- Dropp renseserviettene

Skjønnhetsrutinene som gjør deg glødende vakker.

Publisert Sist oppdatert

Å gjøre det samme hver dag er sjelden veldig spennende. Likevel kan det lønne seg å gjøre noe likt. I hvert fall om du ønsker å føle deg glødende vakker.

Her er skjønnhetsrutinene som gir deg glød hele året:

ANSIKT

Morgen

1. Start dagen med å rense ansiktet. Om natten hviler kroppen, men huden jobber på spreng. Det er viktig å få vekk alle avfallsstoffer for å holde huden sunn og frisk. Bruk både et renseprodukt og et ansiktsvann. Disse hører sammen - ansiktsvannet fjerner de siste restene av smuss.

2. Påfør et serum. Dette gir ekstra energi til huden og beskytter mot forurensning og ødeleggende frie radikaler.

3. Ta på både dagkrem og øyenkrem.

Kveld

1. Før du legger deg om kvelden er det viktig at du vasker bort alt som har satt seg i huden din i løpet av dagen. Bruk helst både ansiktsmelk og ansiktsvann.

2. Bruk også et serum på kveldstid for å gi huden mest mulig næring.

3. Om natta kan du bruke en fetere og mer næringsrik krem enn på dagtid. Siden huden jobber så bra om natta, er det lurt å utnytte dette ved å bruke en god nattkrem.

Ukentlig

En gang i uka er det lurt å peele ansiktet. Peelingen tar bort den døde huden som du ikke får vekk med vanlig rens, og de små kornene skraper vekk unødvendig smuss.

Rett etter peelingen er huden renset og åpen for pleie. Utnytt muligheten ved å påføre en god fuktighetsmaske - det er nå du får maksimalt utbytte av den. La peelingen stå i dusjen, da er det letter å huske på den.

Masken kan du la virke mens du for eksempel spiser frokost eller kveldsmat, da blir det heller ikke så stortiltak å bruke den.

1. Rens fra Dior, 330,-// 2. Clarins Gentle Refiner peeling, 310,-// 3. Ole Henriksen Truth Serum, 610,-// 4. Decléor Intense Nutrition Cocooning Cream, 615,-

KROPP

Daglig

Bruk gjerne en dusjgelé til å vaske huden med. Du kan godt ta den daglige dusjen om kvelden, men det er om morgenen du får vasket deg best, i og med at natta har brukt tiden på å jobbe med huden din. Hvis du vil utnytte natta best mulig, kan du smøre deg inn med olje. Du vil få en silkemyk hud, og det vil hjelpe mot en sliten kropp.

Ukentlig

I likhet med ansiktet, bør du peele bort død hud en gang i uka. Hudpleietips fra Noella Amarger, hudpleier ved Dior Institute Paris.

HÅRFJERNING

Daglig

Uønsket hår i ansiktet, rundt bikinilinjen, under armene og på beina er irriterende. Det finnes mer eller mindre behagelige måter å fjerne dem på. Du kan velge å gjøre det hjemme, eller overlate det til hudpleiesalonger.

Hjemme er det enkelt å bruke barberhøvel på alle områder bortsett fra i ansiktet. Ulempen med denne metoden er at du må barbere ganske ofte om du ønsker å være uten hår til enhver tid. Unngå trange klær etter barbering - det kan forårsake inngrodde hårsekker og gi betennelse. Øyebrynene kan med fordel nappes nesten hver dag.

Hver fjerde til sjette uke

Ønsker du å slippe å tenke på uønsket hårvekst i hverdagen, kan voksing være et godt alternativ. Det kan du gjøre både hjemme og i salong. For best resultat bør du la håret gro i minst fire uker før voksingen, ellers risikerer du at noe hår vokser ut raskt etter behandlingen. Hår vokser i faser, og trenger minimum fire uker for at det skal være mulig å fjerne hår fra alle hårsekkene samtidig. Bruk gjerne en beroligende olje på kroppen etter behandlingen.

Elektrolyse er et alternativ du kan gjøre hos en hudpleier. Overleppe, bryn og hake kan gjerne behandles med elektrolyse. Noen får hormonforstyrrelser som fører til hår rundt navlen og brystvortene, disse kan også fjernes med elektrolyse. Hårene skal være så korte som mulig for å klare å drepe roten. Det er viktig at du holder deg unna sol i to uker etter behandlingen.

1. Biotherm Body Care Baume bodylotion, 259,-// 2. Coco Mademoiselle Body Oil, 452,-// 3. Rituals Good Luck Sugar Body Scrub, 195,-// 4. Gillette Venus Divine Sensitive, 139,-

HÅR

Morgen

Selv om du ikke vasker håret hver dag, kan du gjerne friske det opp med en toner som revitaliserer håret og gir det en frisk duft. Det beste er å vaske håret i lunkent vann annenhver dag. Hvis du vasker håret i for varmt vann, blir det lett fett i hårbunnen og tørt i lengdene. Det samme problemet kan oppstå dersom du vasker håret for ofte. Få råd fra frisøren din når det gjelder å velger riktige hårprodukter. Tørr hodebunn kommer ofte av feil sjampo.

Ukentlig

Håret ditt fortjener en god behandling med hårkur en gang i uka. Selv om du har sunt hår også. Håret trenger påfyll av både næring og fuktighet. Hårtips fra Bea Watson, Aveda's Technical Hair Educator London, England.

1. Kérastase Bain Riche Dermo-Calm sjampo, 199,-// 2. Moroccanoil Intense Hydrating Mask, 329,-// 3. Eleni&Chris Pure Treatment Oil, 339,-

Mer skjønnhet fra ELLE.no:

Tips til perfekt hud

Aldri mer dårlige hårdager med disse triksene

5 bodylotions som får deg gjennom vinteren

Powered by Labrador CMS