La deg inspirere av denne interiørperlen

Foto: Ruth Maria Murphy/Livinginside

Mørkt interiør er så hot akkurat nå!

Publisert Sist oppdatert

VELKOMMEN TIL NORD-IRLAND!

Endeløse heier med grønt gress, sauer, regnfylte skyer, elver og bekker … Det lille huset hvor Eniko Kirkwood og mannen hennes bor, sammen med deres to elskede labradorer, ligger stille og skjermet til, ti minutters gange fra nærmeste landsby.

Huset er omgitt av store, gamle trær, en elv og noen ytterst få naboer. Legg til lyden av fuglesang og regn – så har du bildet klart for deg. 32 år gamle Eniko er opprinnelig fra Ungarn og jobber som tolk, men rendyrker sin varme lidenskap for dekorering og interiørdesign.

MØRKT INTERIØR

Og idet vi går over dørstokken, blir vi umiddelbart møtt av hennes raffinerte sans for innredning.

En liten kuriositet ved huset er at det ble bygget av familien Andrews rundt 1890.

– For noen år siden, da Michael og jeg var forlovet, ønsket vi å finne et sjarmerende hus i nærheten av hans foreldre og familie. Vi så på rundt 10 hus, men fant ikke noe vi ville ha. Så, en dag da vi var på vei til en visning, kom Michael til å nevne at det faktisk var et bitte lite hus til salgs 10 minutter unna foreldrene hans – i et vakkert område hvor han pleide å leke da han var barn. Han foreslo at vi skulle stikke innom på vei til visningen. Dette lille huset lå helt perfekt til på en nydelig liten tomt, og jeg sa til ham at det var dette huset vi skulle ha. Etter å ha sett nærmere på det, viste det seg at det hadde alle de kvalitetene vi så etter – og faktisk var alt det vi hadde drømt om. Selvfølgelig var vi ikke de eneste som hadde lyst på dette huset, og det ble en heftig budrunde, men det ble vårt til slutt og vi var overlykkelige, forteller hun.

Thomas Andrews var en av designerne bak Titanic. Opprinnelig var huset en liten husmannsplass, men det ble bygget på og renovert av den forrige eieren for cirka 10 år siden.

Den opprinnelige tanken var å gjenskape det typiske ‘hus på den britiske landsbygda’-uttrykket, og det ble fint, men en smule kjedelig, syns Eniko.

– Det betød at huset var i ganske god stand, men vi syntes at det manglet personlighet. Da vi flytta inn, var alle veggene hvite og magnoliafarget, og det var lysebrune og mørkegrønne tepper overalt – med andre ord ikke akkurat sånn vi ønsket å ha det. Så vi bestemte oss for å bytte ut alle veggtil- vegg-teppene med gulv av resirkulert treverk, og vi malte alle veggene og kjøkkeninnredningen.

Og mørke, koselige interiører er definitivt Enikos greie:

– En dag da jeg satt og skummet gjennom et interiørmagasin, falt jeg pladask for et rom på et bilde med mørke vegger, og jeg visste umiddelbart at jeg matte ha et sånt rom. Og jeg tenkte at den minste stua med en viktoriansk peis var perfekt for å gjenskape stilen. Da mannen min kom hjem fra jobben, fortalte jeg ham at jeg hadde tenkt å male rommet helt mørkt. Han reagerte, som forventa, med stor motstand. Men jeg er en stapeis, så jeg gikk i gang med å male allikevel. Og han elsket det. Det ble starten på min mørke reise.

Eniko fant også mange gode tips på Instagram.

– Jeg var inspirert av Abigail Ahern og Rockett St George, begge to er fantastisk flinke designere, og jeg er veldig svak for den eklektiske og bohemske stilen ispedd skandinaviske detaljer. Og at jeg er en ihuga maksimalist, er det ingen som tviler på.

Ellers prydes rommene av utsøkte accessoirer og noen virkelig fine bilder av den lokale kunstneren Dawn Crothers. Når du først har kommet inn i dette vakre hjemmet, ønsker du bare å bli her for alltid, og i stua, parets favorittrom, vil du bare sette deg ned og omfavne den herlige atmosfæren.

MØRK STUE

– Da jeg så alle disse bildene av de vakre hjemmene, ble jeg veldig inspirert – og jeg fikk lyst til å endre på absolutt alt hjemme hos oss. Det endelige resultatet er et vakkert, intimt og veldig personlig interiør med en herlig blanding av antikke møbler, puter, duftlys, dempet belysning og bøker, mange bøker – som paret har kjøpt på auksjoner og loppemarkeder. Grønt er det også overalt, og Enikos sier hun elsker den jungelfølelsen plantene tilfører rommene. – Jeg har masse kaktuser, både ekte og falske. Sistnevnte var også etter inspirasjon fra Abigail Ahern, som selger de mest fantastisk flotte falske plantene du kan tenke deg.

Gulvlampen er fra Wayfair, og er en av Enikos favoritter. Glasskapene er fra en bruktbutikk. Bildene er kjøpt på reiser i Asia.

LEKKERT KJØKKEN

Spisestua

Spisestua er en del av kjøkkenet, som ble bygget ut for 10 år siden av den tidligere huseieren.

Badet

Hovedsoverommet

Slik maler du veggen ombre!

– Fargen på veggene er Railings fra Farrow and Ball. Dørkarmene er hvite, og en fin kontrast til de mørke veggene, men jeg ser ikke bort ifra at de en gang i framtiden kan få samme farge som veggene. Det store teppet er fra La Redoute sin nettbutikk. Dette teppet har vunnet flere priser, og jeg visste jeg måtte ha det med én gang jeg så det. Jeg liker det koselige uttrykket det tilfører rommet. Den grønne fløyelssofaen er mitt absolutte favorittmøbel, den ble spesiallaget for oss av Made.com. Taklampa er fra Marks and Spencer. Bordet er håndlaget og funnet på Ebay, og rotting-puffen er fra Ikea.

– Jeg har nylig fått hjelp av mamma og stefaren min til å pusse opp kjøkkenet. De lysebrune skapdørene har fått noen strøk med blåfargen Dock Blue fra Littlegreene, og overskapene er fjernet og erstattet med hyller fra Ikea. Jeg elsker at kjøkkenet ser ut som om det blir brukt, og jeg synes det er fint når tallerkener og kopper står framme. Mye av serviset er funnet i lokale butikker. Veggfargen er en smule mørkere enn den på veggene i spisestua.

– Da vi flytta inn, var alt her malt kritthvitt, inkludert døra og vinduskarmene. Mannen min og jeg malte om med en mørkere farge, og det forandret hele rommet. Døra og karmene ble malt i en svart farge fra Littlegreene. Bordet og stolene ble funnet på et lokalt gjenvinningsanlegg, og vi ble fortalt at bordet er en rekvisitt fra et Game of Thrones-sett. Kommoden er funnet på nettet, og har fått nytt liv med maling fra Farrow and Ball i fargen Railings. Teppet under bordet er fra Ikea. Når jeg er ute og går tur med hundene våre, finner jeg ofte noe fint i naturen som jeg tar med meg hjem. Ting fra naturen tilfører gjerne noe rustikt til interiøret. Fuglehuset er en gave fra mannen min. Jeg synes gallerivegger er veldig fint, og jeg ble inspirert av bilder på Instagram til å skape min egen her i spisestua.

– Mamma og stefaren min renoverte badet fullstendig i oktober i fjor. Her ønsket jeg meg en romantisk viktoriansk stemning. Gulvflisene er fra British Ceramic Tiles, mens veggflisene er fra Ebay. Badekaret, vasken og radiatoren er kjøpt hos Victorian plumbing. De fleste håndklærne mine har jeg kjøpt hos Laura Ashley og House of Fraser.

– Her har jeg malt en ombre-vegg, det vil si én vegg med flere ulike fargenyanser. Jeg fant en instruksjonsvideo på nettet, men fikk ikke helt dreisen på det, så jeg utviklet min egen teknikk. Jeg brukte tre ulike grønne nyanser, og lysnet fargen etter hvert som jeg jobbet meg oppover veggen. Fargene blandet jeg med en bred malekost. Senga er funnet på Amazon, jeg liker det industrielle uttrykket den tilfører rommet. Bildene på veggen er fra nettbutikken Desenio, og det lille speilet fra H&M Home.

Powered by Labrador CMS