Hudtilstanden som kan føre til for tidlig aldring

Alt om den ukjente tilstanden, inflammaging. Få hudlegens beste tips her!

Publisert Sist oppdatert

Annonse i samarbeid med ZO Skin Health.

Som de aller fleste vet må kroppen ha det bra for at huden skal ha det bra. Det aller viktigste du kan gjøre er å sove ordentlig, minst syv timer per natt, spise riktig, trene, begrense tiden i solen, og bruke solkrem hver eneste dag. Hva slags kremer du smører på kroppen, og spesielt i ansiktet, spiller også en stor rolle.

Her i Skandinavia er begrepet inflammaging mer eller mindre ukjent. Men i både USA og Storbritannia, er dette et kjent begrep blant hudleger og eksperter. Inflammaging er den ukjente hudtilstanden som kan føre til for tidlig aldring av huden din.

Dr. Michael Zangani er en av landets aller mest anerkjente hudleger, og han kan fortelle om et økende problem med nettopp inflammaging.

Så hva er egentlig Inflammaging?

Ifølge Dr. Zangani betyr inflammaging at det oppstår en langvarig, kronisk betennelsestilstand i huden. Vi trenger inflammasjon for blant annet å få sår til å gro, men når tilstanden blir kronisk gir det uheldige konsekvenser i form av blant annet for tidlig aldring av huden.

Begrepet betyr egentlig at inflammasjon, assosiert med aldersrelaterte forandringer i kroppen, gjør at huden din eldes raskere enn alderen din skulle tilsi. Huden din blir eldre ved at cellefornyelsen går saktere og kollagenet, hudens byggestener, brytes ned. Men huden din blir også eldre på grunn av ytre faktorer som skader fra frie radikaler, forurensing og UV-stråler. Dette gjør at hudbarrieren blir svakere og risikoen for inflammasjon øker.

Heldigvis finnes det løsninger!

Det å spise godt og riktig vet jo de aller fleste påvirker helsen vår, men det påvirker også hvordan huden ser ut. Dr. Michael Zangani forteller at riktig kosthold, som blant annet inneholder essensielle fettsyrer som omega-3 og 6, grønne grønnsaker som brokkoli, bær med mye antioksidanter, grønn te og supermat som for eksempel granateple og gurkemeie, er bra for helsen og huden.

– Når vi styrker huden fra innsiden blir den bedre på å håndtere inflammasjon og ytre påkjenning, som igjen gir mindre risiko for tidlig aldring i huden, forklarer hudlegen. – Dessuten kan jeg ikke si ofte nok at sukker og raske karbohydrater ikke gjør huden din noen tjeneste. Hold deg unna så godt det lar seg gjøre, råder eksperten.

En annen versting for huden din er solen. Det finnes utallige studier som viser hvor dramatisk solens stråler skader huden.

– Dette er jo noe de fleste vet, men det må gjentas ofte. Solkrem med høy faktor er noe alle umiddelbart bør legge til hudpleieregimet sitt, råder hudlegen.

Gode hudpleieprodukter er alfa omega

Det finnes også mye du kan gjøre for huden din ved å velge riktige produkter. ZO Skin Health har utallige produkter som målrettet bidrar til å holde hudhelsen din god.

Dr. Michael Zangani anbefaler fire ZO produkter som jobber aktivt mot den langvarige, kroniske betennelsestilstanden i huden, inflammaging, som igjen bidrar til for tidlig aldring.

Her er produktene som begrenser inflammaging i huden:

Med patentert antioksidantkompleks frigis antioksidanter i løpet av 24 timer. Antioksidantene beskytter mot inflammasjon. Dessuten gir solkremen beskyttelse mot UVB/UVA-stråler med faktor 50, HEV- og IRA-lys, og oppleves nesten usynlig på huden.

ZO Daily Sheer solkrem, kr 890

Dette serumet bidrar til en fastere og strammere hud, og styrker ankerfibriller som har lett for å bli ødelagt av UV-stråler. Ankerfibriller bidrar til å knytte epidermis og dermis sammen. Når disse blir ødelagt blir huden slappere.

ZO Firming Serum, kr 2495.

Dette produktet bidrar til å jevne ut og lysne hudtonen, samtidig som det gir glød og forhindrer ny misfarging. Det inneholder også blant annet Niacinamid som kan dempe inflammasjon.

ZO Brightalive, kr 1395

Denne kremen er en av de aller beste som finnes på markedet når det kommer til å gi god hudhelse. Den bygger opp hudbarrieren og inneholder blant annet DNA-reparerende enzymer, i tillegg til en hel bukett antioksidanter som roer ned inflammasjon.

ZO Daily Power Defense , kr 1995

For nærmeste ZO-klinikk, se www.hudhelse.com

Powered by Labrador CMS