Dette gjør du når treningsmotivasjonen uteblir

Foto: Anastasia Hisel

Hvilken type «unnasluntrer» er du?

Publisert Sist oppdatert

Hedda Brodtkorb er livsstilscoach, og sammen med skjønnhetsskribenten Silvany Bricen står hun bak Norges gladeste velværepodkast, Hey Babe! I podkasten forsker og deler de på alt de kan innen skjønnhet, velvære og motivasjon. Sjekk ut deres Instagram og podcast for masse spennende og inspirerende innhold.

Hey Babe!

Kan du huske da du var barn og klatret rundt som en apekatt opp og ned i trærne uten å ense at du faktisk trente? Som voksne må vi jobbe litt for motivasjonen i en hektisk hverdag, og særlig på vinteren kan det sitte litt langt inne å tre på seg løpeskoene og slenge seg på tredemølla. Hvorfor er det så vanskelig å finne motivasjonen til å trene jevnlig for så mange, og hva kan vi gjøre for å bli litt bitt av basillen, så trening føles lystbetont, og ikke som en plikt som tynger på samvittigheten? I Hey Babe! podkast har vi flere episoder som handler om å endre vaner og sette opp mål som er mulige å nå!

Kan du kjenne deg igjen i disse påstandene?

Dronningen av unnskyldninger

"Jeg tror ikke jeg kan trene i dag, jeg altså, jeg har så mye å gjøre, i tillegg så kjenner jeg at jeg kanskje brygger på noe..."

Løsning: Rekk opp hånden de som har bachelor på unnskyldninger, og spesielt nå i mørketida når du helst vil sitte med med hånden i bukselinningen og ”binge” favorittserier på Apple TV’n… Vi må rett og slett ta oss sammen. Har du først bestemt deg for å sette deg noen mål om å klare å holde deg aktiv, så må du sette av tid til dette. Tenk på alt du får igjen av gevinst etterpå: Styrke, energi og glede og god helse. Et godt tips er å forplikte deg til å møte en treningspartner så du ikke kan avlyse treningen.

Tidsklemmer'n

«Jeg har det SÅ travelt på jobben og seriøst ikke tid nok til å trene, jeg fatter ikke hvordan folk får det til!»

Løsning: Girl, du trenger å bli bedre på å planlegge! Det er hele 168 timer å ta av i løpet av en uke. Selv etter at du har trukket 56 timer i søvn og 50 på jobb, sitter du igjen med 62 timer du kan bruke på de tingene som fortjener plass. Host opp kalenderen og finn et passende tidspunkt. Passer det best på ettermiddagen – eller er det kanskje enklere å få til før jobb? Gjør det enkelt for deg selv ved å for eksempel pakke treningsbagen og en ekstra matpakke kvelden før, og bare gjør det!

Ivrig-Petrine

"Vet du hva, jeg virkelig prøvde, men kollapset helt etter første runde…orker jo ikke å få Rhabdo heller"

Løsning: Start rolig, så du har mer å gå på! Hvis du tar deg helt ut på første runde så blir tanken på neste økt hat. Det gjelder å være tålmodig, og heller begynne rolig, og øke volum og intensitet gradvis. Er du sliten og slapp etter en lang dag på jobben, kan en moderat treningsøkt, eller bare en tur i nabolaget være det du trenger. Det er summen av fysisk aktivitet som teller, så ikke tenk at hver økt trenger å innebære blod, svette og tårer. Og ikke glem: All trening er bedre enn ingen trening!

Hedda Brodtkorb / Heybabe! Podkast

I forrige ukes episode i Hey Babe! podkast, hadde vi besøk av medeier og personlig trener Øystein Rodem i Driv Trening! Han har superfine tips til hvordan du kan finne treningsmotivasjon!

I episode 9 - «Treningsmotivert nå!», forteller jeg Silvany om hvordan det gikk da jeg testet ”Fra sofagris til godt trent på 4 uker” med NTGU’s berømte treningsprogram, hvis du er nysgjerrrig på hvordan du kan følge et forskningsbasert treningsprogram som garanterer gode resultater. God lytting!

PS: Kanskje litt nytt og fresht treningstøy kan hjelpe på motivasjonen?

Powered by Labrador CMS