Ja, vi elsker Oslo!

Operahuset og Barcode, Oslo. Foto: Getty Images

Oslo er en av verdens beste byer å besøke, i følge Lonely Planet. Her er ELLEs Oslo-tips.

Publisert Sist oppdatert

Lonely Planet kårer hvert år de beste byene, landene og stedene i verden å besøke. Prestisjelista "Best in Travel" henger høyt i reiselivsbransjen, og er regnet av de aller fleste for å være en svært pålitelig informasjonskilde for reisende. Og nå er altså Oslo havnet på lista over verdens beste byer å besøke i året som kommer.

Her er Lonely Planets liste over topp ti byer å besøke i 2018:

 1. Sevilla, Spania
 2. Detroit, USA
 3. Canberra, Australia
 4. Hamburg, Tyskland
 5. Kaohsiung, Taiwan
 6. Antwerpen, Belgia
 7. Matera, Italia
 8. San Juan, Puerto Rico
 9. Guanajuato, Mexico
 10. Oslo, Norge

Lonely Planet trekker fram det faktum at kongeparet skal feire 50 år som ektepar, og at Operahuset fyller ti år i 2018, og at det kommer til å være feiringer og festivaler året ut over hele landet i 2018.

Tjuvholmen og Astrup Fearnley-museet på Aker Brygge. Foto: Getty Images

Oslolove

Det er så mye vi elsker med Oslo at vi vet nesten ikke hvor vi skal begynne. Men her er noen av våre absolutte favoritter – i hvert fall akkurat nå!

Her er ELLES Oslo -tips:

 1. Aker Brygge. Vi hadde glemt hvor stas det er på bryggekanten, men nå som vi har fått oss kontorer her er vi igjen blitt forelsket i bydelen. Her finner du det meste av det hjertet måtte begjære, og det er god peoplewatching i tillegg. God miks av trendy restauranter, superbra shopping, hyggelige barer og små kafeer. Astrup Fearnley-museet er et must, og om sommeren er det flere fine badesteder her.
 2. Ekebergparken. Her får du deg en nydelig tur i naturen, fantastisk utsikt, og i tillegg kan du nyte interessant samtidskunst, installasjoner og skulpturer rundt omkring i terrenget. Så kan man avslutte turen med lunsj på Ekebergrestauranten – på toppen av Oslo.
 3. Mathallene! Kom ikke her og si at Oslo er provinsiell i matveien. Både Mathallen på Løkka, Maschmanns på Skøyen og Vippa på Vippetangen tilbyr variert og fantastisk mat fra hele verden.

Hurra for Oslo!!!

Powered by Labrador CMS