Vil du ha en jobb i motebransjen?

Da bør du lese dette! Psst. Søknadsfristen går snart ut.

Publisert Sist oppdatert

Ta en kreativ, spennende og praktisk utdanning innen Motekommunikasjon, Interiør eller Retail Design hos Sofi Oslo - School of Fashion Industry. Lær av internasjonale aktører, få praktisk erfaring og bygg viktige nettverk allerede i studietiden!

Besøk skolen på infomøte 10. April for å høre mer om utdanningene!

School of Fashion Industry har siden 2009 tilbudt yrkesrettede utdanninger innen mote, fra halvårig Motekonsulent-utdanning til komplett toårig Moteindustri, og senere Motedesign. Høsten 2018 hadde SoFI gleden av å introdusere to solide utdanninger innen interiør og retail-design med erfarne Marit Andreassen som faglig leder.

Interiør og retail design som en voksende bransje

Marit Andreassen er forfatteren bak boken Retail Design, hun mener den norske retail-bransjen må bli flinkere til å utnytte de mulighetene som ligger i god design og bruk av utstillinger i butikk. Gjennom hennes ledelse av utdanningene kan interiør og retail-studentene nå søke om medlemskap i Interiør Arkitekt Foreningen og smykke seg med tittelen interiørarkitekt MIAF.

Motekommunikasjon – også som nettutdanning!

Nytt i 2019 er oppstarten av utdanningen Motekommunikasjon - en intensiv og spisset halvårig utdanning med fokus på markedsføring og kommunikasjon av mote i digitale medier. Utdanningen er en respons på den raske utviklingen på nett, og den viktige rollen bloggere, influencere og youtubere har i motebransjen. Som en ekstra godbit tilbys også denne utdanningen som et nettbasert studium, som gjør at den egner seg godt også for de som bor utenfor Oslo-området!

Sofi Oslo - School of Fashion Industry: Et levende og aktivt nettverk

Som skole er SoFI opptatt av å være en levende og aktiv del av bransjene de utdanner i. Dette gir deg mulighet til å knytte viktige kontakter underveis i studietiden og bygge opp et solid nettverk, som kan hjelpe deg når du skal ut i jobb etter endt utdanning. Skolen har en unik bred tilnærming til motebransjen, gjennom attraktive bransjeaktører.

Mer om SoFIs ulike utdanningstilbud:

Motekommunikasjon

– Et intensivt halvårsstudium med særlig fokus på visuell presentasjon i sosiale medier innenfor mote!

Motekommunikasjon introduserer deg for moterelatert markedsføring og PR, med særlig fokus på digitale plattformer, og visual merchandising for å kommunisere og videreformidle merkevarens identitet og budskap.

Utdanningen passer for deg som er selvstendig næringsdrivende og som ønsker å leve av blogging og personbranding via digitale plattformer. Studiet tilbys både som en stedsbasert utdanning og som nettbasert utdanning med samlinger.

Les mer om utdannelsen "Motekommunikasjon".

Interiør

– Ettårig studie om innredning av private og offentlige rom

Interiør handler om å innrede private og offentlige rom gjennom virkemidler som materialer, fargevalg, belysning og rommets utforming. Her lærer du hvordan man skaper effektive rom med god atmosfære, tilpasset menneskene som er der.

Studiet avsluttes med en avgangsutstilling og et trykt magasin, hvor hele bransjen inviteres til å se studentenes avsluttende arbeider.

Les mer om utdannelsen "Interiør".

Retail Design

– Ettårig studie om eksponeringsdesign

Vil du være med på å designe og skape de beste kundeopplevelsene, vindusutstillinger og de nyeste butikkonseptene? Med en praktisk orientert utdannelse i Retail Design vil du få jobbet både fysisk og virtuelt – klar til å utfordre og forme fremtidens varehandel.

Studiet avsluttes med en avgangsutstilling og et trykt magasin, hvor hele bransjen inviteres til å se studentenes avsluttende arbeider.

Les mer om utdannelsen "Retail Design".

Motedesign

– Toårig utdanning i klesdesign og konstruksjon

Motedesign er en spennende yrkesrettet utdanning som vektlegger motedesignerens mange roller – fra kreativ til markedsorientert. Programmet undervises av både designere og andre aktører som alle har sitt profesjonelle virke i motebransjen.

I utdanningen arbeider du hovedsakelig med design og konstruksjon av klær, men lærer i tillegg om produksjon, innkjøp og formidling for å sikre attraktivitet i arbeidsmarkedet. Andre skoleår fokuserer på selvstendig arbeid gjennom både portefølje og en minikolleksjon med offisiell visning.

Les mer om utdannelsen "Motedesign".

Moteindustri

– Toårig utdanning med bred tilnærming til bransjen

Moteindustri er et unikt utdanningstilbud i Norge. I første skoleår blir du kjent med alle aspekter av motebransjen, og i andre skoleår får du fordype deg i det feltet du finner mest interessant.

Blant områdene du blir kjent med er Styling, Mote og Markedsføring og Motejournalistikk og PR.

Sentralt i utdanningen står oppbyggingen av egen portefølje, som vil være ditt viktigste redskap i jobbsøkerprosessen. I tillegg blir du introdusert for bransjen, får bygge nettverk og knytte viktige kontakter for fremtiden gjennom en lenger praksisperiode.

Les mer om utdannelsen "Moteindustri".

Motekonsulent

– Kompetanseheving på et halvt år heltid eller ett år deltid

Motekonsulent-utdannelsen introduserer deg for moteindustriens mange spennende arbeidsområder. Utdanningen gir deg innføring i blant annet styling, trender, kommunikasjonstrategi, bedriftsøkonomi og kjøplovgivning.

Ønsker du videre utdannelse, kan du søke deg direkte inn på andre semester i den toårige utdanningen Moteindustri.

Les mer om utdannelsen "Motekonsulent".

Vil du høre mer om mulighetene innen mote-, interiør og retailbransjen? Besøk Sofi på infomøte 20.Mars eller book personlig studieveiledning.

Vil du sikre din studieplass allerede i dag? – Søk nå!

Powered by Labrador CMS