Serietips for deg som er i karantene

Sjekk ut våre seriefavoritter akkurat nå.

Publisert Sist oppdatert

Seriefavoritter Mars 2020: Mange har dessverre fått livene snudd på hodet de siste ukene og en rekke av oss blir tvunget til å holde oss hjemme i fare for å smitte andre rundt oss med viruset Covid-19 .

Selv om det kanskje føles meningsløst og kjedelig å måtte sitte hjemme, husk hvor viktig det er å skjerme seg for venner, familie og besteforeldre nå som verden står ovenfor en pandemi. Dette er en felles dugnad som det er viktig at alle bidrar på!

En av de tingene som kan gjøre livet litt mer spennende akkurat nå, er å forskanse seg foran PC-en eller TV-skjermen og binge bra serier. Under har vi samlet en rekke serier det er vel verdt å bruke tida si på.

Les også: 10 ting du kan gjøre hjemme

Seriefavoritter Mars 2020 - Våre favoritter

Ängelby

En skilt tobarnsmor flytter til en ny by og havner midt oppe i en overnaturlig drapssak.

I denne svenske krimserien møter vi blant annet Mia Skäringer, kjent fra Solsidan. Serien er nervepirrende og spennende. Perfekt å binge under dyna med kjæresten!

Du finner serien her.

Peaky Blinders

I denne serien møter vi Thomas Shelby, lederen av en kriminell gjeng som vil komme seg opp og frem i verden, koste hva det koste vil. Serien som er satt til Birmingham i 1919, har nærmest fått et kultstempel, mye på grunn av stilen og ikke minst sixpencen til Mr Shelby.

Har du enda ikke sett denne serien, har du virkelig noe å glede deg til. Nylig ble sesong 5 tilgjengelig og vi synes serien blir bedre og bedre for hver sesong. Denne serien er virkelig vel verdt å bruke karantenetiden din på!

Du finner serien på Netflix.

The Valhalla Murders

En etterforsker fra Oslo med en vond fortid drar hjem til Island for å hjelpe en betjent med å fange en seriemorder knyttet til et gammelt fotografi.

Du finner serien her.

Locke & Key

Etter at faren deres blir myrdet under mystiske omstendigheter, flytter Locke-familien inn i Key House, hvor de oppdager en verden full av magiske nøkler som kan ha en kobling til farens død. En mystisk verden åpenbarer seg for søskenflokken på tre og en demon gjør alt den kan for å prøve å stjele nøklene.

Denne serien er basert på den bestselgende boken ved samme navn.

Du finner serien på Netflix.

Avkledd

I denne NRK-serien prøver gjenbruksdronninga, Jenny Skavlan å finne ut hvordan en trend skapes. Hun drar blant annet på Fashion Week i København, hvor hun prøver å finne ut hva som skal til for at streetstyle-fotografene skal ta bilder av deg og hun prøver etter alle kunstens regler å gjøre 90-talls plagget boleroen trendy igjen.

"Jenny Skavlan elsker klær. Med rare påfunn og spenstige eksperimenter avkler hun hvem som påvirker oss og hvorfor vi kler oss som vi gjør."

Vi elsket programmet fra første stund og så alle episodene å en gang. Må sees!

Du finner serien her.

The Bold Type

Nå har endelig sesong 4 av denne fantastiske serien kommet. Serien følger tre jenter og deres jobbhverdag i magasinet Scarlet. Vi har helt dilla på denne serien. Du har virkelig noe å se frem til dersom du enda ikke har fått med deg denne serien.

"Under det årvåkne blikket til redaktør Jacqueline skaper kvinnene i magasinet Scarlet sine karrierer og lever sine liv."

Du finner serien her.

A Million Little Things

Nå har endelig sesong 2 av denne fine serien premiere på C More. Liker du Friends from College, Grey's Anatomy og This is Us, og savner gode gamle One Three Hill , The O.C og Parenthood, kommer du til å elske denne!

"Gary er på kontroll hos kreftlegen, Eddie planlegger å gå fra kona, og Rome har nettopp svelget en neve tabletter når nyheten slår ned som en bombe. Deres gode venn Jon har tatt sitt eget liv. Nå venter en vanskelig tid, der de tre mennene både reflekterer over sin egen tilværelse og hele tiden prøver å forstå hvorfor Jon valgte å ta det skjebnesvangre steget ut fra balkongen sin."

Du finner serien her.

Love is Blind

I dette datingprogrammet møter single hverandre i hvert sitt rom, hvor de kun kan høre hverandres stemmer. På 6 dager skal de finne den de ønsker å leve resten av livet sitt med og fri til denne personen – uten at de har møttes ansikt til ansikt. Og etter 35 dager skal parene bestemme seg for om de vil gifte seg eller ikke.

"Nick og Vanessa Lachey er programledere for dette sosiale eksperimentet der single personer leter etter kjærligheten og forlover seg før de møtes i virkeligheten."

Ja, vi er klar over at plottet høres absurd ut, men vi gir deg én episode og du er hekta. Hele ELLE-redaksjonen har helt dilla på denne serien!

Nå ligger alle episodene endelig ute!

Du finner serien her.

City on a Hill

Savner du The Wire like mye som oss?

"Serien foregår tidlig på 1990-tallet i Boston, en by som er full av forbrytere oppildnet av de lokale håndheverne av loven, hvor korrupsjon og rasisme var dagligdags. Den assisterende statsadvokaten Decourcy Ward ankommer fra Brooklyn og inngår en usannsynlig allianse med en korrupt, men høyt aktet FBI-veteran ved navn Jackie Rohr. Sammen prøver de å få has på en familie med ranere av pansrete kjøretøy fra Charlestown i en sak som vokser til å involvere, og til slutt undergrave, hele rettssystemet i Boston."

Dette er en fantastisk serie med selveste Kevin Bacon i hovedrollen som den, mildt sagt, dysfunksjonelle FBI-agenten Jackie Rohr.

Spenning fra første episode. Vi binga hele på en uke.

Du finner serien her.

Sanditon

Er du glad i Jane Austen-dramaer, er dette serien for deg. Fine kjoler, romantikk og intriger på 1800-tallet. Kan man be om noe mer?

«Jane Austen rakk aldri å fullføre boka om den lille badebyen Sanditon. Nå får romanen nytt liv i denne praktfulle dramaserien.»

Du finner serien på NRK

The Stranger

Denne serien må bare sees! Veldig spennende og helt syk.

«Når en fremmed kommer med en sjokkerende påstand om kona til familiemannen Adam Price, blir han trukket inn i et mysterium mens han desperat forsøker å finne svar.»

Du finner serien på Netflix!

Tynn is

Sveriges utenriksminister, Elsa Engström, står bak et forslag om å forby oljeboring i Arktis. Men når Arktisk råd samles på Grønland, blir et nærliggende svensk skip angrepet og besetningen kidnappet. Politikvinnen Livs kjæreste, Viktor, var om bord, og hun reiser til Grønland for å hjelpe til med saken, som blir en kamp mot klokken i et høyt politisk spill.

Svensk thrillerserie i åtte deler.

Du finner serien på TV2 Sumo og NRK.

The Goop Lab

I denne dokumentarserien byr Gwyneth Paltrow og hennes Goop-team på et nysgjerrig og ærlig innblikk i psykedeliske stoffer, energibehandling og andre utfordrende velvære-temaer. Sammen søker de å utforske nye grenser i velvære. Man skal ikke ta alt i denne serien for en god fisk, men underholdende, det er den.

Du finner serien på Netflix.

22. juli

Dette er historien om de som var på jobb da terroren rammet Norge. De tar imot de skadde, trøster de etterlatte og prøver å forstå.

NRKs 22.juli er den vondeste serien du skal se i år. Sara Johnsen og Pål Sletaune er serieskaperne bak. Johnsen husker vi som regissør og manusforfatter til dramakomedien "Upperdog", mens Sletaune har regissert spillefilmen "Budbringeren".

I hovedrollene finner vi blant annet Alexandra Gjerpen, kjent fra seerfavoritten "Unge Lovende". Alexandra spiller den gravende Aftenposten-journalisten, Anine Welsh.

Du finner serien på NRK.

Messiah

Denne serien holder ELLE-redaksjonen våken om nettene. "Bare en episode til..."

En folkemengde følger en mann de kaller al-Masih inn i ørkenen fordi de tror han reddet Damaskus fra undergang på mirakuløst vis. Det får CIA til å vekke mistanke.

I stjernecasten finner vi blant annet Michelle Monaghan i rollen som CIA-agenten, Eva Geller. Et annet kjent fjes som dukker opp på skjermen er Stefania LaVie Owen. Stefania spilte den opprørske lillesøsteren Dorit i "The Carrie Diaries".

Vi klarer ikke å legge fra oss denne spenningsserien.

Du finner serien på Netflix.

Seriemorderen i Orkdal

Denne dokumentaren har vi ventet på. Serien får oss til å grøsse!

Jens Christian Nørve og Asbjørn Hansen fra Åsted Norge kaster nytt lys over en av norgeshistoriens mest sensasjonelle drapssaker.

I 1983 ble Arnfinn Nesset dømt for å ha drept 22 eldre mennesker på alders- og sykehjemmet han selv var bestyrer på. Drapsmetoden var å sette sprøyter med giften Curacit. Nesset innrømmer først straffeskyld, men trekker senere tilståelsen.

Du finner serien på TV2 Sumo.

You

Vi får ikke nok av "You" med Gossip Girl-kjekkasen Penn Badgly i hovedrollen.

Lonely boy er tilbake i ny sesong av dramaserien «You». Glem alt du vet om sjarmøren, Dan Humphrey. Penn spiller en langt mørkere rolle i seerfavoritten "You", som psykopaten og seriemorderen Joe, eller er det Will nå?

Vi har binget hele sesongen allerede!

Du finner serien på Netflix.

Sentralbordjentene

Fire kvinnelige telefonoperatører i 1920-årenes Madrid står midt i en teknologisk revolusjon, samtidig som de må takle romantikk, vennskap og den moderne arbeidsplassen.

Du finner serien på Netflix.

Powered by Labrador CMS