Den lokale moteprofilen guider: Mine favorittsteder i Paris

Foto: Tess Hellström

Tess Hellström tipser – Mine favoritter i Paris!

Publisert Sist oppdatert

Annonse i samarbeid med H&M.

Den svenske moteprofilen, Tess Hellström, har vært bosatt i Paris de siste årene, og sammen med H&M deler hun sine beste, lokale tips og viser oss hvordan hun styler klassiske garderobefavoritter denne høsten. Følg med på en herlig miniguide til Tess' beste restauranter, takterasser og brunsj-steder.

Tess Hellström guider: Mitt Paris

Paris er byen som har alt – kjærlighet, mote, kultur og det franske kjøkken – ikke minst. Vi spurte ELLE-profil, Tess Hellström, om hvilke steder hun alltid kommer tilbake til i livets by.

Tess Hellström i antrekk fra H&M.

– Bli med meg på en dag i mitt elskede område Saint-Germain-des-Prés i den sørlige delen av Paris, eller med andre ord; Rive Gauche. Her byr jeg på noen helt spesielle høydepunkter, steder som man sjelden hører om, men som er de lokales favorittsteder – bare spør hvilken Parisienne som helst, forteller Tess Hellström.

Tess Hellström i sko fra H&M.

Men en dag i Paris handler også om mote for Tess. Hun elsker å hente inspirasjon fra byen der nærmest alle er velkledde, og i likhet med H&M sitt konsept for høsten – Brasserie Hennes – hentes også hennes inspirasjon fra den daglige gatemoten i Paris.

Et antrekk inspirert av gatemoten i Paris. Hele antrekket fra H&M.

– Personlig er jeg veldig inspirert av den franske moten etter å ha bodd mange år i byen, men enkelheten i "statement-plagg" er kanskje det som inspirerer meg aller mest. Det å kunne bære samme antrekk fra dag til kveld, bare med en ekstra blazer over skuldrene og et bytte av sko, er det fransk mote handler om for meg. I høst har jeg fokus på en mindre garderobe, bestående av utelukkende gjennomtenkte valg (les: plagg). Et must for meg er den stripete genseren, blazeren med markerte skuldre, perfekte jeans, vesken med tweed-detaljer og klassiske loafers, forteller Tess.

Hele antrekket fra H&M.

Frokost og brunsj i Paris

Café Varenne, 36 Rue de Varenne

Den klassiske franske frokosten spiser jeg gjerne på den franske presidentens favoritt, Café Varenne (han bor nemlig på samme gate!). Dette brasseriet er en lokal favoritt i området og er alltid fullsatt, fra morgen til kveld. Å sitte her på morgenen, nyte morgenkaffen og se alle Parisiennes på – moteriktig vis – vei til jobb er en hverdagsdrøm.

En hverdagslook fra H&M.

Marlon Brunch, 159 Rue de Grenelle

Byens beste brunsj finner du i min gate: Marlon byr på alt fra den herlige brunsj-favoritten, avokadotoast, til klassisk fransk croissant. Til forskjell fra mange andre steder i Paris, får du også skikkelig god kaffe her.

Denne vesken sørger for det lille ekstra. Hele antrekket fra H&M.

Le Florès, 80 Rue de Grenelle

Rett før det koselige brasseriet på hjørnet (Marlon Brunch) ville jeg tatt turen innom dette stedet i hjertet av Saint-Germain. God kaffe og people watching á la Parisienne.

Lunsj

Mon Square, 31 Rue Saint-Dominique

Bak en av Paris fineste kirker ligger denne hyggelige restauranten med en helt utrolig utsikt, på et koselig torg som få turister vet om. Med sin moderne stil og gode mat er dette en perfekt kontrast til byens ellers klassiske brasserier. Her booker jeg gjerne inn en vin-lunsj med venner på lørdager og blir sittende til solen går ned.

Afterwork

La Palette, 43 Rue de Seine

Leter du etter afterwork-brasseriet som alltid er fullsatt, har herlig stemning og hyggelige mennesker overalt, så er dette stedet for deg! En drink leder ofte til en morsom kveld ute på byen med herlige franskmenn og kvinner. På La Palette bestiller jeg alltid det samme: Et glass champagne og husets ostefat.

Tess er klar for afterwork. Hele antrekket fra H&M.

Skybar Rooftop, 19 Rue du Commandant René Mouchotte 32ème étage

Et par kvartaler fra der jeg bor, finnes det en ekte New York-takterasse, i Pullmans hotell-lokaler. Utsikten er helt utrolig, for ikke å snakke om drinkene. En spicy margarita, takk!

Middag

Le Petite Lutezia, 107 Rue de Sèvres

Dette er et av de mest trendy brasseriene på Rive Gauche, som hovedsaklig fasjonable, lokale befinner seg på. En ekte perle med god mat, god atmosfære og bra people watching. Sørg for å være ute i god tid, da det ikke alltid er like lett å få bord. Gå heller ikke glipp av deres beef tartare med french fries!

Blomster

Tess i matchende sett fra H&M.

Le 69 Bac, 69 Rue du Bac

Helgens blomster kjøper jeg alltid fra denne søte butikken som ligger rett ved der jeg bor. Innehaveren er så dyktig og lager alltid kreative buketter som får deg til å smile.

Torg

Square Samuel Rousseau

Et av Paris' fineste torg heter Square Samuel Rosseau. Jeg elsker å vandre rundt her med en kopp kaffe i hånden. Så fine bygninger, rolig atmosfære og en deilig dose Paris.

En fin jakke og jeans er et godt eksempel på et hverdagsantrekk for Tess.

Vintage

Vintage L’ibis Rouge, 35 Boulevard Raspail

Leter du etter ekte, fransk vintage? Da er dette stedet for deg. Vivianne som driver butikken håndplukker alle sine produkter, og her kan du finne unike skatter fra blant annet Chanel, Yves Saint Laurent og lignende.

Oppdag Brasserie Hennes her!

Powered by Labrador CMS