Bli bedre kjent med kunstneren bak vårt nye cover

Foto: Shira Barzilay

Shira Barzilay AKA Koketit står bak coveret til ELLE Green Issue.

Publisert Sist oppdatert

Endelig er det tid for å avsløre det digitale coveret av vårt nye Green Issue, som kommer i butikk fredag 29. april.

Shira Barzilay AKA Koketit (@koketit) er illustratøren som står bak vårt nyeste cover. Dette er hennes første cover noensinne – men antakelig ikke det siste. Nylig hadde Koketit et stort designsamarbeid med klesgiganten Zara, og hun har flere spennende prosjekter i loopen. Sjekk ut hennes nettside og inspirerende Instagram-profil for nydelige illustrasjoner, med inspirasjon fra blant annet alle naturens elementer.

Stay tuned for en ny spennende lansering i samarbeid med Koketit mandag 2. mai!

Les utdrag fra intervjuet med Koketit under.

ELLE Green Issue – digital cover:

[video width="1296" height="1920" mp4="http://www.elle.no/content/uploads/sites/41/2022/04/recording_2022_04_20_18_15_02_482.mp4"][/video]

Koketit – «et produkt av å finne seg selv» Shira Barzilay er født og oppvokst i Israel, Sør-Afrika og USA. Som datter av en diplomat flyttet hun og familien hyppig rundt, og allerede som ung jente var hun svært tilpasningsdyktig – både fysisk og mentalt. Hun var alltid «den nye jenta», men det brydde hun seg ikke noe om. Det hun derimot brydde seg om, var kunsten. Så lenge hun kan huske skriblet hun på alt hun så, selv på sin mors vegger. Hun var i det hun selv kaller en «evigva- rende skisseringstilstand». Som barn startet hun å skissere moteillustrasjoner – gjerne istedenfor å leke med Barbie, og allerede som 17-åring begynte hun på en Bachelor i motedesign. Hun ville bli den nye Versace. Foto: Shira Barzilay Skolen var derimot ikke så lett som hun hadde sett for seg. Med lange og slit- somme dager, og en enorm konkurranse blant studentene, fikk hun virkelig kjørt seg. I to år var hun i tillegg tvunget til å ta pause fra studiene til fordel for militæret. Da hun kom tilbake og fullførte studiene – med særdeles gode karakterer – fant hun ut at dette slettes ikke var noe hun ville holde på med. – Jeg hadde verken personligheten, mentaliteten eller viljen til å jobbe i bran- sjen. Jeg ville rett og slett ikke lage klær. Hun bestemte seg for å «finne seg selv», og etter ett år i Los Angeles landet hun på moteillustratør. I den spede begynnelsen vandret hun rundt i gatene med porteføljen i hån- den og tilbød sin hjelp til designere. Hun innså derimot relativt fort at dette ikke var nok til å betale husleia, så hun fikk seg en jobb i et motemagasin som grafisk redaktør – og der ble hun i tolv år. I løpet av tiden i magasinet fortsatte hun med frilansoppdrag, og sakte, men sikkert ble Koketit-brandet til. Les hele intervjuet med Shira i ELLE Green Issue – I butikk fredag 29. april.
Powered by Labrador CMS