Se opp for dette veskemerket!

Selena Gomez er blant mange som allerede er observert med vesken som er håndlaget i Mexico. Foto: Instagram og Truss Nyc.

Dette er vesken som blant annet Selena Gomez sverger til.

Publisert Sist oppdatert

Truss Nyc ble etablert i 2014 av Gillian Tozer og Elise Durbecq. De iøynefallende veskene lages i plast og lær av håndverkere i Oaxaca i Mexico, og selges foreløpig på merkets egen nettside og online-butikker som Net-a-porter, FWRD og Farfetch. I Norge finnes veskene på Edition i Hegdehaugsveien.

Kjendiser og influensere har allerede slengt seg på trenden! Foto: @annabelrosendahl og @elenkristvik via Instagram.

Vi tok et intervju med damene bak merket:

-Hvordan ble det til at håndverkere i Oaxaca lager veskene?

-Elise har reist til Oaxaca siden hun var liten, og har alltid vært fascinert av regionen og håndverkstradisjonene der. Vi dro dit sammen på ferie og opplevde at ideen vår ble mer håndfast. Vi begynte i det små, men ettersom vi lærte om veveteknikkene og ble kjent med lokalsamfunnet ble relasjonen sterkere.

Kampanjebildene til Truss Nyc for høsten 2017 ble tatt i Mexico. Foto via TrussNyc.com

Duoen bak Truss er opptatt av å tilrettelegge for gode arbeidsforhold for håndverkerne som lager veskene.

-Det er viktig for oss at vi er aktive medlemmer av lokalsamfunnet her, at vi bygger opp en bærekraftig forretning og respekterer håndverkerne som lager veskene for oss.

Foto: @saramorling og @hegeaurelie via Instagram.

-Hva drømmer dere om?

-Vi gleder oss til å jobbe med enda flere lokalsamfunn og håndverkere i Mexico! For den siste kolleksjonen, som kommer i november, har vi gått sammen med Huichol-samfunnet i nord-Mexico. De er kjent for sjamanisme, og bruker en intrikat perleteknikk for å uttrykke syn fra ritualene deres. Fargene er sterke og skaper fine mønstre, og perlene plasseres én etter én på veskene. EK

Powered by Labrador CMS