17-åring for å bli skuespiller. Etter å ha spilt i forskjellige teateroppsetninger helt fra han var 9 år gammel, dro han til Los Angeles som 20-åring for å søke lykken i filmbyen.

Les også: Er det noe mellom Lady Gaga og Bradley Cooper?

Karrieren hans skjøt fart tidlig på 90-tallet med roller i filmer som Bill & Ted, Speed, Point Break og My Own Private Idaho. Han fortsatte å spille i en rekke suksessfulle filmer utover 90-tallet, som blant annet Bram Stoker’s Dracula og The Devil’s Advocate. I 1999 ble han en global superkjendis etter rollen som Neo i megahiten Matrix. Utover 2000-tallet fortsatte han å spille i både smale indie-filmer og store blockbustere, og de siste årene har han ikke spilt i så mange minneverdige filmer før han dukket opp igjen i den litt overraskende filmsuksessen John Wick i 2014, hvor han spiller en pensjonert leiemorder.

Keanu Reeves  er kjent for å være svært privat, og deler lite av privatlivet sitt i intervjuer. I 1999 opplevde han alle vordende foreldres mareritt da kjæresten hans Jennifer Symes fødte datteren Ava som https://www.instagram.com/p/Bw4dyfdBJrI/var dødfødt. To år senere døde også Jennifer, i en tragisk bilulykke.

Disse seriene vil du se i sommer!

Nå er altså kjekkasen tilbake i sitt ess, i en alder av 54 (!) år. 2019 er på mange måter Keanu Reeves sitt år, USA Today har til og med kalt denne sommeren «The Summer of Keanu». Han er med i tre store filmer: Toy Story 4, Netflix-filmen Always Be My Maybe, hvor han regelrett stjeler filmen i hysteriske scener hvor han spiller en komisk og intens avart av seg selv, and John Wick: Chapter 3 – Parabellum, hvor han spiller mot blant andre Halle Berry. Samtidig er han kampanjemodell for Saint Laurents herrelinje for høsten, og fansen elsker det!

 

Keanu har også rukket å bli kalt «internet’s new boyfriend». Han er visstnok høfligheten selv, og har blitt filmet mens han uoppfordret gir fra seg setet sitt til en kvinne på t-banen og gir ekstra oppmerksomhet til en fan i rullestol. Nylig har det kommet fram at Keanu mestrer oppgaven å ta bilder sammen med kvinnelige fans uten å ta på dem. Om dette er en reaksjon på #meetoo, eller om han alltid har vært så taktfull rundt kvinnelige fans vites ikke. Uansett ser han ut til å være en likanes fyr.

I juni dukket han også opp på E3, the Electronic Entertainment Expo, en av verdens største videospill-konferanser, i Los Angeles. Keanu er med i et av de nye spillene som ble lansert for Xbox, og var der for å promotere det. Mens han snakket om spillet på scenen, ropte en fan i salen «You’re breathtaking!». Keanu svarte raskt at «You’re breathtaking! You’re all breathtaking!». Awww, søtnos.

Han innrømmet også nylig til Ellen De Generes at han hadde et crush på motspiller Sandra Bullock da de spilte sammen i Speed.

Det beste med Keanus comeback er at hans kjærkomne tilstedeværelse i media kommer til å vare en stund; neste sommer er han nemlig aktuell igjen med oppfølgereren til Bill & Ted, og sommeren 2021 kommer John Wick 4. Marvel Studios har også innrømmet at de har vært i kontakt med Keanu Reeves i forkant av nesten alle filmene de har laget, og at de har et sterkt ønske om at han skal være en del av Marvel-universet i framtiden. Det kan vi like! Keanu forever <3

 

Relatert

Les også