I år blir en annerledes jul

Vi har tatt en prat med Janka Polliani og Vanessa Rudjord om årets julefeiring.

Publisert Sist oppdatert

I annonsesamarbeid med H&M

Denne julen ønsker H&M å inspirere sine kunder til å feire høytiden på en mer bevisst og bærekraftig måte, for årets største juletrend handler om å spre glede og gi gaver med mening.

Etter et år med lite glitter og fest lanserer H&M nå en Holiday-kolleksjon, som byr på alt vi har lengtet etter. Og det beste av alt - hele kolleksjonen er produsert i materialer med mindre påvirkning på miljøet!

Vi tok en prat med moteprofilene Janka Polliani og Vanessa Rudjord om deres favoritter og julefeiring.

En ekspert på partymote

Satengkjole med puffermer.

Blogger og podcaster Vanessa Rudjord har inspirert kvinner til å ta tak i garderoben gjennom boken Stilkoden. Derfor er det kanskje heller ingen overraskelse at hun vet hva som gjelder - også når det kommer til partymote.

Hva er det beste med julen for deg?

Bluse i leopardprint (kun i butikk), kr 149.

– Maten! Både pinnekjøtt og riskrem er det beste jeg vet. Men mulig det er fordi jeg kun spiser det til jul, og derfor blir det ekstra godt.

Hvordan planlegger du gaver, hva er viktig for deg? Kjøper du nytt, lager du noe selv eller synes du det er fint å gi bort brukte ting? Har du noen tips du har lyst til å dele med våre lesere?

Playsuit med paljetter. Oversized blazer.

– Jeg liker best å overraske med gaven, så jeg følger sjeldent ønskelister - men desto viktigere blir det jo å treffe med gaven. Derfor prøver jeg å tenke godt igjennom hva hver og en trenger, eller hadde vært fin i. Om noen har komplimentert parfymen min eller et plagg jeg har hatt på, legger jeg det bak øret til jeg skal handle julegaver. Så får jeg håpe at komplimentet var ekte. Ellers er klassiske kasjmirplagg alltid en sikker vinner under treet.

Hvordan vil du kle deg til julens hyggelige familie- eller vennesammenkomster?

Glitrende og komfortabel

– Jeg er alltid overpynta, så blir nok noe med glitter kjenner jeg meg selv rett. Ellers er jeg glad i fotside silke- og satengkjoler for en elegant, men behagelig look.

Strikket cardigan (kun i butikk), kr 399 . Paljettskjørt med splitt foran.

I likhet med Vanessa, inspirerer også Janka Polliani kvinner med sin unike og eklektiske stil gjennom Instagram. I julen derimot, vil hun aller helst ta bilder av barna sine, og dele dem med besteforeldre.

Hva er det beste med julen for deg?

Jakke med krage. Shorts i skinnimitasjon.

– Det beste med julen for meg er å få tilbringe tid med familien min, spise god mat, og ha lange late dager med barna. Det å få lage juletradisjoner sammen med dem er noe jeg virkelig verdsetter.

Hvordan planlegger gaver, hva er viktig for deg? Kjøper du nytt, lager du noe selv eller synes du det er fint å gi bort brukte ting? Har du noen tips du har lyst til å dele med våre lesere?

Paljettkjole.

– Det viktigste for meg er at det er en tanke bak gaven. Den trenger ikke å koste mye, men jeg liker å vise at jeg har brukt tid på å tenke på personen jeg gir gaven til. Jeg starter derfor tidlig med gavene, spesielt til besteforeldre osv som setter pris på å få hjemmelagde gaver. Alt fra fotoalbum til at jeg kan ta bilde av barna, og sette bildene i rammer. Jeg skulle ønske jeg var mer nevenyttig til å lage gaver, men litt bakst har blitt gitt i fine glass til venner og naboer opp igjennom årene.

Hvordan vil du kle deg til julens hyggelige familie- eller vennesammenkomster?

En jul som byr på mer enn glitter og stas

– Det er ingen hemmelighet at jeg liker å pynte meg, men i julen handler det også like mye om å være komfortabel. Deilig strikkegensere stylet med strass øredobber er er nydelig antrekk til julelunsjen. Ellers synes jeg alt som glitrer er superfint i julen - det er tross alt en en anledning til å dresse seg opp skikkelig. Jeg liker å gå i kirken på julaften. Det en hyggelig juletradisjon - men også en hvor det er det viktig å kle seg godt - for på veien er det både glatt, mørkt og kaldt. Boots og en god jakke er derfor et must. Ellers går jeg gjerne i pysj fra jeg våkner opp på julaften, og frem til jeg må ordne meg.

Strikket cardigan (finnes kun i butikk), kr 399. Paljettopp (finnes kun i butikk), kr 249. Bukse med glidelås.

2020 har vært et år for refleksjon, og dette vil naturligvis prege en høytid som julen. Dette har vært året for å sette ekstra pris på det man har, men også for å skjenke en tanke til dem som er hardere rammet av årets omstendigheter.

Over flere år har H&M samarbeidet med Fattighuset og deres viktige arbeid med å sørge for at alle barn og unge skal få gaver til jul. Sammen med Janka og Vanessa ønsker H&M å sette fokus på dette viktige arbeidet, og oppfordrer også andre til å gi - spesielt i år hvor det er enda flere som har behov for hjelp.

Strikket cardigan (kun i butikk), kr 399 . Paljettskjørt med splitt foran.

Hvorfor er det viktig for deg å gi en gave til Fattighuset?

Les mer om Fattighuset og hvordan du kan bidra til deres julefeiring her.

– (Janka): Helt siden jeg fikk barn har jeg vært opptatt av å vise dem og fortelle at alle ikke er like heldige, og at for mange så er høytiden vanskelig. Det å få barna med på å kjøpe inn gaver til fattighuset har blitt en tradisjon hos oss. I mange år feiret jeg julen alene, og derfor vet jeg hvor vanskelig høytiden kan være. – (Vanessa): Tanken på at det er barn som ikke får gaver til jul ikke er til å bære. Jeg har gitt gaver til Fattighuset i mange år og det føles godt å gi til dem som har lite. Det gjør fråtsingen vi selv driver med til jul litt bedre.

Sammen med H&M, Janka og Vanessa ønsker vi alle en riktig god jul!

Powered by Labrador CMS