Redaksjonens favoritter i juli

10 spennende nyheter i juli.

Publisert Sist oppdatert

Denne måneden vil vi spise grønnere, shoppe litt mer fornuftig og se enda litt mer på TV...

10 ting i juli

1. Second hand-luksus

2. Finsk fisk

Drømmer du om en designerveske til best mulig pris? Klikk deg inn på thebrownpaperbag.net. Nett­stedet har siden 2011 vært ledende i Skandinavia når det kommer til vintage luksusvarer, med salg av vesker fra blant andre Louis Vuitton, Chanel, Hermès og Celine. Alle produktene er autentisert og nøye inspisert av deres egne ­ekspert­er, så her er du garantert the real deal!

3. Grønn gourmet

Tidligere i vår åpnet Norges første CO2-­nøytrale sushirestaurant, med fokus på bærekraftige og sertifiserte ingredienser. Kjeden Sushibar + Wine har fem restauranter i Finland, men har nå utvidet til Norge. Her får du sushi av beste kvalitet (også veganske alternativer), supper, bowls og andre småretter, og et stort utvalg økologiske viner. Besøk Sushibar + Wine i Posthallen i Oslo, eller bestill hjemlevering via Foodora eller Wolt.

4. Calida X Viktor & Rolf

Vi kan garantere at middagene dine vil bestå av flere spennende grønnsaksretter om du går til anskaffelse av denne lekre kokeboka. Eat Your Greens! 22 Ways to Cook a Carrot and 788 Other Delicious Recipes to Save the Planet, kr 350 hos gestalten.com. Eat Your Greens! 22 Ways to Cook a Carrot and 788 Other Delicious Recipes to Save the Planet, kr 350 hos gestalten.com. I tillegg til de deiligste oppskrifter får du nyttig informasjon om de ulike grønnsakene, som hva de passer godt sam­men med, oppbevaring, når de er i sesong og ulike metoder for tilbereding.

5. Vanntett design

Den nederlandske designerduoen Viktor & Rolf slapp tidligere i vår sin første samarbeidskolleksjon, We want a better world, med sveitsiske Calida, som består av T-­skjorter, nattøy og undertøy i 100 prosent biologisk ned­brytbar tencel og lyocell. High fashion møter bærekraft på beste vis!

6. Denim-mester

I år feirer norske Norwegian Rain sitt tiende år, og slipper i den forbindelse eksklusive jubileumsprodukter gjennom hele året. 11. april lanserte de to spesialver­sjoner av deres kjente The Waterproof Rucksack, 10. mai The Waterproof Sneaker, gjort i samarbeid med ECCO, i butikkhyllene og 10. juni The Waterproof Studio Bag. Følg med på norwegianrain.com utover året for flere spennende nyheter!

7. Naturlig yogi

Visste du at denimkongen Levi’s har en egen kolleksjon kalt Made & Crafted, som fokuserer på bærekraftige mate­rialer som rådenim, hamp, økologisk bomull og Tencel x Refibra, et ekstra slitesterkt materiale som er laget av tre? Et ikonisk merke som nå fokuserer mer på holdbarhet og bærekraft – det heier vi på!

8. Garderobefavoritter

Sammen med det spanske selskapet Pyrates har ASICS laget en økologisk bærekraftig basiskolleksjon med sju yoga­antrekk – laget av kvinner for kvinner. Den miljøvennlige yogakollek­sjonen er laget av naturfiber for maks komfort. Plaggene er farget ved hjelp av naturlige, biologisk nedbrytbare farg­estoffer fra planter og mineraler, som krever mindre vann og er helt giftfri.

INK finner du hos blant andre carma.no og lulus.no. Klærne koster fra kr 349 til kr 1399.

9. På tur med en eks

Det norske merket INK lager basisplagg i høy kvalitet, produsert på bærekraftig vis i Portugal. Her finner du T-skjorter, singletter, sweatshirts og enkle kjoler, med perfekt passform og anvendelige farger. Til høsten lanseres også skjorter og blazere.

Om du ikke er lei av å se på serier helt enda, anbefaler vi at du sjekker ut den nye HBO-serien Run, som er skrevet av Vicky Jones som lagde Killing Eve, og co-produsert av Phoebe Waller-Bridge, som står bak megasuksessen Fleabag.

I komedie-thrilleren møter vi ekskjærestene Ruby og Bille, som i ungdommen inngikk en pakt om at hvis en av dem sender ordet «RUN» på sms, skal de begge slippe alt de har i hendene, møtes i New York og reise USA på tvers sammen.

Livet til Ruby blir mildt sagt snudd på hodet når akkurat denne sms­-en tikker inn på mobilen 17 år senere.

10. Jeans og vintage skatter

Det norske merket Livid, som siden 2012 har produsert jeans i sin fabrikk i Trondheim, åpner nå butikken Livid Vintage på Grünerløkka i Oslo, hvor det også skal bygges enda en jeansfabrikk.

Her finner de håndplukkede vintage-plagg, i tillegg til at du også kan få reparert gamle plagg eller få fikset lengde og passform.

Besøk også Livid sine flaggskipbutikker i Oslo og Trondheim eller lividjeans.com.

Powered by Labrador CMS