horoskop

SpirituELLE: Slik kommer du ut av «det spirituelle skapet»

Og hvorfor er det så skummelt å dele at du er spirituell?

Publisert Sist oppdatert

ELLEs faste spirituELLE-spaltist, Kari Opsal, er tidligere profesjonell snowboardkjører og arkitekt, og jobber i dag som klarsynt. Gjennom å holde kurs og veilede intuitivt hjelper hun mennesker med å forstå seg selv bedre, og til å utvikle sine egne spirituelle evner. 

Kjære leser, 

Synes du det er skummelt eller flaut å snakke høyt om spiritualitet? Er du redd for å bli dømt av de rundt deg? Det er en grunn til at det “å komme ut av det spirituelle skapet” er blitt et begrep. Selv skjulte jeg de klarsynte og spirituelle evnene mine for de rundt meg i over ti år. Jeg var livredd for å bli sett på som en som hadde mistet forstanden og blitt “gæren”. Det er mange som kjenner på en slik frykt. Men hvorfor er det så skummelt å dele at du er spirituell?

Fordi samfunnet vi lever i idag i hovedsak er vitenskapsbasert, har vi alle kjent på fordommer rundt fenomener vitenskapen ennå ikke kan forklare. Kanskje har du hørt venner, familie eller media snakke ned det spirituelle. Det er ikke mange slike opplevelser som skal til før vi kan føle oss usikre. For hva vil skje dersom vi uttrykker at vi tror på noe som ikke er allment akseptert, og som til og med blir sett ned på?

Les også: Ukeshoroskopet for uke 16.  

Hjernen vår fungerer på flere måter fremdeles som da vi levde i steinalderen. Hjernens største og viktigste oppgave er å sørge for at vi overlever og formerer oss, slik at menneskeheten fortsetter å eksistere. Som huleboere levde vi sammen i grupper, og det var livsviktig å være en del av fellesskapet. Skilte du deg for mye ut, risikerte du å bli mislikt, og sto i fare for å bli utstøtt av gruppa. Det kunne i verste fall bety døden. 

Denne frykten henger fortsatt igjen i hjernen vår. Deler vi tankene, meningene og ideene våre med andre, risikerer vi at andre er uenige med oss. Dette kan trigge den iboende frykten for utestengelse, og det kan nesten føles som om selve livet står på spill. Ikke rart at mange av oss kjenner på nerver hvis vi blir bedt om å ta ordet eller mene noe i en forsamling!

Månedshoroskopet for april. 

Tre tips for å sette den spirituelle skapdøren på gløtt

- La spiritualitet være gøy og inviter inn en god dose selvironi. Det er forskjell på å snakke seg selv ned og å ha selvironi med integritet. Blir spiritualitet for alvorlig og seriøst, kan frykten få for stort spillerom. Det meste i livet blir bedre med litt humor.

- Neste gang du er i en sosial setting: Tell til tre, ta sats og del noe spirituelt du tror på eller er opptatt av. Kanskje vil du dele at du har lyst til å begynne å meditere, eller at du føler at du kommuniserer med din avdøde bestefar? Prøv deg frem og la det stå til. Å komme ut av det spirituelle skapet krever ofte litt eksponeringsterapi. Tar du små museskritt, vil du sannsynligvis oppleve at folk er mer åpne enn frykten skal ha det til. 

- Ta kontakt med andre som er opptatt av det samme som deg. Oppsøk steder der du vet det er en stor sjanse for å møte likesinnede, fysisk eller på nett. Sosiale medier er et genialt sted å møte andre med samme interesser. Å kjenne på fellesskap er avgjørende for å føle seg mindre alene. 

Kanskje kan ukas orakelkort, Øyet, være til inspirasjon på veien. 

Ukas orakelkort: Øyet

Energier: intuisjon, klarsyn, visdom

Å motta Øyet er et tegn på å fortsette å utvikle din intuisjon og dine klarsynte evner. Ditt tredje øye er i ferd med å bli aktivert og åpnes opp i enda større grad. Hva ser du, som det fysiske øyet ikke kan oppfatte? Stol på dine intuitive innsikter. 

Finn stillheten, praktiser meditasjon og øv på å kommunisere med guidene og hjelperne dine på den andre siden. De lytter oppmerksomt. Alt du trenger å gjøre er å stille et spørsmål, be om det du ønsker deg, og lytt etter svar. Svarene kan komme til deg som direkte beskjeder, eller som subtile tegn gjennom dagen. 

Utforsk og lek med din kontakt med det ikke-fysiske. Husk at selv med hendene foran øynene, kan du se klart.

Vil du utvikle dine intuitive og klarsynte evner? Bli med på en 5 ukers reise med Kari for å lære å kommunisere med dine spirituelle guider: Meld deg på her. 

Her kan du kjøpe Orakelkortene «Sjelens speil». 

Les flere horoskop-saker her. 

Powered by Labrador CMS