Kaffe mot hodepine: Elsker du også kaffe, og fungerer ikke før du har fått den første koppen i deg om morgenen?

Mange mener at kaffe/koffein hjelper mot hodepine. Men gjør det egentlig det?

Kirsten Ransbury er erneringsfysiolog ved en klinikk i California og Kiran F. Rajneesh er leder ved senter for nevrologisk smerte ved Ohio State University Wexner Medical Center. Disse er altså eksperter på sine områder og kan svare på om kaffe/koffein virkelig kan kurere hodepine, og om hvordan det faktisk påvirker oss.

Hjelper kaffe mot hodepine?

1. Kaffe hjelper bare mot hodepine i noen tilfeller

Hvis hodepinen forårsakes av hevelse på blodkar i hjernen, kan koffein ha en sammentrekkende effekt og derfor påvirke hodepinen. Koffein kan også lindre hodepine som er forårsaket av spenninger fordi koffein kan hjelpe deg å slappe av i musklene på toppen og på baksiden av hodet. Men hvis du drikker for mye koffein kan spenningene øke og forårsake hodepine.

2. Det finnes ingen perfekt dose koffein

Man skulle gjerne ha visst eksakt hvor mye koffein som gir deg den effekten du ønsker. Men det finnes dessverre ikke. Alle reagerer genetisk forskjellig på koffein. Hvis du reagerer veldig på koffein, bør du roe ned på kaffen og drikke og tabletter som inneholder mye koffein.

Alltid tørst? Dette kan være årsaken!

3. Koffeinkilden spiller en viss rolle

De vanligste kildene til koffein er kaffe, cola, energidrikker og te. Det spiller ikke så stor rolle hvilken av disse kildene til koffein man velger selv om styrken er forskjellig fra variant til variant. Brus og energidrikker inneholder ofte store mengder sukker, så for helsen sin del er det best å ty til kaffe eller te. Ekspertene er generelt skeptiske til energidrikker og mener at de kan være en påvirkende faktor når det kommer til hodepine.

4. Kaffe mote hodepine?
–Hva som hjelper mot hodepine er individuelt

Hodepinetabletter, trening, temperatur og søvn… Hva som hjelper mot hodepine er individuelt og derfor er det vanskelig å komme med noen generelle tips når det gjelder inntak av koffein.

Men om du sliter med hodepine, er det en god start å være nøye med søvnen, ikke spise for mye sukker, drikke mye vann og trene regelmessig. Generelle tips er også å unngå for mye alkohol, nikotin og skjermtid. Og å drikke en passelig mengde koffein, da…

Kilde: ELLE.se// Huffington Post

Relatert

tips til en bedre hverdag

5 enkle tips for en mer positiv jobbhverdag

Enkle tips til en bedre hjemmekontorhverdag – Igjen

Her kan du lese mer om årets veldedige julegaver

Årets veldedige julegaver
vertinnegaver

Dette tar du med til vertene

10 perfekte vertinnegaver

Les også

dalgonakaffe

Kaffetrenden som har tatt helt av på Instagram

Slik lager du den!