5 tips som redder vinterhuden

Foto: Silvany Bricen

Slik redder du tørr vinterhud.

Publisert Sist oppdatert

Silvany Bricen er skjønnhetsskribent, og sammen med livsstilscoach Hedda Brodtkorb står hun bak Norges gladeste velværepodkast, Hey Babe! I podkasten forsker og deler de på alt de kan innen skjønnhet, velvære og motivasjon. Sjekk ut deres Instagram og podcast for masse spennende og inspirerende innhold.

Desember er årets mest magiske måned, men det er dessverre lite magi huden vår – hvertfall som skjer av seg selv.

Jeg merker hvordan kulda, varme rom og mangel på sol setter huden min i ubalanse, så gode rutiner er alfa omega om vinteren. Her er 5 tips som får huden min i bedre balanse, slik at det blir mykere – og ikke minst...mer glødende!

Tips for tørr vinterhud:

Start dagen med væske

Kroppstemperaturen øker når vi sover, og for mange betyr dette tap av vann. Flasser huden, er den tørr. Men – er den mer sensitiv enn vanlig er den mest sannsynligvis dehydrert, og da trenger huden væske. Drikker jeg ikke nok vann, får jeg også fort veldig tørre lepper.

Derfor starter jeg alltid dagen med et stort glass vann, gjerne tilsatt 2-3 spiseskjeer med fersk sitron som i tillegg smaker veldig godt!

Spis antioksidanter

Antioksidanter i serum gjør underverker for huden min, men like viktig er de antioksidantene vi spiser. Jeg lærte nylig at tørkede aprikoser, sild eller rosenkål er supergode (jule)beautyfoods.

Det er veldig motiverende å finne beautyfoods som smaker godt, fordi det gjør det lettere å huske å spise de ofte. Tenk igjennom hvilke bær, fet fisk, grønne grønnsaker eller tørket frukt du liker best. Det er så mye å velge mellom, så prøv å få i deg litt hver uke, eller helst hver dag.

Innfør en fetere krem eller olje

Varme klær, varm innetemperatur, dårlig søvn, mye stress, manglende sol. Det er mange faktorer som setter huden ut av balanse. Det kan være fristende å smøre på alt mulig av kremer og masker, men fra sommerstid til vinterstid er en fetere krem kanskje den enkleste måten å pleie den utsatte huden. Det å innføre et ekstra serum som pleier huden dypere og gir masse fuktighet pleier også å hjelpe.

Dobbel rens

Bruker du den samme sminkefjerneren på vinteren som på sommeren? De kan tenkes av den du bruker er for sterk for huden din på denne siden av året. Jeg sverger til mer oljebaserte renser om vinteren.

De fjerner effektiv fettet i sminken, samtidig som den beskytter huden min som kanskje føles mer sensitiv enn om sommeren. I dusjen har jeg alltid en oljebasert rens, eller rensebalm som jeg massere inn og fjerner dagens make-up. Etter denne fjerner jeg det overflødige laget av olje med en vanlig, mild rens.

La huden hvile

Jeg prøver å ikke stresse huden min med for mange forskjellige produkter. Inkludert det å ta en liten pause fra sminke. Spesielt i helgene er det rom for en ekstra oljemassasje på huden, og noen dager pleier jeg å smøre på dobbelt med serum, eller dobbelt med fuktighetskrem når jeg kjenner huden trenger det. Det å bruke fuktighetsmaske som nattkrem er et beautyhack jeg ofte benytter meg av.

Silany Bricen / Heybabe! Podkast

I episode 81 - «Høstpreppen, slik får du en frisk hud som gløder» i Hey Babe! podkast, snakker vi om hvilke grep som hjelper for å styrke vinterhuden. Mange star litt fast i sine sommerrutiner, men enkle grep kan hjelpe på en gunsten vinterhud. God lytting!

Denne uken tipset også Sylvani om hvordan vi kan unngå «maskne» – les saken her.

Powered by Labrador CMS