«Frankie» fra The Sinner valgte kjærligheten og Norge

Vi har snakket med Eric Todd, som spiller «Frankie» i en av årets mest spennende TV-serier. Ny episode på NRK i kveld.

Publisert Sist oppdatert

Vi er helt hekta!

Den amerikanske TV-serien går på NRK1 hver fredag kveld, og vi kan nesten ikke vente til en ny episode i kveld. Det er rett og slett ulidelig spennende! Sjekk ut traileren nederst i saken.

Hovedrolleinnehaver, Jessica Biel gjør en stjernejobb. Men visste du at Eric Todd, som spiller Frankie Belmont, bor i Norge? Han har nemlig norsk kone, som vi jobber vegg i vegg med. Derfor fikk vi henne til å «hooke» oss opp med denne mystiske «Frankie».

SUKSESSERIE

Eric Todd er 26 år og vokste opp i den lille amerikanske byen Walpole, New Hampshire. Tidligere har Todd spilt i en episode «Blue Bloods» og i Gore Verbinskis film «A Cure For Wellness» fra 2016, og gjort noen dårlig betalte indie-filmer, fordi han virkelig brenner for det.

Da han var ferdig med studiene flyttet han til New York for å starte karrieren sin som profesjonell skuespiller, og det var der han traff kona, Elise Størholt Nordby. Rollen i suksesserien, med to Golden Globe-nominasjoner, fikk han etter å ha vært på audition.

– Egentlig skulle jeg bli profesjonell slopestyle-syklist, men etter utallige brukne bein, skader og hjerneblødning ble det skuespill jeg endte med å studere som 18-åring, forteller Eric.

Eric Todd i rollen som Frankie Belmont i "The Sinner".

JESSICA BIEL

Han forteller at Jessica Biel er et stort forbilde for han.

«The Sinner» handler om småbarnsmoren Cora (Jessica Biel), som lever et rolig liv med mannen Mason og sønnen. En, tilsynelatende, vanlig sommerdag på stranden blir til familiens verste mareritt når Cora brutalt dreper en mann, spilt av Eric Todd, helt uten grunn. Den litt spesielle etterforskeren, Harry Ambrose settes på saken og finner sjokkerende hemmeligheter når han begynner å lete i Coras fortid for å finne årsaken til mordet. Da de startet å filme serien, var bare de tre første episodene skrevet, og alt Todd visste om rollen sin var at han skulle dø.

FLYTTET TIL NORGE

Eric jobber ikke med nye prosjekter nå, han er litt for opptatt med å finne seg til rette i sitt nye hjemland.

– Jessica er en fantastisk person. Hun setter seg like gjerne ned og prater med statistene, som med de som har hovedrollene, vitser og sprer god energi på sett. Og ikke nok med det, hun er også en enestående skuespiller. Det er en sånn type skuespiller jeg vil bli, sier Eric.

Så han droppet altså «the American dream» for et nytt liv i lille Norge.

– Da tenkte jeg bare: «huh, ok»... Da vi var i gang med filmingen spurte manusforfatteren om jeg ville vite hva som egentlig skjedde med Frankie, og da han forklarte meg plottet, ble jeg helt sjokkert og gira fordi jeg kunne relatere meg sånn til rollen. Jessica Biel og Eric Todd på sett under innspillingen av The Sinner.

Han tror at New York og livsstilen til slutt ville ha ødelagt han.

TRAFF KONA PÅ TINDER

Nå er planen å sende inn videoer til auditioner i USA og å få seg et nettverk og noen til å representere seg her i Norge.

– Jeg nyter den nye stabiliteten her i Norge. New York er fantastisk, men tapper deg for energi. Vi ønsker å stifte familie og ikke måtte bekymre oss for å jobbe 50 til 60 timer i uken for å ha et ok liv.

ELLE lurer selvfølgelig på hvordan han møtte den norske kona si?

– Hvis jeg hadde fortsatt å holde på som jeg har gjort til nå, tror jeg at jeg kunne vært en ganske suksessfull skuespiller innen de neste fem årene. Ting har virkelig tatt seg opp etter «The Sinner», men jeg setter familien høyere enn en potensiell karriere som skuespiller.

Han skrev en melding til henne og resten er historie.

HVA SKJER I «THE SINNER»?!

– I tillegg er det så mange fordeler med å bo i Norge, som den fantastiske naturen og familien til kona mi som har tatt så godt imot meg. For oss var valget om å stifte familie i Norge eller New York ganske enkelt.

I kveld viser NRK episode seks av åtte, men vil vi få se mer av Frankie? Og får vi vite hva som egentlig har skjedd med Cora?

Kan du ikke avsløre en bitteliten ting? Vi lover å ikke si det til noen...

– Så det er mulig at ting fortsatt kan skje for skuespillerkarrieren min, men den kan også være over. Uansett om det er en storfilm, eller et lokalt norsk teater, så ville jeg ha elsket å kunne fortsette med dette.

https://www.youtube.com/watch?v=ZEfnpFuzxnE

– Hun kommer til å drepe meg for dette. Men vi møttes på Tinder. Dette kommer til å straffe seg...

9 motefilmer du må se

– Det viste seg at vi bodde rett ved hverandre og at hun jobbet for Prada, som jeg jobbet på eventene til, og vi traff på hverandre hele tiden. Jeg syntes hun var så kul og lurte på hvorfor hun ville ha en sånn fyr som meg. Det lurer jeg fortsatt på og vet at jeg er en heldig mann. Eric og Elise traff hverandre på Tinder og har nå flyttet til Norge.

– Nei. De finner aldri ut hva som skjedde og seerne kommer til å sitte igjen sure fordi de har kastet bort tiden på denne serien. – Jeg bare tuller! Frankie er med i episode syv og åtte, mer kan jeg ikke si uten å røpe for mye. Men jeg lover at alt gir mening til slutt.

– Det eneste jeg kan si er at ispinner har en stor rolle i hvordan det hele ender. Hvis du ikke har lagt merke til referansene i de første episodene, burde du se dem igjen. Det er alt jeg kan si...

Powered by Labrador CMS