Infrarød egenpleie

Foto: Heat by Sophia Lie

Infrarød sauna hjemme i din egen stue.

Publisert Sist oppdatert

Å bli varmet opp fra innsiden og ut høres ikke bare veldig behagelig ut, det skal også gi en rekke helsefordeler for både kropp og hode, ifølge gründer og modell Sophia Lie. Nå gjør hun det enda enklere for alle å oppleve lysterapiens magi, ved å lansere et infrarødt sauna-teppe.

Infrarød terapi er ikke et nytt konsept, men noe som blir stadig oftere snakket om av helsebevisste mennesker og skjønnhetsbransjen generelt.

Den norske modellen og gründeren Sophia Lie står bak det suksessfulle spa-konseptet HEAT by Sophia Lie. Hun oppdaget infrarød behandling da hun bodde i New York for flere år siden, og har aldri sett seg tilbake.

Resultater etter én gang

I 2018 åpnet hun HEAT by Sophia Lie i Stockholm; den første infrarøde sauna- salongen i Skandinavia. Her tilbys blant annet infrarød sauna, LPG-massasje, sportsmassasje, ansiktsbehandling med LED-lys og kompresjonsterapi. Og det er spesielt infrarød terapi som står hjertet hennes nærmest, og noe hun selv benytter seg av daglig,

– Det jeg elsker med infrarød terapi, er at man kjenner resultater etter bare én gang. Man kjenner seg lettere, mer avslappet og samlet. Jeg blir også kvitt overflødig vann i kroppen og kjenner meg mindre oppblåst i både kropp og ansikt etter kun en session. – Noe av det aller beste jeg vet med å drive HEAT, er å se og høre fra kunder hva infrarød terapi har gjort for hverdagen deres. For meg er infrarød terapi og meditasjon mine beste livshacks for å få det bedre i hverdagen. Aller best er de gjort samtidig. Jeg pleier å starte morgenen med å meditere i 20 minutter i vårt nye HEAT Infrared Sauna Blanket.

Infrarødt teppe

Ja, for nå trenger du faktisk ikke å dra til Stockholm for å benytte deg av HEATs infrarøde behandling.

Sophia har nylig lansert et infrarødt sauna-teppe. Teppet tar liten plass og kan brukes i eget hjem så ofte som ønskelig.

Det er utviklet i Sør-Korea, et land som er kjent for å være ledende på innovativ teknologi innen helse og skjønnhet. Det er også low EMF (low electro magnetic field).

– Teppet har unike helsebringende egenskaper, som jeg nå endelig kan tilby alle å oppleve i egne hjem. Nå er det viktigere enn noensinne å tilføre mer velvære i hjemmet. Både for psyken, men også for den fysiske helsen. Det har lenge vært stor etterspørsel etter et infrarødt at-home-produkt av høy kvalitet, forteller Sophia. – HEAT har jobbet med produktutviklingen i over to år, for til slutt å komme fram til et resultat som møtte våre høye krav. Det var viktig for meg at det infrarøde teppet var noe jeg selv ønsket å bruke i hverdagen. Vi har derfor lagt mye vekt på riktig produksjon og materialbruk. Det har vært en liten kamp å komme hit. Det var flere ganger jeg ikke trodde jeg skulle komme fram til et produkt som var i samsvar med HEAT sin standard, men nå er vi endelig der. Jeg gleder meg enormt mye til å kunne dele det med fans av infrarød terapi verden over.

Varmes opp fra innsiden av kroppen

Forskjellen på vanlige saunaer og infrarøde saunaer er at i de infrarøde vil ikke luften rundt deg varmes opp, men kroppen varmes opp fra innsiden til mellom 45 og 55 grader. Denne typen behandling er kjent for å dempe smerter i muskler og ledd, redusere stress og gi immunforsvaret en boost.

Teppet Sophia har designet, er stort nok til at hele kroppen dekkes og får utbytte av de innebygde infrarøde varmestrålene. Det er samtidig lite og nett nok til at du enkelt kan pakke det bort når det ikke er i bruk. HEAT har også utviklet flere tilleggsprodukter til teppet, som gjør opplevelsen enda mer behagelig.

I nettbutikken deres finner du blant annet en naturlig rensespray, som også kan brukes for å rengjøre yogamatten din. Samt et naturlig håndkle-lignende teppe laget av bambus og bomull med svært god absorberingsevne. Dette kan du legge inni det infrarøde teppet for å holde det fresht og gjøre det enda mer behagelig å ligge i.

Drikk vann

Sophia forteller at man kan bruke teppet så ofte man ønsker, men at det er noen ting man bør huske på:

– Det er viktig å drikke nok vann og få i seg nok med salter og mineraler når man svetter mye. Akkurat på samme måte som ved mye trening. Gravide og ammende skal ikke bruke infrarød terapi. Folk som har sykdommer eller er høysensitive for varme må snakke med legen sin før eventuell bruk. Bortsett fra det passer teppet for alle – uansett kjønn eller størrelse – og er like gunstig å bruke om morgenen som om kvelden, og både før og etter trening. – Jeg drikker alltid vann før, under og etter en ‘sweat session’, og avslutter alltid med en iskald dusj. Det gir et skikkelig kick, og jeg føler meg full av energi, men samtidig rolig og klar i hodet etterpå.

Kan vi glede oss til en HEAT by Sophia Lie-salong i Norge med tiden?

– Det ble lenge utsatt på grunn av pandemien, men det er veldig mye spennende som skjer nå, og jeg er i dialog angående et lokale i Oslo – så stay tuned!

HEAT Infrarød Sauna- tepper er tilgjengelige på HEAT sin webshop og hos noen få utvalgte utsalgssteder, kr 6995.

Les flere livsstilssaker her.

Powered by Labrador CMS