livsstil

Hit drar du i vinterferien

vinterferie ELLE

Ferieperler som sørger for at du får et deilig lite avbrekk i vinterkulda!

Publisert Sist oppdatert

Vinterferien nærmer seg med stormskritt og vi har plukket ut noen av våre favorittdestinasjoner for vintergøy. Ønsker du deg masse snø og skikjøring er Trysil, med 68 bakker, 32 heiser og over 100 km preppede skiløyper, og Hemsedal, med sine 53 bakker og 21 heiser, opplagte mål. Eller hva med en tur inn i ville og vakre Jotunheimen for å lære om hvordan man forbereder seg til en real vinterekspedisjon? 

ELLE vinterferie

Men man ikke oppsøke fjell og snø selv om det er vinterferie. Hva med å sjekke inn på et av hovedstadens mest luksuriøse og samtidig hyggeligste hoteller? Eller få en smak av den franske rivieraen – i Moss? Sjekk ut ELLE-redaksjonens favorittsteder!

For deg som elsker fjellet (og sushi)

ELLE vinterferie
ELLE vinterferie
ELLE vinterferie

Skarsnuten Hotel i Hemsedal har nylig gjennomgått en omfattende renovering og fremstår som et moderne og luksuriøst fjellhotell. Du kan velge mellom flere typer blant hotellets 88 rom: Suiter, enkel- og dobbelrom, familierom og til og med leiligheter, og det finnes både spa, treningsrom, kino og skiutleie på hotellet. 

Utsikten mot fjellet er helt spektakulær, og nærheten til skibakken gjør at du bare kan spenne på deg skiene og sette utfor. I tillegg til restauranten Lynx, åpner Skarsnuten den japanske crossover-restauranten Miru i desember. Her er det duket for en real fest for ganen etter en lang dag i bakken–sjefskokk Jan Kristian Stiris-Dahl har lang erfaring med japansk kokkekunst, og har jobbet på både Nippon Art, Alex Sushi og Hanami.

Mer info her!

For deg som elsker det historiske

Herangtunet er et vakkert boutique-hotell ved Beitostølen som virkelig er verdt turen. Omkranset av Jotunheimen har et nederlandsk ektepar skapt et stemningsfullt designhotell med lune, luksuriøse rom og suiter ut av et gammel, tradisjonelt gårdstun med mye historie i veggene.

Restauranten byr på lokale spesialiteter fra Valdres, og i tillegg til vintersport og ski kan de tilby aktiviteter som hundekjøring, kanefart, ispilking og helikopterturer.

Les mer her!

For deg som lengter etter sommer

ELLE vinterferie
ELLE vinterferie
ELLE vinterferie

Bare 50 minutter utenfor Oslo finner du en liten bit av rivieraen. På Hotel Riviera i Moss er det sommerstemning året rundt, og det er merkbart i det du entrer hotellresepsjonen. Her minner alt om sørligere breddegrader; interiør, design, lyd og duft. Som om ikke det var nok, vil garantert et måltid i Brasserie Bon Vivant transportere deg rett til den franske rivieraen. 

Toppetasjen, med fantastisk utsikt over havet, er viet til spa og wellness med et basseng som strekker seg både innen- og utendørs, og som måler hele 34 plussgrader hele året. Så det er bare å hoppe i den deilige badekåpen du får servert ved innsjekk og nyte sommer midt på vinteren.

Mer info finner du her!

For luksusdyret som elsker fjellet

ELLE vinterferie
ELLE vinterferie

Fantastiske Fyri Resort i Hemsedal byr på nydelige rom og perfekt location for en aktiv ski in/ski out-ferie. Hotellet har en egen Pool Club på 1000 kvm bestående av basseng både innen- og utendørs (oppvarmet til 35 plussgrader), peis og treningsrom i tillegg til padeltennisbane, og tilbyr aktiviteter som toppturer, skredkurs, hundekjøring, vinterridning, kanefart og utleie av ski, kjelker og truger. 

Når du har fått nok av ski og vinteraktiviteter og sulten kaller, har Fyri hele fire stemningsfulle spisesteder å velge mellom; restaurant Liv med middelhavsinspirert meny, bar Liv med deilige drinker og pizza, matbaren Roa og mer avslappede Rambler.

Mer info her!

For luksusdyret som elsker byen

Villa Inkognito.
Villa Inkognito

Sommero House har allerede rukket å bli en instutisjon i Oslo. Den ærverdige bygningen på Solli plass, som er pusset opp etter alle kunstens regler i all sin vakre art deco-prakt, huser flere fantastiske restauranter i tillegg til Vestkantbadet, et 1400 kvm stort velværeanlegg med eget basseng og spafasiliteter. 

Hjertet av huset, Ekspedisjonshallen, byr på stemningsfull jazz og noen av byens beste drinker hver kveld hele uken gjennom. Ønsker du deg noe mer privat, men med tilgang til alle Sommerros fasiliteter, kan du ta inn på eksepsjonelle Villa Inkognito vegg-i-vegg. Her kan du velge mellom 11 unike og luksuriøse rom – med egen inngang og en personlig vert som tar vare på deg gjennom hele oppholdet. Og om det ikke skulle være nok, så har Sommerro House uten tvil Oslos beste hotellfrokost – den er verdt turen i seg selv.

Sommerro House

Villa Inkognito

For den eventyrlystne

Fire dager i Jotunheimen.

Norrøna Hvitserk tilbyr vinterkurs for deg som vil legge ut på egne eventyr i vinterkulda. I løpet av fire dager i Jotunheimen lærer du basics av det du trenger for å legge ut på en ekspedisjon på egenhånd, fra teori til praksis: Turplanlegging, risikofaktorer, bekledning og utstyr,  telt- og leirrutiner, pakking av pulk. To turer går av stabelen i vinterferien: 15.–18. februar og 22.–25. februar, eller så går det an å skreddersy sin helt egen tur.

Mer info finner du her!

Les også: Dette er Oslos beste steder å spise brunsj.

Powered by Labrador CMS