Norske Surf Kombucha lanserer forfriskende og sukkerfri iste

Denne har vi fått helt dilla på... Så god og forfriskende!

Publisert Sist oppdatert

Surf Kombucha iste: I annonsesamarbeid med Surf Kombucha

Ernæringsterapeut Maren Aasen og mannen Luca Guichard (tidligere profesjonell surfer), står bak den sunne og friske drikken Surf Kombucha, som vi har lagt vår elsk på.

Og nå lanserer de også Surf iste!

Drikken inneholder ikke sukker, og er derfor et sunt alternativ til brus, alkohol og energidrikk.

Surf Kombucha iste

[video width="1080" height="1350" mp4="http://www.elle.no/content/uploads/sites/32/2020/10/SK_Iste_Launch_1080x1350_ver1_@eivlea.mp4"][/video]

Surf Iste er en sukkerfri iste brygget på grønn og svart te, søtet med stevia. Den kommer i to smaker; Surf Iste Fersken og Surf Iste Lime.

Isteen drikkes helst iskald!

Vi tok en prat med Maren Aasen, gründeren bak Surf Kombucha

Maren Aasen er utdannet ernæringsterapeut og har en bachelor i ernæringsfysiologi.

– Surf Iste er vanlig iste, altså ikke fermentert. Mens kombucha fortsatt er ukjent for de fleste, finnes det mange iste-drikkere der ute, så vi ønsket å lage et alternativ til de.

Denne isteen er perfekt når du ønsker en frisk og mild tørstedrikk uten sukker, kan Maren Aasen, grunderen bak Surf Kombucha fortelle.

Hun fikk først opp øynene for kombucha under ernæringsstudiene, men det var da hun var på ferie med mannen Luca i USA noen måneder etter, at de bestemte seg for å produsere sin egen fermenterte te.

https://www.instagram.com/p/CDd2053AN3Q/

Hvor kom navnet Surf Kombucha fra?

– Da vi var på ferie i USA, oppdaget vi hvor populært kombucha var der borte. I løpet av de tre ukene vi var der, smakte vi på alle sorter vi kom over, og ble inspirert til å starte vår egen produksjon i Norge. Vi hentet kunnskap og inspirasjon både i Norge, New York og på Hawaii, og i 2016 var vi en av de første til å starte opp egen kombuchaproduksjon i Norge.

https://www.instagram.com/p/CERLtJ0gqUw/

Hvor store er dere nå kontra da dere startet opp?

– Luca har vokst opp som profesjonell surfer i Portugal, så derav navnet Surf Kombucha. Navnet uttrykker sunnhet, sporty, natur, ungdommelig og friskt, akkurat den følelsen vi er ute etter.

https://www.instagram.com/p/CEbc7-4AJEx/

Hvordan har koronaen påvirket dere?

– Da vi startet opp i 2016 stod vi og fylte opp og korket én og én flaske for hånd, og klarte maks å lage ca 900 flasker på en arbeidsdag. Kundene var lokale småbutikker, helsekostbutikker og kafeer. Nå har vi et stort bryggeri med 11 1000-literstanker, og en tappelinje som fyller 900 flasker per time, og rundt 2400 flasker på en arbeidsdag. Vi leverer både til Coop i Midt-Norge og butikker i Norgesgruppen (Meny, Spar, Joker osv.) over hele landet, i tillegg til stadig flere kafeer, hoteller og småbutikker.

https://www.instagram.com/p/BuQfEqVgWCv/

Har du flere spennende nyheter du ønsker å lansere/utvide sortimentet med?

– Siden vi selger såpass bra i dagligvarebutikker har det gått helt fint. Det var litt roligere i april, da alle kafeer osv var stengt, men sommersalget var bedre enn noen gang. Kanskje på grunn av at nordmenn holdt seg i Norge i sommer. Kanskje har også nordmenn fått mer sansen for sunn mat og drikke, og det å støtte små bedrifter. Så vi har heldigvis kommet godt ut av det!

https://www.instagram.com/p/CEWR7RqAEsa/

Hvor ser du for deg at Surf Kombucha er om tre år?

– Vi har alltid mange ideer for nye produkter på gang, så får vi se hva som blir det neste vi kommer til å fokusere på. Produktutvikling tar lang tid, det er mye som skal på plass før det står klart i butikkhylla, så akkurat nå er vi veldig glade for å ha fått til fem gode kombuchasmaker i vårt faste sortiment, en julekombucha og nå isteen som vi har jobbet lenge med.

https://www.instagram.com/p/B4aW86BA8my/

Hva er de største utfordringene ved å drive for seg selv i Norge?

– Om tre år har vi lansert flere spennende smaker og produkter i Norge. Vi selger til enda flere butikker over hele landet, og i tillegg har vi startet opp en produksjon i Portugal. Luca og jeg ønsker å flytte dit hvor Luca vokste opp, så det blir det neste store vi jobber mot nå.

https://www.instagram.com/p/B3en6m4AZnq/

Du er jo utdannet ernæringsterapeut. Hva er dine beste tips til å få en sunnere hverdag?

– Det er alltid en risiko å starte for seg selv, og de første årene er mest kritisk med mye jobb og lite lønn. Man vet heller aldri hvordan man blir tatt imot i markedet, og andre store aktører kan komme å konkurrere deg ut. Og du kan ende opp med å satse alt du eier og har på noe som ikke er levbart. Vi har vært heldige å ha Innovasjon Norge i ryggen, i tillegg til mange flinke og kunnskapsrike folk lokalt. Så vi har hatt en veldig god oppstart, til tross for at vi kom rett fra studier og surfelivet.

Lyst til å teste ut Surf iste? Sjekk ut din nærmeste forhandler her!

– Mitt aller beste tips, som jeg selv lever etter, er å spise nok fett og proteiner og fokusere på gode måltider, så du holder deg mett lenge. Blodsukker, humør, konsentrasjon og energi vil da også holde seg stabilt gjennom hele dagen, og du slipper småspising, søtsug, bråsult og dårlige matvalg. Nok mat og næring, og stabilt blodsukker påvirker oss positivt på så mange måter at det er verdt å fokusere på! I tillegg til kostholdet er nok søvn og jevnlig fysisk aktivitet to viktige faktorer som vil gi deg en sunnere og gladere hverdag, både fysisk og mentalt.

Powered by Labrador CMS