Michaela Coel er dama bak serien I may destroy you, som du kan se på HBO i Norge.

Hun spiller også hovedrollen og har vært med på å regissere ni av de 12 episodene i første sesong av den britiske suksesserien.

I may destroy you

Den ville party-jenta Arabella ble en hit med en digital bokutgivelse og jobber febrilsk med en oppfølger samtidig som hun lever livet med vennene i London, og har en flørt i Italia.

Men etter en fuktig kveld på byen med venner, våkner hun opp og husker ikke hva som skjedde. Så går det opp for henne at hun har blitt dopet og voldtatt.

Arabella er steintøff og vil ikke innrømme for seg selv hva som har skjedd, men bildene fra natten blir bare sterkere.

Dette kan hun ikke fortrenge, og den lange prosessen med å anmelde voldtekten, finne gjerningspersonen og å stable livet på beina igjen blir tøff.

Brutal

I may destroy you er brutalt ærlig og Coel gjør en mesterlig rolle. Det samme gjør Weruche Opia og Paapa Essiedu i rollene som bestevennene, Terry og Kwame, som har sine egne problemer å takle i tillegg til en skadet venninne.

Serien tar for seg voldtekt, sex, dop, forhold, vennskap, ungdomskultur, familieliv og samfunnsproblemer, som til tider er ubehagelig å se på. Samtidig er serien utrolig morsom, varm og rørende.

Det eneste vi husker Michaela Coel fra, er den litt merkelige krimserien Black Earth Rising fra 2018, men hun har også spilt i Star Wars.

Med I may destory you blir Michaela Coel den britiske versjonen av Lena Dunham for oss og vi håper det kommer mer fra den kanten.

Se den!

Alle episodene ligger ute på HBO Nordic. 

Relatert

Britney Spears prater ut om vergemålet

For første gang forteller Britney Spears i retten om sin versjon om hvordan vergemålet har påvirket henne alle disse årene.

Pride-prat med Helene Granbo

Slik feirer influencer og YouTuber, Miss Cola Cherry aka Helene Granbo, årets Pride!

Pride-prat med Julie Visnes

– Det er fremdeles forbudt å være skeiv i mange land, og alt for mange møter på diskriminering og farlige holdninger hver eneste dag.

Les også

Belgravia NRK

Vi har fått en ny favorittserie

Savner du også «Et sted å høre til»? Om du liker flotte kostymer, forbudt kjærlighet og intriger fra 1800-tallet, er dette serien for deg!

Vi har funnet en ny spenningsserie du bare må se!

Du kommer til å bli hekta...
Serietips august 2020

Tre hotte serietips i august

Trenger du en serie å se på i helga? Her er tre av våre favoritter akkurat nå.
Bra film juli 2020

Trenger du en bra film å se på?

Her er tre filmer du bare må se!