Deilige juleslikkerier

Hva med å bake i helgen? Her får du oppskrifter på den perfekte konfekten som enten kan gies bort i julegave eller nytes med noe godt i glasset.

Publisert Sist oppdatert

Sjokoladefudge med peppermyntestang:

100 g smør

250 g kondensert melk

150 g Baileys

300 g lys sirup

1 ts salt

125 g mini marshmallows

600 g melkesjokolade

Mørk sjokolade

Peppermyntestang

Slik gjør du:

Ha smør, melk, Baileys og sirup i en gryte, og kok dette på middels varme. La koke i ca 2 minutter før du tar kjelen av varmen.

Rør deretter inn marshmallows, salt og til slutt sjokolade.

Hell blandinger over i en form kledd med bakepapir og sett svalt til den stivner.

Kutt opp i passende biter og oppbevar i en tett boks.

Dypp fudgen i smeltet sjokolade og pynt med peppermyntestang.

Sjokoladetrøfler:

80 g Baileys

260 g fløte

600 g melkesjokolade

24 g glukose

70 g smør

Varm opp fløte, Baileys og glukose. Hell blandingen over sjokoladen og la stå i ett par minutter. Rør så røren glatt, og ved ca 35 grader tilsettes smøret. Helles i form og settes kaldt til det stivner.

Rull så massen til kuler ved hjelp av litt melis eller kakao og avkjøl.

Marshmallows:

300 g sukker

150 g vann

35 g glukose

55 g eggehvite

16 g gelatin

80 g Baileys

Slik gjør du:

Kok opp sukker og vann til sukkerlake uten å røre, og kok dette til 120 grader. Ved 110 grader settes eggehvitene til pisking. Hell så sukkerlaken forsiktig over eggehvitene uten at du treffer piskeriset. Legg så gelatinplater i bløt i iskaldt vann. Vri vannet godt ut av gelatinen, smelt disse i litt varmet Baileys. Hell dette forsiktig over eggehvitene og tilsett til slutt resten av Baileysen. Piskes kaldt og litt stivt.

Hell i former og dryss over en 50/50 blanding av melis og maizenna. La stå til det blir stivt!

Skjær i passende biter og vend i melisblandingen. La tørke litt før de pakke inn i en lufttett boks.

Powered by Labrador CMS