Høstens store TV-serier

Jacob Oftebro spiller hovedrollen i NRKs store seriesatsing denne høsten – Monster.

Dette er de nye seriene du skal se på skjermen i høst.

Publisert Sist oppdatert

Hurra! Endelig er det høst, litt kaldere og mørkere ute, og vi kan med god samvittighet synke ned i sofaen og se en episode eller ti på skjermen. Og du har virkelig noe å glede deg til! Alle de store strømmetjenestene og TV-kanalene kommer med serienyheter denne høsten, og vi har plukket ut de vi har mest tro på:

På HBO Nordic

James Franco og Maggie Gyllenhaal i The Deuce.

The Deuce - premiere 11. september

Dramaserie fra 70- og 80-tallets New York med Maggie Gyllenhaal og James Franco i sentrale roller. Tvillingbrødrene Frankie og Vincent (begge spilt av Franco) navigerer seg omkring i miljøet rundt prostitusjon og den gryende pornoindustrien i byen. Serien er skapt av mannen bak The Wire, David Simon, så vi er spent på resultatet!

Se trailer her.

Rellik på HBO Nordic.

Rellik - premiere 11. september

Denne thrillerserien starter med arrestasjonen av en mistenkt seriemorder og beveger seg bakover i tid til da udåden ble begått. Richard Dormer (Beric i Game of Thrones) spiller Metropolitan-etterforskeren Gabriel Markham, og Jodi Balfour (Joni i Quarry) hans partner Elaine.

Se trailer her.

På Netflix

Elizabeth Gillies som Fallon og Nathalie Kelley som Cristal i Dynasty.

Dynasty - premiere 12. oktober

Remake av den kjente dramaserien Dynastiet fra 80-tallet. To av USAs rikeste familier feider over penger, makt og forhold. Vi håper på fantastiske designerantrekk og bøttevis med drama!

Se trailer her.

Jonathan Groff spiller hovedrollen som spesialetterforsker i Mindhunter. Foto: Netflix

Mindhunter - premiere 13. oktober

En FBI-agent bruker avanserte metoder for såkalt profiling i sin etterforskning av serieforbrytelser og voldtekter. Stjerneregissør David Fincher (Seven, Fight Club, Panic Room) er produsent (akkurat som han var på House of Cards), og da må det bli bra.

Se trailer her.

Sarah Gadon som Grace i Netflix-serien Alias Grace.

Alias Grace - premiere 3. november

Dramaserie basert på Margaret Atwoods prisbelønte roman med samme navn. En ung tjenestepike blir dømt for drapet på husets herre i 1840-tallets Canada, og blir gjenstand for en ung leges besettelse mens hun sitter fengslet. Var hun egentlig skyldig? Er serien like bra som boka, er vi solgt.

Se trailer her.

På NRK

Ida Engvoll spiller tittelrollen i Rebecka Martinsson på NRK.

Rebecka Martinsson - premiere 18. september

Svensk dramaserie basert på Åsa Larssons krimbøker. Rebecka Martinsson drar til hjemstedet sitt når en barndomsvenn blir myrdet, og blir involvert i etterforskingen av drapet. Traumet som gjorde at hun forlot stedet kommer selvfølgelig til overflaten og det blir mørkt og ubehagelig.

Jacob Oftebro og Ingvild Holthe Bygdnes i Monster. Foto: NRK

Monster - i løpet av oktober

NRKs storsatsning denne høsten, thrillerdramaet Monster, har rukket å bli nominert til den prestisjetunge Prix Europa for beste TV-fiksjon OG vunnet pris for mest nyskapende seriemanus av European Script Awards – før premieren! Det lover godt. En liten bygd blir rystet av flere drap, og jo nærmere etterforskerne kommer en løsning, dess farligere blir det. ELLE-favoritt Jacob Oftebro spiller spesialetterforsker Joel Dreyer og Ingvild Holthe Bygdnes spiller den lokale politibetjenten Hedda Gilbert.

Se trailer her.

Herrens veier - i løpet av oktober

Dansk drama om presten Johannes og hans to sønner, som har valgt to svært forskjellige veier i livet. Manuset er skrevet av Adam Price, som sto bak Borgen og Nikolaj og Julie, og norske Yngvil Støen Grotmol har en sentral rolle som Liv.

Se traileren her.

På TV2/TV2 Sumo

Benjamin Helstad og Tobias Santelmann i Grenseland. Foto: TV2

Grenseland - premiere 2. november

Grenseland er TV2 sin store krimsatsning i høst, og i hovedrollen finner vi en av våre favorittskuespillere, Tobias Santelmann, som politimannen Nikolai Andreassen. Andreassen blir involvert i etterforskningen av et mord på hjemstedet sitt, og det hele utvikler seg til å bli et personlig og vanskelig dilemma for ham. Allerede før premieren er serien solgt til flere land.

På Viafree/TV3

Ragnhild Heien Myntevik og Julia Schacht i Melk. Foto: Viafree

Melk - premiere 5. september

To nyfødte babyer blir forvekslet på sykehuset, og det hele ender med at mødrene blir venner og prøver å finne ut av tilværelsen som nybakte aleneforsørgere sammen. Julia Schacht og Ragnhild Heien Myntevik har både skrevet manuset og bekler hovedrollene. Vi har troen på at dette er tragikomedie vi kan kjenne oss igjen i.

Se traileren her.

På TV2 Sumo/C More

Julia Stiles spiller hovedrollen i Riviera.

Riviera - premiere 6. september

Julia Stiles (fra bl a Dexter) spiller hovedrollen som nygift kone som får sin rike ektemann drept. Det viser seg at formuen hans er bygget opp gjennom vold og kriminalitet, og hun må gå til ekstreme grep for å beskytte seg selv og familien sin.

Se traileren her.

På Amazon Prime

Thrillerserien Falling Water.

Falling Water - premiere 25. september

Tre mennesker, fremmede for hverandre og uten noen forbindelser, finner ut at de drømmer hver sin del av akkurat samme drøm. Hver og en har de sine egne agendaer: en leter sin forsvunne kjæreste, en leter etter et forsvunnet barn og en leter etter en kur for å redde sin katatoniske mor, og drømmen gir dem ledetråder. Det er duket for mysterier!

Se trailer her.

Brontë Sisters kommer på Amazon Prime denne høsten.

Brontë Sisters - premiere 25. september

Dette er historien om hvordan de tre søstrene Brontë ender som verdensberømte forfattere. Kostymedrama fra 1800-tallets England, som i tillegg handler om kvinner som kommer seg opp og fram i en mannsdominert verden, blir aldri feil.

Se traileren her.

Sundance TV/BBC2

Elizabeth Moss i Top of the Lake: China Girl.

Top of the Lake: China Girl - i løpet av høsten

Riktignok er dette sesong to, men siden historien er helt frittstående fra sesong en så presenterer vi den som en ny serie. Elizabeth Moss (fra Mad Men og The Handmaid's Tale) er tilbake som etterforsker og hovedrolleinnehaver Robin Griffin, og med seg på laget har hun fått store navn som Nicole Kidman og Gwendoline Christie (Brienne fra Game of Thrones). Et lik blir funnet på Bondi Beach og Griffin tar saken, vi regner med at det blir både dystert, skummelt og personlig. Sesong en var superspennende, så vi gleder oss! (PS: Det er ennå ikke avklart hvilken norsk TV- eller strømmetjeneste som kjøper rettighetene til denne serien, men vi er ganske sikre på at noen sikrer seg den snart.)

Se traileren her.

Powered by Labrador CMS