Redd restematen

Her deler søstrene bak Radical Broccoli.com sine best tips til mindre matsvinn i hverdagen.

Publisert Sist oppdatert

Radical Broccoli: De to søstrene Susanne og Anette Bastviken driver nettstedet Radicalbroccoli.com, og har nylig gitt ut boka Jordnært. I august-utgaven av ELLE kan du lese om hvordan de ved små hverdagslige endringer, bidrar til mindre matsvinn.

Radical Broccolis beste tips til å kaste mindre mat

  1. Planlegg uka og lag en handleliste før du går på butikken. Husk å sjekke hva du har i kjøleskapet først. Er du en av de mange der ute med fem tacosauser på lur?
  2. Harde frukter, grønnsaker og oster kan spises til tross for mugg, bare sørg for å skjære bort den dårlige delen og to centimeter ekstra. Myke frukter, bær og meieriprodukter må dessverre kastes i søpla, da det kan være helseskadelig å spise.
  3. Lukt på maten før du kaster den. Som oftest kan den spises selv om den har gått ut på dato, men bruk sunn fornuft. "Best før" antyder at maten er på sitt beste før den angitte datoen, men den kan også spises etter. "Siste forbruksdag" brukes på varer som kan være helsefarlige etter en gitt dato, og det bør du ta på alvor.
  4. Planlegg en dag i uka, hvor du lager et måltid av rester. Vær kreativ! Lag krutonger av tørt brød, suppe av slappe grønnsaker, bananbrød av overmodne bananer eller "pytt i panne" av alt du har i kjøleskapet.
  5. Har du 5 cm igjen av en vårløk eller purre, kan du sette den i vann (bytt vannet annenhver dag), så vokser den ut igjen.
  6. Redd de overbrune bananene dine ved å fryse de ned og bruk de til smoothies eller banan-iskrem.
  7. Følg @spisoppmaten på Instagram for tips om hvordan du kan unngå å kaste mat.

Få flere tips til hvordan du tar bedre vare på maten din og bidrar til mindre matsvinn + noen fantastiske matoppskrifter i august-nummeret av ELLE som er ute nå!

Vil du abonnere på ELLE?

Powered by Labrador CMS