Merk deg navnet: Danu Sunth

Foto: Sara Abraham@sara.abraham. Styling: Haddy Ceesay @haddster. Klær lånt fra Moniker

Du har vel hørt om dette norske stortalentet?

Publisert Sist oppdatert

Den norske Netflix-serien Ragnarok tok en hel verden med storm, og lå på topp 10-lista over de mest populære ikke-engelske serier i hele 89 land i fjor.

Her hjemme ble serien den mest populære dramaserien hos strømmegiganten det året.

I år hadde andre sesong premiere, og denne gangen zoomet historien spesielt inn på fire utvalgte karakterer – deriblant Iman Reza, spilt av 29 år gamle Danu Sunth.

https://www.instagram.com/p/CVSE1qXKhKO/

Danu Sunth

Danu flyttet fra Norge til London som 21-åring for å jobbe som skuespiller.

Men det var et tilfeldig møte i Oslo mange år senere, som landet henne den første virkelig store jobben.

– Jeg fikk rollen i Ragnarok på en litt annerledes – nesten tilfeldig – måte. Jeg hadde bodd i London i mange år, men måtte hjem til Norge i fjor sommer på grunn av noe med familien. På det tidspunktet hadde ting endelig begynt å løsne i London, og jeg hadde flere auditions på gang, så jeg var ganske irritert over at jeg måtte reise hjem til Oslo akkurat da. Mens jeg var hjemme jobbet jeg på en pizzeria, og en kveld skulle jeg dra og se premieren av Lazarus på Det Norske Teatret, hvor bestevenninna mi spilte. Etter forestillingen stod jeg og venta på venninna mi, da en dame kom bort til meg og fortalte at hun castet til Ragnarok, og lurte på om hun kunne få nummeret mitt. Det viste seg at hun hadde sett meg i en forestilling for mange år siden, og kjente meg igjen. Og tre uker senere var jeg på innspilling. Det var ganske vilt!

Før hun flyttet til London, hadde Danu studert ved teaterskolen Nordic Black Xpress i Oslo, men hun oppdaget fort at bransjen i Norge ikke var helt slik som hun hadde trodd og håpet.

– Etter teaterskolen var tanken at jeg skulle jobbe frilans, men jeg følte at jeg bare fikk jobber som «den brune jenta», «den pakistanske jenta» eller «hun jenta med hijab». Det var litt sånn at dersom en skuespiller hadde en annen etnisitet, så måtte det gjøres et poeng ut av det, og det kjente jeg at irriterte meg. Jeg har ikke noe imot å spille de rollene, men når det er det eneste man blir vurdert til, så føles det ikke bra. Og jeg er jo veldig sta, så etter tre måneder pakket jeg kofferten og dro til London, hvor jeg tenkte at det fantes flere roller for meg. Jeg skal innrømme at jeg fikk en liten reality check da jeg kom dit. Det var nok vanskeligere å komme inn i bransjen der enn jeg hadde sett for meg, så det ble mye gratisarbeid og networking de første årene.

https://www.instagram.com/p/CTxMiU7rWOi/

Powered by Labrador CMS