Slik holder modellen Sophia Lie seg i form

Hver utgave har vi en spalte hvor vi intervjuer ulike personligheter om deres livsstil. Denne gangen har vi snakket med den norske modellen Sophia Lie, som mener at et strengt kostholds- og treningsregime er nødvendig for å trives foran kamera.

Publisert Sist oppdatert

Sophia Lie elsker lakris-is, trener mye hjemme i stuen og roer ned med Yin Yoga.

Hva spiser du på en vanlig dag? Jeg står opp og lager meg en Bulletproofkaffe; dette er muggfri, laboratorie-testet kaffe med brainoctane-oljeog usaltet organisk smør laget på melk fra kuer som utelukkende beiter gress (såkalt grass fed) mikset sammen i en blender. Nam! Til lunsj spiser jeg som oftest salat med masse grønnsaker og en form for protein i, avokado og mye brainoctane-olje eller hampolje. Det er sykt viktig å få i seg mye bra organisk fett. Brainoctane-oljen er laget på organisk kokosnøtt, og er en god energikilde for fett. Det hjelper kroppen å brenne fett. Godt fett gjør deg slank, ikke tykk. Til middag er suppe en favoritt. Jeg liker å ikke være stappmett når jeg legger meg. Det er en bra måte å holde seg slank på. Når jeg er hjemme, har jeg begynt å lage meg suppe på beinmarg. Det skal være noe av det sunneste man kan få i seg, ifølge akupunktøren min.Jeg drikker veldig mye vann og tar en skreddersydd kombinasjon av vitaminer og mineraler for å hjelpe å holde kroppens daglige detox på topp.

Hva spiser du når du skal skeie ut? Lakris-iskrem!

Er det noe du aldri spiser? Jeg spiser aldri chips, edru.

TRENING

Hvor ofte trener du? Jeg trener cirka fem ganger i uken.

Hva trener du? Jeg prøver å variere. Nå for tiden trener jeg med Lauren Dunhamel, en Victoria’s Secret-PT fra NYC. Jeg pleide å gå på timene hennes på Modelfit i NYC fram til jeg flyttet til Stockholm i våres. Etter å ha testet mange forskjellige studioer, har jeg kommet fram til at ingenting er i nærheten av de magemusklene jeg fikk av Lauren sine timer, og nå sender hun meg treningsprogrammer på video som jeg gjør hjemme i stua. Det er et styrkeprogram med vekt på core-muskulatur og balanse, mange repetisjoner med lette vekter festet på armer og på ankler. Jeg begynte akkurat med thai-boksing for å få litt ekstra fart og cardio, jeg elsker det! Ellers går jeg på Yin Yoga-klasser for å roe ned og stretche.

Hva har du på deg når du trener? Tights fra Lululemon med høyt liv, og helst en rosa signalfarget sports-BH. Jeg blir mye mer inspirert av å se litt hud og mine egne muskler når jeg trener. Da kan jeg ikke lure meg unna, og så ser jeg det veldig godt dersom jeg er ute av shape. Når man er i god form, er det også digg å briefe litt, hehe. Jeg fikk tilsnakk i en spinningklasse på Elixia i Oslo fordi jeg trente i sports-BH, det var nemlig ikke lov. Jeg er vant til å trene på Soul Cycle i NYC, hvor folk kaster klærne og har de mest utfordrende, gærne antrekkene. Jeg blir mye mer inspirert av å se damer på trening som strutter sakene sine i alle former og fasonger, enn døve T-skjorter og slappe treningsbukser. Yes til mer sexy LA-vibes på treningssentrene i Skandinavia, og nei til forbud mot sports-BH på Elixia!

MOTIVASJON

Hva motiverer deg? Kundene mine, produktive samarbeid og TM (Trancendental Meditasjon) motiverer meg. Jeg gjør TM to ganger om dagen. De dagene jeg glemmer å meditere, merker jeg stor forskjell påbåde fokus og motivasjon. TM gjør meg klar i hodet og virker selvutviklende. Det fjerner negativitet. TM har gjort meg mye bedre på å være den beste utgaven av meg selv. Ellers er det jobben min som er min største motivasjon til å holde formen på topp. Man vil komme på jobb og føle seg fysisk og psykisk fresh, og levere 100 %. Det er ikke noe gøy å stå foran kamera hvis man ikke føler seg bra.

Hvordan kommer du deg på trening når motivasjonen er på bunn (om det hender)? Jeg elsker å trene, så det er sjeldent at motivasjonen er på bunn, men de gangene jeg har hatt dårlig motivasjon finner jeg fram et bilde av en deilig og kul dame jeg ser opp til, og legger det som bakgrunnsbilde på mobilen min. He he. Det har hjulpet meg å få vind i seilene når det har vært tungt å komme i form etter ferier med fullt «frislipp». Har du tips til andre som sliter med motivasjonen: Kjøp deg fresht treningstøy du føler deg fin i. Begynn forsiktig. Ikke sett umulige mål. Ta ett steg om gangen, et par timer i uka. Sakte, men sikkert kommer du til å bli inspirert av hvor mye bedre du føler deg mentalt av å bli i bedre fysisk form, og da har ballen begynt å rulle.

FAVORITTMUSIKKEN

Har du en powersang som du hører på når du skal trene? Jeg elsker powersanger! I can’t go for that med Daryll Hall & John Oates, eller Butterfly med Cazy Town slår aldri feil som litt old school sexy warm up vibes. Ellers er det gangsterrap for alle penga.

Er det noe som provoserer deg i treningssammenheng? Jeg synes det er en del nye treningsprogrammer som kjører altfor hardt uten fokus på form og presisjon. Jeg fikk en nakkeskade som følge av å ha gått mye på denne type trening, og anbefaler alle å fokusere på kvalitet på øvelsene, heller enn å kjøre så mange repetisjoner som mulig uten å klare å gjøre øvelsen riktig.

Følg @sophia_lie på Instagram!

SOPHIA LIE SLAPPER AV MED YOGA

Er det en treningsform som du har lyst til å prøve? Jeg synes det er veldig gøy å prøve ut nye former for trening. Variasjon er bra. Jeg skulle gjerne spilt tennis. Det har jeg prøvd en gang, og jeg elsket det!

Hva slags forhold har du til kroppen din? Mitt største problem med kroppen min er nakken min, som hindrer meg i å gjøre visse treningstyper – som å jogge. Jogging er det beste jeg vet, så det er utrolig trist å ikke kunne jogge lenger. Ellers er jeg fornøyd med kroppen min. Den er sunn, sterk og slank, men jeg må holde et stramt regime for å kunne ha riktige mål i forhold til jobben min. De målene kommer ikke gratis. Jeg elsker å spise og ta meg en drink for mye, så trening er ekstremt viktig for at jeg skal kunne prestere som forventet!

Hvordan slapper du av? Jeg mediterer, gjør Yin Yoga og hører på podcaster, men det aller beste jeg vet er å ta en full spectrum infrarødbadstu, og svette ut all gift fra kroppen mens jeg blir slank og myk i musklene. Man kan forbrenne over 600 kalorier mens man sitter i infrarød badstu! Ellers så slapper jeg av sammen med familien på hytta eller i armkroken til den heite svenske kjæresten min, som for øvrig er grunnen til at jeg flyttet til Stockholm.

Les også: Kristina Andersen elsker sjokolade og TV-serier, og trener fem ganger i uka.

Powered by Labrador CMS